woensdag 15 november 2017

How do I feel


Hey girls vandaag ben ik alweer sinds half vijf wakker, ik vergelijk mijn hersenen vaak met een ouderwets horloge waarvan een radartje gaat draaien en dan de volgende en weer de volgende en dat ik het niet kan stopzetten. 
Een romantisch boek van Nora Roberts lezen wilde vandaag niet helpen om mijn gedachten de andere kant op te krijgen. Ik was ver op het einde van het boek, dus heb niet lang genoeg kunnen lezen om af te schakelen. 
Mijn hoofd dacht daarna aan een messenger bericht van een dame die op mijn voorstelbericht had gereageerd op een Facebook groep 'overprikkeling bij hersenletsel NAH' (niet aangeboren hersenletsel).


Na haar toch een berichtje teruggestuurd te hebben (merk dat het allemaal weer even heel dichtbij komt door me bij zo'n groep aan te melden en mijn verhaal te doen) kon ik nog steeds niet slapen en realiseerde ik me dat ik van mijn psychologe het boek 'Leven na een beroerte' van Jenny Palm had gekregen en er nog niet in gelezen had. Een boek dat gaat over de psychologische en neuropsychologische gevolgen van een beroerte. 
Pff heftig hoor om een heel aantal kenmerken te lezen over een rechtszijdige beroerte.


Inmiddels was het half zeven, een half uur voordat bij manlief de wekker af gaat en hij opstaat om naar zijn werk te gaan, ik kruip nog even bij hem in bed. Kruip zacht huilend tegen hem aan en probeer te vertellen wat er aan de hand is als hij ernaar vraagt en hoe ik me voel en dat het niks met hem te maken heeft. 
Nou ja gisteren vroeg hij zich nog hardop af waarom ik niet gewoon naast hem slaap. Oh ik zou willen dat ik dat kon, maar ik word gek van zijn gedraai in bed als hij ligt te slapen. Ik word gek van zijn gesnurk en pas ervoor om na een half uur of een uur slapen met een schok wakker te worden en dan te moeten verhuizen en dan moeite hebben om weer in slaap te komen. 


Tsja wat heeft dit allemaal met Tante Betsy jurkjes te maken? Heel veel, want sinds Tante Betsy in mijn leven is gekomen helpen deze vrolijke jurkjes me om mezelf te zijn, om positief in het leven te staan en de problemen die er in mijn leven zijn het hoofd te bieden. 
Nu ben ik wel al jaren mezelf hoor ook voordat ik Tante Betsy heb leren kennen en ik sta ook al jaren bekend als Miss Positive. 
Maar toch heeft mijn Tante Betsy jurkjes verslaving, mijn liefde voor de vrolijke jurkjes van Tante Betsy ook te maken met de problemen in mijn leven. Ze helpen me om het allemaal draaglijker te maken, ze helpen me om de liefde voor mezelf te uiten. Ik voel me mooi in een Tante Betsy jurk, ze drukken uit wie ik ben en omdat Tante Betsy ook verschillende stijlen heeft kan ik jurkjes aandoen die bij mijn stemming passen. 


Ben ik in een romantische bui dan doe ik een romantisch fleurig jurkje aan. Ben ik in een stoere bui dan trek ik een zwarte Tante Betsy jurk aan. Zit ik niet lekker in mijn vel dan trek ik een roze of een groene Tante Betsy jurk aan (hartchakra kleuren). Heb ik een powerwoman bui dan gaat een rode Tante Betsy jurk aan. En natuurlijk zijn er ook momenten dat ik behoefte aan een blauwe Tante Betsy jurk heb, blauw staat ook voor communicatie. 
Ik hou ervan om me op deze manier te kunnen uiten en te zijn wie ik ben. 


Lots of love from Susan

14 opmerkingen:

 1. Oh Susan, prachtig en gevoelig blog, fijn dat je wel wel mee om kunt gaan, de moeilijke momenten zullen er ook altijd zijn, en dat je je helemaal gevonden hebt in de Tante Betsy jurkjes, dat je zo toch miss positief bent en je je ook kunt uiten ermee en dat ze het zo een beetje makkelijker voor je maken. Knuffels Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi Susan....jouw openheid....een mooie les voor anderen. Ik herken het dragen op stemming.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aimee Moolenaar-Dols15 november 2017 om 19:51

  Leeve toch... Word ook stil van deze blog. Wat ben je toch een sterke vrouw.
  Ik pas ook vaak de kleur vd jurken aan op hoe ik me voel. Zo ideaal.
  Zelf mis ik nog wel wat kleurtjes in het geheel. De meeste van mij zijn blauw en groen tinten.. Mijn lievelingskleuren. Maar ik breid ze langzamerhand uit.
  Groetjes en liefs dikke knuffel
  Aimee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig vooral met liefde geschreven, je voelt als lezer
  Prijs je gelukkig met zo,n lieve trouwe man aan je zijde
  En ja ook hier maken de jurken van tante je dag goed en dat heel wat jaren op mijn eigen manier
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een bijzondere blog weer om te mogen lezen vandaag. En dat is ook best confronterend om bij zo een groep met lotgenoten te zijn, heb ook in zo een soort groep gezeten, ook weer uitgegaan. Te heftig,komt misschien nog weleens... Fijn dat je je gevoelens ook deelt met je leeveke. Delen doet goed en verrijkt je ook en maakt los. En de mooie tante Betsy's zorgen voor een heerlijk gevoel, een ook hier is dat vaak gerelateerd aan een bepaalde kleur.

  Dikke poene ❤️🌼

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi geschreven blog, werd er even stil van...
  Ik dacht gelijk aan een deel van een quote; "als je lacht wil het niet altijd zeggen dat je blij bent". Alhoewel het wel helpt, net zoals die mooie TB jurkjes ��.
  Ik betrap mezelf er wel op dat als ik niet zo happy ben, juist die spijkerbroek met simpel shirt aantrek (en haar in een staart). Terwijl ik eigenlijk weet dat ik mezelf gelijk fijner voel met een mooie (TB) jurk aan (en haar los), best stom dat ik niet vaker die mooie jurken aantrek.
  Jouw uitvoering om de kleur van je jurk aan te passen aan je stemming is echt een goed idee. En ja ik ga toch eens uitkijken naar een rode (power) jurk ��

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi blog Susan!
  Bijzonder dat je je gevoel/stemming uitdraagt met de kleur van de jurk..heb er nog nooit op die manier bij stil gestaan.
  Ik heb zelf veel donker en zwarte jurkjes, maar nu een knalrode erbij..
  Fijne avond!
  groetjes Monique V

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo mooi....
  Jij bent zo speciaal en velen die dit ook herkennen vrolijk jij met de mooie dressen op...
  Goed mens....

  Trusten Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Susan,
  Ik begin met een virtuele knuffel & hoop dat je de afgelopen nacht beter geslapen hebt.
  Met zware gedachten wakker worden sluimert vaak nog je dag in.. Fijn dat je nog net even naast hubby kon kruipen en je d'r samen over kon praten. Herkenbaar om je stemming in je outfits terug te laten komen, ik vind de jouwe erg mooi!
  Blijf ervoor gaan mrs Positivo, knufff x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je dat mooi geschreven. Ach en als het een keer niet over TB zou gaan zou dat helemaal niet erg zijn hoor. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve mooi Susan,

  Je bent zo’n prachtige lieverd! Altijd aan een ander denken, het zo graag goed willen doen. Ik word verdrietig als ik lees hoe jij van binnen zo’n strijd levert en dat dit zo veel met je doet.... Ik wou dat ik je kon helpen, ik gun je zo graag minder zorgen en belemmerende gedachten. Tegelijk weet ik dat het nu eenmaal zo is en je het hiermee hebt te doen. En dat doe je met verve! Je werkt hard aan jezelf, hebt volgens mij een schat van een man in je nabijheid en verdient dit ook echt.
  Een hele dikke knuffel van mij voor jou❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ben jij open!
  Geweldig dat jij je zo kan uiten en dan ook door het dragen van je TB jurkjes.
  Geweldige uitleg.
  Op het moment ben ik ziek thuis met n burn out, maar het liefste draag ik wel TB kleding maar in de donkere kleuren.
  Dit omdat ik t gevoel heb dat iedereen mij overal vragend aan kijkt. In de donkere kleuren voel ik mij nu meer op mn gemak en hierbij het gevoel wat minder op te vallen.
  Misschien moet ik más n voorbeeld aan jou nemen.
  Gewoon je curves laten zien en je kleden in kleur hoe ik mij voel.
  Zeker stof tot nadenken.
  Dank je Suzanne.

  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig geschreven....zwart is voor jou stoer...wat straal je in je zwarte jurk met witte bloemen.
  Pracht mens ben je 🍀

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.