woensdag 15 november 2017

How do I feel


Hey girls vandaag ben ik alweer sinds half vijf wakker, ik vergelijk mijn hersenen vaak met een ouderwets horloge waarvan een radartje gaat draaien en dan de volgende en weer de volgende en dat ik het niet kan stopzetten. 
Een romantisch boek van Nora Roberts lezen wilde vandaag niet helpen om mijn gedachten de andere kant op te krijgen. Ik was ver op het einde van het boek, dus heb niet lang genoeg kunnen lezen om af te schakelen. 
Mijn hoofd dacht daarna aan een messenger bericht van een dame die op mijn voorstelbericht had gereageerd op een Facebook groep 'overprikkeling bij hersenletsel NAH' (niet aangeboren hersenletsel).


Na haar toch een berichtje teruggestuurd te hebben (merk dat het allemaal weer even heel dichtbij komt door me bij zo'n groep aan te melden en mijn verhaal te doen) kon ik nog steeds niet slapen en realiseerde ik me dat ik van mijn psychologe het boek 'Leven na een beroerte' van Jenny Palm had gekregen en er nog niet in gelezen had. Een boek dat gaat over de psychologische en neuropsychologische gevolgen van een beroerte. 
Pff heftig hoor om een heel aantal kenmerken te lezen over een rechtszijdige beroerte.


Inmiddels was het half zeven, een half uur voordat bij manlief de wekker af gaat en hij opstaat om naar zijn werk te gaan, ik kruip nog even bij hem in bed. Kruip zacht huilend tegen hem aan en probeer te vertellen wat er aan de hand is als hij ernaar vraagt en hoe ik me voel en dat het niks met hem te maken heeft. 
Nou ja gisteren vroeg hij zich nog hardop af waarom ik niet gewoon naast hem slaap. Oh ik zou willen dat ik dat kon, maar ik word gek van zijn gedraai in bed als hij ligt te slapen. Ik word gek van zijn gesnurk en pas ervoor om na een half uur of een uur slapen met een schok wakker te worden en dan te moeten verhuizen en dan moeite hebben om weer in slaap te komen. 


Tsja wat heeft dit allemaal met Tante Betsy jurkjes te maken? Heel veel, want sinds Tante Betsy in mijn leven is gekomen helpen deze vrolijke jurkjes me om mezelf te zijn, om positief in het leven te staan en de problemen die er in mijn leven zijn het hoofd te bieden. 
Nu ben ik wel al jaren mezelf hoor ook voordat ik Tante Betsy heb leren kennen en ik sta ook al jaren bekend als Miss Positive. 
Maar toch heeft mijn Tante Betsy jurkjes verslaving, mijn liefde voor de vrolijke jurkjes van Tante Betsy ook te maken met de problemen in mijn leven. Ze helpen me om het allemaal draaglijker te maken, ze helpen me om de liefde voor mezelf te uiten. Ik voel me mooi in een Tante Betsy jurk, ze drukken uit wie ik ben en omdat Tante Betsy ook verschillende stijlen heeft kan ik jurkjes aandoen die bij mijn stemming passen. 


Ben ik in een romantische bui dan doe ik een romantisch fleurig jurkje aan. Ben ik in een stoere bui dan trek ik een zwarte Tante Betsy jurk aan. Zit ik niet lekker in mijn vel dan trek ik een roze of een groene Tante Betsy jurk aan (hartchakra kleuren). Heb ik een powerwoman bui dan gaat een rode Tante Betsy jurk aan. En natuurlijk zijn er ook momenten dat ik behoefte aan een blauwe Tante Betsy jurk heb, blauw staat ook voor communicatie. 
Ik hou ervan om me op deze manier te kunnen uiten en te zijn wie ik ben. 


Lots of love from Susan