maandag 19 maart 2018

Tante Betsy SS2018 Summer collection part two photoshootHey girls als jullie me via mijn Facebook pagina volgen dan hebben jullie vast al mijn nieuwste Live passessie video gezien en wie weet keek je zelfs wel live mee.
Ik liet zaterdagmiddag zien hoe de Tante Betsy jurkjes van de tweede lichting van de SS2018 zomercollectie vallen. 
Ik heb een uur lang staan te praten en heel wat jurkjes de revue laten passeren. 
Tante was zo lief geweest om meerdere maten mee te sturen, nou ja L en XL van enkele jurken die wat kleiner vallen (máár ik heb inmiddels van de meeste XL jurken toch een L gevraagd). 
Tijdens die een uur durende kwebbel passessie vertelde ik over de afmetingen en liet ik de jurk aan mijn weelderige lijf zien. 


Vandaag doe ik dat nog eens dunnetjes over door middel van een fotoshoot. Zodat jullie nog eens alle jurkjes aan kunnen zien. 
Zo kan ik zelf ook nog eens goed kijken welke maat ik van welk jurkje nodig heb. 
Voor mij is de taillemaat altijd de doorslaggevende factor, die mag eerder wat strakker zitten als te los. 
Als een jurk me te los aan mijn lijf zit dan lijk ik dikker als dat ik ben. 
Ik pers me met mijn weelderige figuur vaak in een Tante Betsy jurk, ik heb vooraan in de rij gestaan whahaha, ja dat krijg je als je klein bent ;).

Dress Victoria Stars Pink valt op maat en draag ik in maat L. Lengte 103 cm, oksel tot oksel wijdte 47 cm, taillewijdte 41 cm en heupwijdte 50 cm.

Mijn afmetingen zijn busteomvang 112cm, taillewijdte 98 cm en heupwijdte 114 cm. 
Ik heb dus een zandloper figuur en oh ja ik ben 1.57 m en weeg 79 kilo, teveel dus maar gelukkig is bij mij alles gelijkmatig verdeeld. 
Maar omdat ik me in een L pers valt een jurk voor mij daardoor korter en is dat zeker vergelijkbaar met iemand die 10 cm langer als mij is.
Zoals bijvoorbeeld Hilde van het Hillybilly Beauty blog, ze heeft toevallig vandaag een outfit post over Tante Betsy Dress Button Down Birds Green. En ze draagt net als mij maat L.


Nu heb ik me niet echt in deze doorknoopjurk geperst, hij valt namelijk wat ruimer. Maar omdat de stof iets anders als anders is ben ik er nog niet over uit of dit de juiste maat is voor mij. Ik heb aan Tante een M gevraagd om te vergelijken.
Bij Hilde valt de jurk op de knie en bij mij valt hij onder de knie, alhoewel bij de roze lijkt hij ook op de knie te vallen ;).

Dress Button Down Birds Blossom
In maat L zijn de afmetingen; lengte 102 cm, oksel tot oksel wijdte 50 cm, taillewijdte 46 cm en heupwijdte 53 cm.

Ik zal de afmetingen per jurk erbij noteren. Zo kun je de afmeting vergelijken met een goed passende jurk. Ik heb in de loop der tijd gemerkt dat in maat L in feite altijd de taillewijdte zo'n 42 cm is en dat de oksel tot okselwijdte zo'n 47 cm is.
Voor mij is de taillewijdte het belangrijkste en ik heb mijn jurkjes liever strak.
Vandaar dat ik toch de Betsy doorknoopjurken in maat L heb gevraagd. De bustewijdte kwam niet geheel overeen, maar de jurkjes rekken goed mee en mijn volumineuze buste past ook gewoon in een L. En omdat ik wat kleiner ben vallen ze dan mooi op knielengte, dat ziet er net wat vlotter uit.

Dress Betsy Stars Blue heb ik aan in maat L en ook al zit hij strak toch is dit de beste maat voor mij.
Lengte 99 cm, oksel tot oksel wijdte 44 cm, taillewijdte 41 cm en heupwijdte 50 cm.

Dress Betsy Stars Pink heb ik aan in maat XL. Eigenlijk zit me die ook mooi, maar ik merk dat mijn buik meer ruimte krijgt waardoor ik me dus dikker voel.
Lengte 101 cm, oksel tot oksel wijdte 48 cm, taillewijdte 44 cm en heupwijdte 53 cm. 

Dress Betsy Bloms Red heb ik aan in maat L. Lengte 102 cm, oksel tot oksel wijdte 45 cm, taillewijdte 42 cm en heupwijdte 50 cm.
Dit is toch voor mij de juiste maat en voel ik me hier het mooiste in als een jurk mijn vrouwelijke vormen mooi benadrukt en de lengte is gewoon mooier voor mij als de oranje en zwarte Betsy Bloms. Maat L is in beide onderweg. Nu zie je nog de afdruk van mijn legging die ik aan had, maar van de zomer draag ik heerlijk blote benen eronder (met Bandelettes) en heb ik daar geen last van.

Dress Betsy Bloms Orange en Dress Betsy Bloms Black beide dus aan in maat XL. Lengte 103 cm, oksel tot oksel wijdte 49 cm, taillewijdte 44 cm en heupwijdte 53 cm.
Ja natuurlijk staan me die ook mooi, maar toch ga ik voor een maat L. Dan vallen ze mij net wat vlotter en die buik die is er nu eenmaal toch ;).

Dan krijg je nog die leuke overslagjurk in het vogeltjes patroon. Ik heb de roze in maat L aan en de zwarte is in maat XL. Ik ben er nog niet helemaal over uit of die op maat valt, sommige Tante Betsy girls hebben deze gewoon in hun eigen maat en andere weer in een maat groter genomen. 

Dress Auntie Birds Blossom Pink in maat L.
Lengte 101 cm, oksel tot oksel wijdte 44 cm, taillewijdte 40 cm en heupwijdte 53 cm.

Dress Auntie Birds Blossom Black in maat XL.
Lengte 101 cm, oksel tot oksel wijdte 46 cm, taillewijdte 41 cm en heupwijdte 53 cm.

Dan hebben we nog de hertjes jurk in Bloms print; Dress Deer du Joyce, deze jurk valt mooi op maat. Maar dit is een rechter model en is mij eigenlijk net te strak in maat L. Maar dat komt omdat het meer vanwege het model en mijn heupen (114 cm omtrek). Dus niet echt geschikt voor iemand met een peer model. 
De blauwe heb ik in maat L aan en de oranje in maat XL.

Dress Joyce du Deer Aqua in maat L. Lengte 103 cm, oksel tot oksel wijdte 47 cm, taillewijdte 41 cm en heupwijdte 47 cm.

Dress Joyce du Deer Orange in maat XL. Lengte 104 cm, oksel tot oksel wijdte 51 cm, taillewijdte 44 cm en heupwijdte 50 cm.

Deze Dress Sporty Stripes Black valt krap in maat L, ik heb me erin geperst en na een kwartier of zo dragen is hij wel wijder geworden. Lengte 104 cm, oksel tot oksel wijdte 44 cm, taillewijdte 39 cm en heupwijdte 48 cm. 
Bij deze zippie jurk zijn de mouwen van een andere stof als de normale zippie stof, maar daardoor wel lekker zomers. 

Heb je mijn nieuwste Live on Facebook video nog niet gezien dan ga gezellig mee kijken. Hier vind je alle live video's die ik tot nu toe maakte.
Ik maakte er ook al eentje van de eerste lichting van de Tante Betsy SS2018 zomercollectie.
Een aantal van die jurkjes heb ik inmiddels in een kleinere maat en heb ik foto's gedeeld in de blogpost; Tante Betsy SS2018 Summer collection.Nou girls een hele blogpost vol met allemaal foto's en info. Ik hoop dat het helpt en ook dat mijn live passessie je heeft geholpen.
Ik ga de jurkjes zeker ook nog eens zo in outfit posts terug laten komen.
Deze week start ook weer een gave winactie in samenwerking met een Tante Betsy verkooppunt en ik heb er nog meer in de planning. En ik ga binnenkort ook nog een aantal girls blij maken nav een undercover winactie.

Lots of love from Susan

Oh ja ik zou nog bekendmaken wie de jurkjes van Marktplaats mag overnemen; Dress Ola Flora Red gaat naar Matoni, Dress Snappie Stardot Navy gaat naar Miek, Dress Sue Little Dot gaat naar Luuna, Dress Patsy Stripe Red gaat naar E. De rode polkadot gaat naar Martine en de roze Tante Betsy jurk gaat naar A. Vasse .