maandag 9 juli 2018

Spreading Tante Betsy happiness in a dress


Hey girls zoals jullie vast wel allemaal weten is Tante Betsy haar motto Happiness in a dress!
Een motto waar ik me heel goed in kan vinden, wij worden blij van het dragen van de jurkjes van Tante Betsy én je maakt er je omgeving ook nog eens blij mee. 
Wij zorgen met ons allen dat de wereld een heel stuk vrolijker en kleuriger wordt door het dragen van de vrolijke Tante Betsy jurkjes én outfits. 
Ik deel nog een keer de groepsfoto van de SoMuch Dresses lovers day (wat waren we een bezienswaardigheid in Utrecht whahahaha).


Dragen we een jurkje niet meer en blijft het in de kast hangen, dan worden die weer doorgegeven, geruild of verkocht aan andere Tante Betsy girls en jurkjeszusjes in de Tante Betsy Facebook groepen of op Marktplaats. 
Zo blijven die jurkjes van Tante Betsy het happiness in a dress principe uitstralen en krijgen ze een tweede leven of een derde of zelfs een vierde ;). 


Maar soms heb je zoiets is die jurk nog wel verkoopbaar?! 
De jurkjes uit hele oude collecties (vóór SS2015) staan erom bekend dat ze snel pillen (en ook groter uitvallen). Op Tante Betsy haar Pinterest pagina kun je een idee krijgen van welke collectie een jurk is (of vragen aan een andere Tante Betsy girl die al langer fan is). 
Tante Betsy ontwierp toen nog niet haar eigen prints en stoffen, maar vanaf de zomercollectie in 2015 wel (vorige week schreef ik nog een blogpost over wat printjes met je doen; Tante Betsy loves prints & patterns). 
Maar het kan ook zomaar zijn dat je een jurkje hebt dat stuk is of waar je een chloorvlek, vetvlek of zo in gekregen hebt. Wat doe je er dan mee?


Als jullie de foto van mijn kledingrekje met Tante Betsy jurken en tops hebben gezien was jullie wellicht al opgevallen dat mijn Tante Betsy jurk Dress Missy Checks Red niet te koop is gekomen op Marktplaats. 
Deze jurk had ik zes weken geleden aan toen ik mijn fietsongeluk kreeg, ik viel met de fiets in een bocht op een nat wegdek en brak daarbij mijn arm en liep een hersenschudding op. 
Omdat ik de jurk niet helemaal schoon heb gekregen, kon ik hem niet zomaar verkopen. 
Het is wel de bedoeling dat iemand gelukkig van een jurk wordt die ik te koop aanbiedt op mijn 365happyTanteBetsydresses marktplaats account


Weggooien vind ik zonde, ik gooi eigenlijk helemaal niks weg. Als het even kan recycle ik alles (nou ja sorteer het) en recykleren vind ik ook leuk (wat nieuws maken van een oud/stuk kledingstuk).
Ik had de jurk eigenlijk willen aanbieden aan een handige dame, die er wellicht een leuk rokje of zo voor haar dochter van kon maken. 
Maar zaterdagochtend viel me opeens in dat ik jurkjeszusje Laura, die zorgclown is, er blij mee kon maken of een van haar collegaatjes. 
Laura 'hangt de clown uit' bij dementerende ouderen...nu is dat wat kort door de bocht...maar ze vrolijkt mensen op tijdens haar werk. 


Nu zal zij naar alle waarschijnlijkheid niet deze jurk gaan dragen want dress Missy Checks draag ik in maat M ipv L omdat die groot uitvalt (te lezen in Tante Betsy Dress Auntie and Missy Checks). 
Laura draagt zelf maat XL, maar er is vast iemand anders in haar groepje dames die er het happiness in a dress principe mee kan gaan uitstralen. 
En zo mooi in navolging van mijn ingeving zijn er nog een aantal jurkjeszusjes die Laura jurkjes gaan opsturen. Laura zorgt dan voor een mooie bestemming. 
Ik stuurde al eerder twee Tante Betsy jurkjes naar Laura, mijn gele polkadot jurk (van vóór SS2015) die had een vlek en een rode zippie die ik vorig jaar kocht op de Tante Betsy outlet/fandag die scheef liep. 


Nou girls voordat ik het vergeet ga ik nog even een heel stel andere dames blij maken met de items die ik op Marktplaats te koop heb staan, alle onverkochte items die blijven te koop staan...
Ik heb gisteren nog wat gave items gescoord waarvan ik dacht daar kan ik weer jurkjeszusjes blij mee maken. Ik zal proberen die morgen te plaatsen, vandaag is er niets van gekomen. 


Ik heb geloot en de fuchsia roze Mexicaanse cowboyboots gaan naar Luuna, de Pepita Bonita cowboylaarzen gaan naar Katja, de zwarte Art Amsterdam clogs gaan naar Karin.
Shirt Poppy Black gaat naar Marie Jose, Shirt Poppy Blue naar Klessebes, Shirt Big Flower Blue naar Marielle Jo, Shirt Big Flower Black naar Marjolein en Shirt Luna Navy naar Pauline.
Dress Pepita Green gaat naar Linda, Dress Ollie Blue naar Franky, Dress Tori Stripe naar Karin, Dress Cross Stripe Grey naar Jantina en Dress Fraulein Winterflower naar Helga. 
Dress Retro go royal blue is overkocht, die ga ik wel als ik weer ga werken herstellen, dus die haal ik van Marktplaats. 
Heb ik jou uitgeloot stuur me dan een berichtje op marktplaats (er waren geen dames met dezelfde naam dus als jij hebt meegeloot en je ziet je naam staan, dan ben je dat dus ook ;)). 


Oh ja er was ook nog interesse in drie tassen die ik te koop heb staan (er staan er meer te koop ;)), die dames ga ik ook nog even blij maken (Paulien de retro bloementas, Silke de bruine vintage tas en Yvonne de japanse) en een Linda neemt de leuke retro singles van me over. 
Ik hoop dat ik de deal rond kan maken met alle uitgelote dames, van de vorige ronde heb ik uiteindelijk een andere Tante Betsy girl blij gemaakt met een jurkje dat ik voor een ander gereserveerd had, maar die op een gegeven moment niet meer reageerde. 
Maar dat geeft niets hoor, er is altijd wel iemand die er blij van wordt. En straks als alle verkopen rond zijn ga ik weer een leuke Tante Betsy kadobon winactie organiseren!

Lots of love from Susan