maandag 16 oktober 2017

I'm surrounded by lovely people


Hey girls misschien was mijn blogpost van gisteren net wat teveel van het goede voor mensen die er helemaal niks mee hebben. Maar komt goed schatjes, ik ga er vast een balans in vinden. 
Wow gisteren was een bijzondere dag met bijzondere mensen. Geen foto's van, maar wel een hoop innerlijke foto's ;). 
Wow wat ben ik trots op mijn dochter, ik was altijd al trots op mijn dochter. Maar wow wat heb ik een bijzonder mens op de wereld gezet vol met liefde en kracht. We gaan allebei op dit moment door een transformatie proces.
Alle oude shit, al ons oude verdriet mogen we achter ons laten en nu kunnen we weer in onze kracht gaan staan. 
Maar ook zo'n periode van intens verdriet mag en mocht er zijn. Het is nodig om de rust te nemen, te luisteren naar alle alarmbellen in je lijf. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en soms ook helemaal niks doen. 
Maar we zijn er nog niet hoor, het is nog niet zo makkelijk om alles wat je meegemaakt hebt in je leven een plek te geven, het los te laten voor wat het was en de wijze lessen die je eruit geleerd hebt te onthouden. 

Maar wat is het fijn om te weten dat je je omringt voelt door fijne bijzondere mensen die van je houden. 
Ik voelde me gisteren ook echt als een familie, een gezin, een drie-eenheid. 
Zo mooi om de liefde te zien bij manlief, die niet de vader is van mijn dochter en zelf drie kinderen heeft (waar we jammergenoeg geen contact mee hebben). 
We hebben als gezin tropenjaren achter de rug, dat is alweer enige tijd geleden hoor. Maar wow wat moet je als mens sterk zijn om zo'n enorme last te dragen, zoveel stressvolle jaren achter de rug. Maar we hebben het gered als gezin, drie sterke mensen die naar elkaar gegroeid zijn. Ik heb altijd al een hele sterke band met mijn dochter gehad, ik ben zo'n acht jaar lang alleenstaande moeder geweest tussen mijn twee huwelijken in. 
Ook dat was niet altijd even makkelijk om de moeder en vaderrol op te nemen.
Ik ben ook wel heel streng geweest voor mijn dochter, maar daarnaast was ik gewoon een liefdevolle moeder. En aan alles wat ik nu zie gaat dochterlief dat ook zijn, ze heeft de juiste normen en waarden, ze staat eerlijk en oprecht in het leven. 
Nu nog twijfelend van hoe verder met werk of studie, maar ze mag de tijd nemen om zichzelf te ontdekken. Ze mag nu ze ook met een burn-out thuis zit, de tijd nemen om te worden wie ze is en alle oude shit achter zich te laten. Lieverds wees niet alleen trots op je kinderen als je die hebt, maar wees vooral ook trots op jezelf. Ga in je kracht staan en zit je net als ons in een proces van transformatie waar je doorheen moet, dan doorleef dat. Maar zie ook altijd al het ander moois om je heen, geniet van die prachtige jaargetijden die we hier mogen mee maken. Geniet van al die kleine dingen die op je weg komen en straal heerlijk in je Tante Betsy jurkjes en outfits! Ook jij mag er zijn, ook jij mag worden wie je bent. Door samen in onze kracht te gaan staan maken we deze wereld een bijzondere plek om te wonen. Laat je niet leeg slurpen door al die nare dingen die er ook gebeuren, maar blijf kijken naar het goede in de mensen. Ik voel me in ieder geval omringd door zoveel lieverds, zoveel bijzondere dames. Mooi om in jullie gezelschap te mogen verkeren. Dankjewel!


Lots of love from Susan die trouwens nog even heerlijk geniet van blote benen weer dankzij Bandelettes :).