dinsdag 3 juli 2018

I feel prettyHey girls vorige week schreef ik de blogpost met boodschap ‘Tante Betsy keeps us young’ en onder het schrijven zag ik een filmhoesje op Netflix langskomen van ‘I feel pretty’. 
Gisteren (voor jullie zondag) zagen we de film en terwijl we aan het kijken waren dacht ik bij mezelf, wat ben ik toch een gezegend mens dat ik me van kleins af aan al zelfverzekerd over mijn lijf en mezelf voel. 


Zelfvertrouwen is de mooiste eigenschap wat je als mens kan hebben. 
Blij zijn met jezelf, trots zijn op jezelf op wie je bent en wat je mag uitstralen. En ja door zelfvertrouwen ga je stralen. 
En nee ik heb niet het perfecte lijf hoor, op de lagere school stond ik altijd als laatste in de rij. Ik was altijd de kleinste in de klas en heb dit jarenlang mogen aan horen. 
Goed in gym was ik ook niet, want ik werd vaak als laatste gekozen. 
En ja ik ben nog steeds klein van stuk met mijn 1.57m, maar van binnen voel ik me heel groot. 


Op een of andere manier heeft die lagere school tijd me niet getekend, want zelfs daar stond ik mijn mannetje. 
Broerlief die anderhalf jaar ouder was werd een keer gepest op het schoolplein, ik zat toen in de tweede klas (nu groep 4) en hij in de derde, en ik ging de jongens om hem heen wel eens even vertellen dat ze daar mee moesten ophouden...
Whahaha zie je het al voor je, zo’n kleine uppedup die eens even komt vertellen tegen een stel jongens die een kop groter waren en ouder waren dat ze haar broer met rust moeten laten. 


Voor mij was dat de normaalste zaak van de wereld, dat je opkomt voor de ‘zwakkeren’. Ik ben nooit een vechtersbaas geweest hoor, maar denkelijk vanwege mijn zelfverzekerde uitstraling ben ik nooit gepest geworden. Nou ja natuurlijk werd ik ook wel eens gepest, maar ik stond mijn mannetje en dan is er niet veel aan om iemand te pesten. 


Ik kan me enorm goed voorstellen dat als je wel gepest bent geworden, vanwege je lengte/ je omvang/ je bril of je rode haren/ je komaf of zelfs een combinatie daarvan, dat dit je wellicht wel voor je leven getekend heeft. 
Ik hoop van harte dat je ergens in je middelbare schooltijd of bij voortgezet onderwijs, dit imago van je af hebt kunnen schudden en dat je hebt mogen leren dat óók jíj mooi bent en de moeite waard bent! 
Maar vooral ook dat je dat voelt en dat je dat mag uitstralen. 
Hieronder een stralende Hendrickje in Dress Betsy Bloms Orange en hierboven Wendy in Dress Frieda Daisy Red, die haar prachtig staat. 


Die kinderen van vroeger die pestkoppen die zijn ook niet meer wie ze waren. Vaak pest men omdat men zichzelf onzeker voelt...om zichzelf zekerder te voelen, zichzelf groter te voelen. 
Inmiddels weten we allemaal wel hoe dat werkt, de mensen die anderen slaan en denigreren zijn vaak de onzekerste mensen. Ze hebben dit nodig om zichzelf groter te voelen, beter te voelen. 
Als je het eenmaal door hebt, als je iemand opeens door ziet dan hebben ze geen macht meer over je. 
En dat is pas kracht, het van een afstand bekijken en het doorzien en dan stevig in je schoenen gaan staan en denken het heeft geen invloed meer op me. 


Daarom ook ga ik straks heerlijk in een kabouterjurk van Tante Betsy lopen. 
Schijt hebben wat anderen van me zouden kunnen denken, dat het een kinderlijke print is, dat het een hoog pipi langkous gehalte heeft. 
Yesss onze Tante Betsy is gewoon pipi langkous en ontwerpt van die heerlijk vrolijke printjes met vogeltjes, aardbeien (hieronder Sylvia in aardbeienprint jurk uit SS2015, eindelijk haar wishlist jurkje kunnen scoren, maar deze wintercollectie komt er ook een aardbeienprint yihaa!), caravannetjes en nog meer leuks voor ons. 
Zo blij met die lieve Tante van ons! Kijk maar eens dat die lieve Tante net pipi is :). Ik word vrolijk van die leuke prints en met me veel Tante Betsy girls. 
Ik hoef geen kleine meisjes meer lastig te vallen of ze die jurk ook in mijn maat hebben. 
Want ja die hebben ze ook in mijn maat (en miv AW2018 hopelijk zelfs in de maat van jouw (klein) dochter, nichtje of buurmeisje)!
En natuurlijk snap ik dat jij denkt wat een kinderlijke print, dat is echt niets voor mij. 
Er komt genoeg ander leuks (er komen ook rustige prints en effen items) dat bij jou past in de Tante Betsy wintercollectie! Waarmee jij kunt uitdragen wie jij bent en waar jij je mooi in voelt en blij van wordt. 


Lots of love from Susan

16 opmerkingen:

 1. Hoe wat een onderwerp heftig. Ik ben vroeger verschrikkelijk gepest en het heeft mij heel lang getekend. Nu kan ik eindelijk zeggen schijt!!! Ik ben wie ik ben. En ik ben heel blij met mezelf . En inderdaad die pesters dat zijn onzekere mensen. Helaas wist ik dat toen nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een heerlijke blogpost van je. Die kabouterjurk is helemaal leuk. Het belangrijkste is dat iedereen aantrekt waar hij/zij vrolijk van wordt. Of dat nu kabouters, vogels, polkadots zijn of theekopjes (mijn jurk vandaag). Als je je er maar zelfverzekerd voelt!
  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super goed van jou.
  Vroeger werd ik zo vaak en veel gepest.
  Voelde me o zo lelijk etc..
  Nu al jaren lang niet meer.
  Ik voel me pretty en trek kleding aan wat ik mooi vindt.
  Laat anderen lekker kletsen...
  De nieuwe herfts/wintercollectie van TB helpt daar zeker aan mee met de vrolijk gekleurde items....

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar... Ik had het vorig jaar op de reünie van de lagere school met een oud-onderwijzer over het feit dat ik met gym altijd als laatste gekozen werd. Of beter gezegd: als laatste overbleef en dus werd de groep die op dat moment aan de beurt was, verplicht met mij opgezadeld. Hij zei: ik ben daar destijds zo fout mee geweest met dat kiezen, hij doet dat tegenwoordig nooit meer. En nu draag ik net als jij gewoon lekker wat ik zelf wil, ik haal in wat in in mijn kinderjaren allemaal gemist heb. En dus ook een kabouterjurkje komende winter ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat er steeds meer dames zichzelf opheffen boven zichzelf en weer durven te genieten van het zijn! Trots op jezelf zijn is moeilijk maar heerlijk! Jij hebt het en deelt het met velen: mooi hoor. Ik ben gepest en ik heb gepest: a little of both. Wat het langst bij me is gebleven: de schaamte over mijn gedrag naar 1 meisje op de middelbare school. Niet mijn onzekerheid omdat ik werd gepest, daar ben ik overheen gekomen uiteindelijk. Wat zou ik graag dit meisje mijn excuses willen aanbieden. Ik kan haar alleen niet meer vinden, jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wilma Rommelse3 juli 2018 om 19:53

  Heerlijke post weer. Hou ook zo van printjes en het is juist niet doorsnee, maar vrolijk, uitgesproken en niet afzichtelijk groot merk letter op kleding maar retro met een touch. Kom maar op met de nieuwe collectie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een heftige blogpost. Ik moet erover nadenken en heb er nu geen woorden voor. Een fijne avond .
  Knuffel Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hee Susan, ja, met zelfvertrouwen kom je heel ver! En ja, heel moeilijk omdat op te bouwen! Als je zo overtuigt bent van ‘de ander is beter/mooier/knapper, dan valt dat niet mee en is het een lange weg. Toch probeer ik het. En deel uit maken vd tante Betsy groep en jouw positieve blog lezen helpt daar bij. Dank je wel. Xx
  Ina (sloot)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zelfverzekerd zijn is toch een heerlijkheid. Wat had ik daar graag wat meer van gehad toen ik nog op school zat. Niet gepest, maar ook niet populair. Ik was heel verlegen en onzeker. Nu maakt de mening van anderen wat minder uit en draag ik bijvoorbeeld gewoon waar ik me lekker in voel en kan het me niet veel schelen wat anderen daarvan vinden. In de Tante Betsy jurkjes en rokjes voel ik me heerlijk. Aardbeienprint van de winter?!!!! O te gek, ik draag zo graag het aardbeienjurkje van de zomer. Wel kijken er dan altijd heel veel mensen naar me en ik vraag me wel eens af wat ze denken... Laatst verkocht ik een (geen Tante Betsy) jurk via Marktplaats en diegene zag mijn aardbeienjurk en was meteen heel enthousiast. Ze zei, dan word je toch meteen weer kind als je dat aantrekt. Nou precies, je wordt er helemaal vrolijk van.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Niet echt gepest maar wel altijd een buitenbeentje, had gelijk ook alijd lak aan wat iedereen van me zei.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeetje... ook hier een heftig onderwerp ook al ben ik inmiddels blij met mezelf.. ik mis ook echt nog een stuk zelfvertrouwen, zoek dit vaak bij anderen.. ik hoop ooit nog eens helemaal in mijn eigen energie te staan.. en ik wil ook graag de caravan jurk omdat hij geweldig is.. en desnoods draag ik hem alleen als pyama of thuis.. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kijk daar ben ik! Dat ben ik! Ik draag wat ik wil, wat lekker zit en waar ik blij mee ben! Ik heb zelf nooit gepest, en ben in mijn beleving zelf ook niet BEWUST gepest. Dat houdingen of uitlatingen van een ander toch best zeer pijnlijk binnen kunnen komen ken ik wel, van vroeger en nu, alleen ik kan daar steeds beter van rechtop overeind blijven staan, zelf leef en denk ik behoorlijk conform het principe, doe een ander niet aan wat je zelf niet aan gedaan wilt worden. Bemerk ik dit toch van een ander dan denk ik van de andere persoon is het EQ niet zo best ontwikkeld als 't mijne ;-) Als er in mijn omgeving iemand bewust gekwetst wordt/zou worden door pest gedrag, dan spring ik naar voren om het gesprek aan te gaan. Ook een stukje uit eigen ervaring dat je zelf zo geëmotioneerd eronder bent en zelf (uit ongeloof) niets kunt doen, en mij dan af hebt gevraagd waarom doet een ander niets? Waarom komt of durft niemand voor mij op te komen? Ik ben hier misschien achteraf zelf het meest verbaasd over.... Knuff x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook ik was in de pubertijd erg onzeker; middelbare schooltijd niet echt zwaar gepest maarwelbuitenbeenthe (samen met aantal andere meisjes); weet nog wel dat ik juist voor mijn 2 jaar jongere broertje opkwam toen die gepest eerd,; kan erg slecht regen zo’n soort gedrag. Dus voor anderen opkomen was altijd al makkelijker😉Voor mezelf opkomen heb ik moeten leren en ook om met gewoon goed te voelen met mijn lichaam.
  Gek genoeg merk k nu , sinds ik bijna alleen nog jyrkjesdraag en dan 80%TB dat ik meg zekerder en stralender voel dan ooit ook al zitten er soms eeer ongewenste kilo’s aan😏😉❤️

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.