zondag 15 oktober 2017

Energy flows where attention goes


Hey girls wat doet me dat goed om jullie enthousiaste reacties te lezen (hier en op Facebook) op mijn blogpost Tante Betsy fashionblog and more
Ik maakte me toch wel een klein beetje zorgen wat jullie er wel van zouden vinden.
Maar eigenlijk was dat ook helemaal niet nodig, want als je je hart en je gevoel volgt zit je altijd goed. Vandaag ben ik vroeg wakker, 6.13uur terwijl mijn wekker pas om 9.29uur staat, ik heb trouwens wel goed geslapen :). Soms check ik even op mijn telefoon hoelaat het is als ik wakker ben, en check ik mijn Angel Numbers app van Doreen Virtue of de engelen een mooie boodschap voor me hebben. 


Ik probeerde opnieuw in slaap te komen, maar vanalles gaat door mijn hoofd. Geen zorgen hoor maar gewoon allerlei gedachten. 
Ik besluit om de cd 'Chakra Clearing' van Doreen Virtue aan te zetten. Een soort geleide meditatie met affirmaties, er is een tijd geweest dat ik deze cd vaak 's morgens op zette om de dag mee te beginnen. Enkele van deze affirmaties kan ik gewoon mee op zeggen en zeg ik eigenlijk al jaren als affirmaties als ik aan het wandelen ben of aan het fietsen ben. Doreen Virtue is iemand die ik al jaren volg omdat haar boodschappen en orakelsets zo zuiver zijn. Voor mij is dat heel belangrijk om me te omringen met mensen met zuivere bedoelingen, met positieve boodschappen. 
Het is belangrijk om te kijken naar het goede in het leven, te vertrouwen dat veranderingen in je leven voor je hoogste goed zijn. 
Het is zo fijn om een diep geworteld vertrouwen te hebben dat alles goed komt. Dat maakt het draaglijk als er grote veranderingen in je leven plaats vinden. Energy flows where attention goes...Alles waar je aandacht aan geeft groeit. Geef daarom alleen aandacht aan de positieve dingen in je leven. Kijk naar de positieve eigenschappen van je partner als het niet zo goed gaat in je relatie, wat gaat er allemaal wél goed...
Richt je aandacht naar binnen en kijk naar je eigen positieve eigenschappen, leer jezelf goed kennen en wees die krachtige vrouw die je bent. Affirmaties helpen je om in je kracht te staan, affirmaties helpen je om aandacht te geven aan al het goede. 
Het is goed om te affirmeren wat je graag wilt bereiken. Door het hardop te zeggen maak je het krachtiger. Ik ben sterk, ik ben krachtig, ik hou van mezelf...
Ik heb al vaker over affirmaties geschreven, google even op 'happy tante betsy affirmaties' dan kom je oudere blogpost erover tegen
De Nederlandse affirmatie kaarten zijn van Louise Hay. 


Ik affirmeer zelf graag in het Engels. Voor mij is dat de taal die mij kracht geeft. I am powerful, I am grateful, I am blessed, I am loved, I love...Ik vind de Engelstalige orakelsets van Doreen Virtue ook mooier en krachtiger. Veelal hebben ze een gouden coating aan de zijkant van de kaarten. Goud is voor mij een kleur waarmee ik mezelf graag omring. Niet met gouden sieraden, maar met goud licht... Maar je kunt je ook omringen met de kleuren van de regenboog, de kleuren van je chakra's, om je te beschermen en te helen. 
Dit is een van die mooie affirmaties om op te zeggen; 'I am harmoniously aligned with the ceaseless flow of supply and love that springs from the golden fountain of light within my center. All of my desires are perfectly balanced right now.'


Vandaag gaat weer een bijzondere dag zijn, gevuld met bijzondere mensen en ontmoetingen. Wie weet vertel ik er een andere keer over. Outfit of the day is Dress Betsy Black (SS2015) met oude Tante Betsy cowboylaarzen. 


Lots of love from Susan

Ps Je kunt de Morning Chakra-Clearing meditation al googlend vinden in boekvorm, met al die mooie krachtige affirmaties.
Volgens mij is dit boek ook in het Nederlands vertaald. Maar via deze link kun je het eens lezen en kijken of het bij je past. 


De cd's van Doreen Virtue kun je trouwens ook in bijvoorbeeld iBooks vinden en downloaden voor €3,99 zie ik net. Wellicht kun je ze zelfs wel ergens gratis downloaden... 

25 opmerkingen:

 1. Ik weet (nog) niet zo goed hoe ik op deze artikelen moet reageren, maar ik volg ze met veel interesse ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi geen probleem hoor lieverd, het was vandaag misschien wat teveel van het goede met al die plaatjes ertussen ;). Knuff!

   Verwijderen
 2. Zeer interessant!
  Mooi artikel.
  Ik ken nog een blogger die zich hierin verdiept.
  Haar plannen waren om zelf ontworpen decks te verkopoen voor de feestdagen....
  Ken je het blog van 'mijn kladblog'?

  Fijne avond Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben net even gaan lezen op mijn kladblog, mooi om te lezen dat iedereen zijn of haar eigen pad volgt. Alleen komt het er niet van om andere blogs te lezen tegenwoordig, druk in mijn hoofd en al meerdere uren per dag met dit blog en Tante Betsy bezig en natuurlijk wil ik ook gewoon in real life genieten en dingen doen. Knuff!

   Verwijderen
 3. Hoi Susan. Ik weet niet goed hoe ik hier mee om moet gaan. Ik ben heel blij dat het voor jou zo veel betekent en dat jij er veel kracht uit haalt. Fijne avond. Knuff Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga ik vanzelf een weg in vinden. Komt goed schatjes. Knuff!

   Verwijderen
 4. Wat mooi en herkenbaar, dank voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Susan, wat ben je toch n fijne vrouw! Mensen kunnen de mooiste jurken dragen, je bent pas echt n mooi mens als je je hart op de juiste plek hebt. Ik ben helemaal gek van Tante Betsy jurkjes en soms voel ik me echt n beetje oppervlakkig dat ik daar zo mee bezig ben. Fijn dat jij ook diepgang en zelfontwikkeling vervlecht in je tante Betsy blog! 😘

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Caro, jij verwoord dat altijd zó treffend, eigenlijk hoe ik het denk zó schrijf jij het op, bijzonder vind ik dat wel, liefs voor jou ook ❤️

   Verwijderen
  2. Aimee Moolenaar-Dols15 oktober 2017 om 21:17

   Prachtig verwoord inderdaad ❤️�� zo is dat

   Verwijderen
  3. Aimee Moolenaar-Dols15 oktober 2017 om 21:19

   Mooi Susan. Deze kant heb ik ook al vaker als rustpunt ervaren in het verleden. Engelen zijn overal.... ❤️
   Liefs xxx
   Aimee

   Verwijderen
  4. Oh lieve Carola als ik je zo een beetje kan inschatten is er niets oppervlakkigs aan jou. Dat we van leuke vrolijke jurkjes houden is toch alleen maar mooi. Wij worden er blij van en maken de wereld een stukje mooier door heerlijk in onze Tante Betsy jurkjes te stralen. Geniet er maar heerlijk van! Knuff!

   Verwijderen
 6. Leuk dat je deze kant ook hebt
  Ik heb zelf ook engelenkaarten en die zijn me tot steun. Dank je voor delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat fijn om te horen. Ze verrijken mijn leven enorm en ik voel me dan ook gedragen. Fijn dat jij dat ook zo ervaart. Geniet er maar van. Knuff!

   Verwijderen
 7. Wauw Susan, wat een prachtig artikel. Ik met mijn reiki en meditatie achtergrond vind dit even heel leuk om te lezen. Kan me hier ook helemaal in vinden. Leuk eens iets heel anders van jou te lezen. Wat ook nog eens mijn interesse is. Zal ik je iets vertellen?? Ik heet Zlata Zandra. Zlata betekend goud. Zo trots op deze naam. ❤

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wow wat bijzonder Zlata Zandra! Je hebt ook nog eens een hart van goud! Wat is het toch leuk om zoveel bijzondere mensen op ons pad tegen te komen. Ook ik heb reiki, maar heb er al lang niks meer mee gedaan maar dat gaat zekers nu wel weer gebeuren na die krachtige healing van donderdagavond. Ja je kunt jezelf helen en gaat eigenlijk al van nature. We leggen allemaal onze hand op een pijnlijke plek op ons lichaam. Wat zijn we toch rijk. Knuff!

   Verwijderen
 8. Mooie inspirerende blog! Knuffels Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat jij hier kracht in vindt Susan. En de teksten zijn zo'n waarheid. Goed om eens bij stil te staan. Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi geschreven weer lieverd, ik hou van deze kant en vind hier ook vaak steun en berusting in. Mooi en fijn te lezen dat je dit met ons deelt. Vind het wel héél waardevol maar ook een ondersteuning en handvat wat je aanreikt!

  Dikke poene 🙋🏻❤️

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geere gedoon leeve! Ja ik ben wel nog even zoekende, maar heb vanmorgen al weer twee blogposts vanuit mijn hart geschreven en heb nog zoveel te delen. Knuff!

   Verwijderen
 11. Mooi om te lezen dat je hier kracht uit haalt. Richten op de positiviteit in jezelf en medemens is altijd goed. Ik ben nog wat zoekende wat mij helpt. Mooie jurkjes en positiviteit helpen daar in ieder geval bij.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.