donderdag 22 maart 2018

Be Yourself


Hey girls een kaartje inspireerde me om weer eens een stukje te schrijven over het belang van jezelf zijn. 
En daarmee kom ik ook terug op mijn blogpost; Happy compliments day! You are beautiful!
Bij de dames die daar een compliment aan zichzelf achterlieten, gaat nu vast een belletje rinkelen en beginnen innerlijk te stuiteren. 
Want die blogpost was een verborgen winactie ;). 
Wow wat een mooie reacties allemaal op mijn moeilijke vraag om een compliment aan jezelf te geven en te vertellen waar je trots op bent. 
Het helpt blijkbaar om eerst even een compliment aan mij te geven en dan hupsakee komen er toch mooie lieve woorden aan jezelf of over jezelf. Ik heb al vaker in real life gezegd tegen mensen dat het belangrijk is om helemaal jezelf te zijn. Want hoe kunnen andere mensen nu van jouw ware ik houden als jij je confirmeert aan wat anderen van je denken of zouden kunnen denken.
Of zelfs als mensen daadwerkelijk zeggen hoe jij je zou moeten gedragen of wat je zou moeten dragen. Ik weet van mezelf dat ik al jaren mijn authentieke zelf ben, ik heb er hard aan gewerkt om in mijn kracht te gaan staan en me niet te confirmeren aan wat anderen zouden willen wie ik ben. 
Ik weet dat ik vanuit goede normen en waarden handel en een eerlijk en oprecht mens ben. 
Ik heb door mijn cva geleerd mezelf op de eerste plaats te zetten.
En natuurlijk zal ik als moeder en als vrouw toch wel eens de ander even op de eerste plaats zetten. Maar ik waak er voor om niet over mijn eigen grenzen te gaan. 
Door goed voor mezelf te zorgen en door te luisteren naar mijn gevoel, naar mijn intuïtie en naar mijn lichaam. 
Te handelen vanuit mijn hart en door gewoon mijn authentieke zelf te zijn. Gewoon zijn wie ik ben.Eigenlijk was ik dit als kind al, ik ben altijd een eerlijk en oprecht mens geweest. 
Als klein meisje stond ik al krachtig in het leven en ik ben er trots op dat niemand mij heeft kunnen breken.
Ik zal altijd voor mezelf kiezen, want ik ben de belangrijkste persoon in mijn leven. 
Daarom vind ik het ook belangrijk om naar mijn eigen diepgewortelde waarden en normen te leven. 
Ik ben heel vaak op de proef gesteld, ik heb moeten liegen op mijn werk bij mijn allereerste baan, ik werd er letterlijk ziek van.
Door de jaren heen ben ik vaak getest op het gebied van eerlijkheid, maar nee Susan doet daar niet aan mee, dat gaat gewoon tegen mijn systeem in. Het is zo belangrijk om jezelf te kunnen zijn en te mogen zijn. 
En nee die macht leg je niet bij de ander of je dat daadwerkelijk mag, die kracht vind je in jezelf door te worden wie je bent. 
Anderen kunnen alleen van je houden als je ook echt laat zien wie je bent. 
Het heeft geen zin om een masker op te zetten om die ander te pleasen. Want hoe kunnen ze dan houden van wie je werkelijk bent?!Door in je kracht te staan en stap voor stap jezelf te leren kennen en dit ook aan de buitenwereld te tonen. 
Daar mag je je gerust kwetsbaar bij opstellen, je bent een mens en je hoeft niet perfect te zijn. Je hoeft alleen maar jezelf te zijn. 
Jij mag worden wie je bent! Je mag zijn wie jij bent!En er is natuurlijk niks mooiers als je dat kunt doen door middel van de vrolijke jurkjes van Tante Betsy. Ze stralen uit wie ik wil zijn en ik ben een gezegend mens dat ik word omringd door lieverds in real life die van me houden om wie ik ben en die me respecteren en accepteren wie ik ben. 
Dat kan natuurlijk alleen door ook echt jezelf te zijn en in je kracht te staan en respect af te dwingen door te zijn wie je bent. Ik voel me ook enorm gezegend om omringd te worden door zoveel lieverds in het Tante Betsy wereldje, door al die lieve leuke enthousiaste jurkjeszusjes. 
Zo mooi ook om te zien hoe jullie in je kracht staan of om het transformatie proces te zien waar jullie in zitten. Wat is het toch mooi om te zien dat jullie in je kracht staan of gaan staan en van jezelf jezelf mogen zijn ieder op haar eigen manier. Ik ben zo trots op jullie!Want laten we eerlijk zijn het is niet altijd even makkelijk om niet met de meute mee te lopen en vaak als enige in je omgeving in een vrolijk gekleurde outfit te lopen.
Maar als jij werkelijk jezelf bent dan kun je niet anders want dit is wie je bent.
En natuurlijk zijn er ook genoeg lieverds die van behouden printjes houden, maar ik heb al gemerkt dat Tante Betsy steeds meer voor vrolijke printjes kiest en ook in de winter. Ik kan dit alleen maar van harte toejuichen! Samen maken we de wereld een mooiere vrolijke plek!Maar welke dames ga ik nu verrassen met een Tante Betsy kadobon?
Ik heb de opbrengst van alle vestjes die ik niet meer droeg en de Tante Betsy leggings die me te lang waren en het Tante Betsy vestje wat me te klein was bij elkaar opgeteld en ik kom op een bedrag van € 195. Ik maak daar met alle liefde € 200 van en zo kan ik 4 Tante Betsy girls blij maken die een compliment aan zichzelf gegeven hebben.Op deze namen bleef mijn cursor staan al op en neer scrollend tussen de reacties; Marjon die zichzelf een kleurrijk type vind en een leuke tante, Trees die zichzelf in de spiegel ziet en vind dat ze er mag zijn en ook gewoon nee durft te zeggen.
Ellen die goed kan combineren en lekker 'schijt' heeft aan wat anderen denken en last but not least Caro met een heftig verhaal waar ze sterker uit is gekomen en heeft ook een prachtig motto; If you love me, you have got to love all of me!Lieverds van harte gefeliciteerd! Sturen jullie me een pb'tje of een mailtje met jullie emailadres en dan stuur ik de gewonnen kadobon toe.
Dan kun je lekker je slag gaan slaan en gaan shoppen in de webshop van Tante Betsy.
Wie weet wordt het een aankoop uit de eerste levering van Tante Betsy óf ga je eind volgende week iets uit de tweede levering van Tante Betsy scoren, maar je mag natuurlijk ook wachten op de high summer collectie ;).Lots of love from Susan

PS door de blogpost heen heb ik wat foto's gezet van Tante Betsy girls met outfits van de SS2018 zomer collectie. Een paar van winnaressen, maar ook van Tante Betsy girls waarvan ik weet dat het okay is; Zandra, Corine, Joke, Petra, Heidi, Karin, Frederike, Marjon en Caro.Voor diegenen die er benieuws naar zijn, op de Be Yourself orakelkaart van Doreen Virtue staat: This situation calls for you to be your authentic self, which is the basis for your personal power.
De kaart is afkomstig van het deck; Magical messages from the fairies oracle cards.

49 opmerkingen:

 1. Wat mooi!!!!! Gefeliciteerd geweldige meiden!!!!! Wst zijn we toch een mooi stel bij elkaar 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooooooohhhhh, eindelijk zie ik mouwloze jurkjes!!! Yeah!
  Ik ga vast sparen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd meiden!! Prachtige blog Susan!
  Lieve groetjes,
  Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd dames!
  Wat een mooie en fijne complimenten....
  Petje af 👏👏👏
  Zulke mooie outfits hebben de dames aan 👍

  Fijne avond Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd meiden, leuk! En wat heerlijk zo tijdens de tweede levering om helemaal los te kunnen gaan. Ik vind deze club met meiden ook heel verfrissend en fijn. Ieder met haar eigen verhaal en een link naar elkaar door de jurkjes, heel speciaal. Lets shineeee <3 x nielke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi geschreven Susan en ik ga die kaarten eens opzoeken kan wel positieve invloed gebruiken kom niet aan de gang groetjes corry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien heb je nog wel een winkel in de buurt die dit soort kaarten verkoopt en ze zijn er gewoon ook in Nederlands lieverd.
   Ik zelf geef de voorkeur aan de Engelstalige, op een of andere manier vind ik die krachtiger.
   Op Marktplaats kun je ze ook wel vinden alsook op Bol.com, ik koop de mijne via Amazon.
   Doreen Virtue heeft inmiddels heel veel verschillende kaartensets. Toen ik voor het eerst in Miami was in 2000 kocht ik daar mijn eerste kaartenset van haar; Healing with the Angels en inmiddels zijn er vele gevolgd. Ik heb net even geteld en kom op zo'n 25 decks die ik van haar heb hihi.
   Volg je gevoel maar welke jou aanspreken.

   TIP: Je kunt trouwens ook online een kaartje gaan trekken en er zo achter komen wat bij je past. Of gewoon zo eerst eens een tijdje ontdekken óf dat bij je past.
   De website; Orakels.net is dan een goede en een aanrader!! Ik heb net even gecheckt dmv een kaartje te trekken of het daadwerkelijk ook wel de tekst is die op de oorspronkelijke kaart staat.

   Dat is heel belangrijk omdat Doreen Virtue hele zuivere boodschappen op haar kaarten heeft staan. Bij andere online orakel websites wordt er vaak een eigen interpretatie gegeven en die is in mijn ogen niet altijd even zuiver en positief.

   Zo even een uitgebreid antwoord maar wellicht hebben andere dames er ook wat aan. Het belangrijkste is om ook hierin je eigen gevoel te volgen in wat jij nodig hebt.
   Oh ja ga op één dag niet heel veel verschillende kaarten trekken. Want daardoor wordt de boodschap niet duidelijker. Begin eens met iedere dag een kaart te trekken of maximaal bij drie verschillende decks.

   Bij orakels.net kun je ook affirmatie kaarten trekken. Dat zijn weer een heel ander soort kaarten. Ik werk graag met affirmaties en gebruik die dagelijks in mijn leven.

   Wie weet zal ik er eens online/live meer over vertellen als er behoefte aan is. Ik heb inmiddels een geheel eigen manier van kaarten trekken. Je eigen gevoel volgen is hierin het allerbelangrijkste. Knuff!

   Verwijderen
 7. Deze blog kan voor mij niet op een fijner moment komen, een mooie krachtige reminder om deze avond in te gaan en morgenochtend weer stevig het gevecht voor mijzelf aan te gaan. I can do this! Let's go! Stuk voor stuk mooie vrouwen die alle gegroeid zijn in persoonlijke doelen, zie ze stralen in jou blog! Lief jou verloting en Gefeliciteerd dames, fijne avond x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh neee niet doen het gevecht met jezelf aan gaan. Lief voor jezelf zijn is heel belangrijk.
   Het heeft tijd nodig om te worden wie je bent en wees niet boos op jezelf als je weer eens tegen dezelfde steen aanloopt.
   Als je het maar ontdekt en waarneemt dan kun je er stap voor stap iets aan veranderen. Kun je stap voor stap worden wie je bent.

   Wees een lieve vriendin voor jezelf lieverd en zorg goed voor jezelf lieverd. En neem de tijd die je nodig hebt en wat ik zo door de tijd heb gelezen van je reacties ben je hard op weg.
   Eigenlijk ben je er al!

   Want wie je daadwerkelijk bent dat ben je natuurlijk al. Het is soms gewoon zaak om die lagen van die ui af te pellen, van alle voorwaarden en condities die andere mensen je hebben opgelegd.

   En dat begint heel vroeg als kind al, je moet dit je moet zus je moet zo.
   Je mag niet huilen, je mag niet boos worden, je moet luisteren.
   Ik zeg niet dat dat verkeerd is hoor, kinderen horen te leren wat de grenzen zijn. Dat hoort allemaal bij opvoeden.
   En de ouder is ook maar een mens en helemaal nog niet klaar met de eigen ui af te pellen.

   Dus wees lief voor jezelf en ga terug naar je kern stap voor stap en wees niet boos op je ouders of al die anderen. Veelal hebben zij gehandeld naar hun situatie en naar hun eigen vermogen en handelend vanuit hun proces. Het is belangrijk om dat ook te zien en hun niet te veroordelen.

   You go girl! Je komt er wel en zoals ik al eerder schreef; je bent er al! Knuff!

   Verwijderen
 8. Gefeliciteerd dames. Wat een mooie blog Susan.....veel om over na te denken.
  Fijne avond.
  Hennie😘

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aimee Moolenaar-Dols22 maart 2018 om 19:54

  Gefeliciteerd alle 3 en mooie blog. Weer kleurrijk :-)
  Fijne avond xx
  Liefs Aimee

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd dames en mooie woorden Susan. Dikke knuff.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd allemaal! And shine in the new dress!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Weer genoten van je verhaal, dank je wel.
  Groetjes,
  Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig gezegd en zulke ware woorden. De dames die een bon krijgen . Van harte gefeliciteerd! Heel benieuwd wat jullie ervan shoppen😀. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd meiden. Geniet ervan. Er is zoveel TB moois nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie complimenten voor julliezelf! Geniet van jullie cadeau!������fhathima

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Allemaal zo waar Susan! Mooi geschreven!
  Gefeliciteerd dames!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtig stukje Susan...en meiden van harte gefeliciteerd. 😗

  BeantwoordenVerwijderen
 18. noouuuuuuuuu echt?? Zit ik lekker rustig te lezen, zie ik opeens mijn naam staan... joehoeeeee... ik heb een kadobon gewonnen.... super leuk... ik ben blij blij blij..
  Dankjewel suzan , wat ontzettend lief van je... Dank dank ... liefs Trees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahaha heerlijk toch. Ja jij hebt een kadobon van Tante Betsy gewonnen!
   Het heeft even geduurd omdat een legging nog niet betaald was en ik heb onlangs ook nog een vestje verkocht. Die heb ik er ook nog bij geteld.
   En ik heb ook even gewacht met kopen van die bonnen omdat de dames bij Tante Betsy het druk hadden. En zo ben ik op een mooi bedrag gekomen dat ik vier dames blij mag maken, waaronder jij! Knuff!

   Verwijderen
 19. Eveline Jansen - de Jong22 maart 2018 om 20:34

  Gefeliciteerd dames

  En susan dank je wel voor wie je bent, wat je uitstraalt en deelt. Bedankt voor je woorden

  Liefs Eveline

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gefeliciteerd dames, helemaal verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooi mooi mooi......
  Je wijze woorden, de foto's met blije vrolijke dames,en alweer een blijmaak win actie. Alle drie mooi!
  Gefeliciteerd dames, geniet er maar fijn van,.en Susan bedankt voor deze mooie blog!

  Lieve groet ♡

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ooooh wauw! Gewoon mijn naam ertussen!! Wat supergaaf! Dankjewel lieve Susan! Je hebt mijn pb al ontvangen!
  Warme groet!
  Ellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga ik zo even kijken of anders straks na mijn werk. Gefeliciteerd lieverd! Knuff!

   Verwijderen
 23. Dames, gefeliciteerd!! En Susan, wat een leuke blog weer. Jij inspireert mij altijd, knuffels Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Allemaal gefeliciteerd en een hele verhelderende blog. Blij om te lezen dat jij ook ziek van liegen wordt. Wel balen, maar steengoed trouw te blijven aan jezelf toppertje. Complimentjes aan mijzelf geven, kan ik ondanks alle levenslessen en therapie nog steeds niet. Gelukkig tegenwoordig ze wel accepteren. Dingen doen voor een ander is gewoon zo vanzelfsprekend en doe je uit jezelf. Ik ben tamelijk rechtlijnig en wordt niet altijd goed gewaardeerd of valt niet goed. Nu dat vind ik vervelend, maar goed, niet getreurd we gaan gewoon weer verder.
  Liefs en groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja gelukkig speelde dit jaren geleden toen ik 20/21 was en werk ik daar allang niet meer. Ik heb het er welgeteld 1 jaar en 3 maanden uitgehouden, wat een vreselijk bedrijf was dat.
   Gelukkig heb ik al vroeg in mijn leven ontdekt, zelfs als klein kind al dat het belangrijk is om in je kracht te staan en jezelf te zijn en vanuit eerlijkheid en rechtvaardigheid te handelen.
   Ik heb op dat gebied al heel vroeg lessen gekregen en daardoor geleerd naar mijn eigen normen en waarden te handelen.

   Ik trok net een kaartje toen ik voor Corry aan het kijken was welke website het was waar je zuivere boodschappen kreeg en ik ga die er even bijzoeken want die vond ik wel op jouw bericht slaan. Eens kijken of ik die gekopieerd krijg. Het ging in ieder geval over geven en ontvangen.

   Verwijderen
  2. Nope neeee het lukt niet om de tekst te kopiëren. Maar ik kan er wel een screenprint van maken ;). Dan post ik hem op mijn Facebook pagina onder het gedeeld bericht hihi. Knuff!

   Verwijderen
 25. Met vertraging nog vast op airport Birmingham maar dat geeft nu lekker niets... al kijken de mensen wat raar naar mij omdat ze mijn vreugdedansje niet snappen WHAHAHAAAA😂. HOI HOI HOI, ik ben heul blij!! Dankjewel lieffie. Ik stuur je een pb’tje😘

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi leukk! Doe jij maar lekker vreugdesdansjes...nou ja die deed je gisterenavond ;). Ik zal er proberen zo even naar te kijken. Gefeliciteerd lieverd! Knuff!

   Verwijderen
 26. Wat een leuke actie. Veel geluk dames met de mooie jurk die jullie met de bon kunnen kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat toch weer een hartverwarmende post! En zo herkenbaar! Wat jij schrijft staat heel vaak dicht bij mij. Nu ook weer! Een diepe behoefte van elk mens is zichzelf mogen zijn. Doe je dat niet, kun je dat niet of mag je dat niet zul je het uiteindelijk niet meer volhouden. je bent op je best als je jezelf bent! Wat fijn dat jij dat benoemt. Heerlijk om ook in de mooie outfits te zien dat elke vrouw haar eigen stijl vindt, en kiest waarin ze op haar mooist is. En een aantal van hen kan nu met de gewonnen bon weer zo'n mooi jurkje uitkiezen! Wat gaaf! Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat schrijf je dat ook weer mooi. Ja je bent op je best als je jezelf bent.
   Niets meer als dat en ook niets minder.
   Ik moet dan altijd denken aan een parabel over een viooltje in de tuin van de koning. Je kent het vast wel.
   Ik zal het even hier delen, ik deelde het al eens in een blogpost. Het is maar een gedeelte van het hele verhaal, maar wel het allerbelangrijkste. En eigenlijk meer voor al die anderen en niet zozeer voor jou. Je inspireert me hier toe hihi. Knuff!


   Een koning wandelde zijn tuin in en trof daar verdorrende en wegkwijnende bomen, struiken en bloemen aan. De eik zei dat hij doodging omdat hij niet zo hoog kon worden als de pijnboom. Toen de koning zich naar de pijnboom keerde, bleek die het er helemaal bij te laten hangen omdat hij geen druiven kon dragen zoals de wijnstok. En de wijnstok was aan het doodgaan omdat hij niet kon bloeien als een roos. De koning zag het viooltje bloeien en er zo fris op staan als ooit. Op zijn vraag kreeg hij dit antwoord:

   `Ik ging ervan uit dat u mij geplant hebt omdat u viooltjes wilde. Als u een eik had gewild, een wijnstok of een roos, had u die wel geplant. Daarom dacht ik dat ik zo goed als ik kan maar moet zijn wat u zich hebt voorgesteld. Ik kan alleen maar zijn wat ik ben en ik probeer dat zo goed als ik kan te zijn.’

   Verwijderen
 28. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar het merk/model laars van de dame die ergens op lijkt te leunen (roze rode jurk met rode panty en spijkerjasje) jouw laarzen zijn echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat is Heidi die draagt denkelijk Sendra laarzen. Maar ik heb haar even een pb'tje gestuurd ;). Ik weet niet of deze nog in de winkel te koop zijn. Heidi koopt haar laarzen op marktplaats en bij Boeties.nl
   Knuff!

   Verwijderen
 29. Susan de jurkjes met ruitjes komt die bij de derde lichting? Die is zo gaaf😍😍

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa dat is high summer collection. Jaaa gaaf is die hè. Die staat ook hoog op mijn wishlist, nu nog hoger nu het overslagmodel blijkt een hogere sluiting te hebben. Knuff!

   Verwijderen
 30. Weer een prachtig blog en het komt voor mij op precies het goede moment, dank je wel! Voor sommigen in mijn omgeving ben ik niet goed genoeg zoals ik ben. Maar dat ben ik natuurlijk wel, net als iedereen.
  En wat een leuke originele actie weer, dames van harte gefeliciteerd :-) Susan, ga zo door.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yeah you go girl natuurlijk ben jij goed zoals je bent! Wees maar lekker jezelf! Knuff!

   Verwijderen
 31. Gefeliciteerd dames en bedankt voor je mooie blog, Susan!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Whaaaaaaa, heb ik gewoon gewonnen!!!
  Wat fantastisch, ik had het even gemist, want op de een of andere manier heb ik alle blogs van deze week gelezen, behalve deze dus :)
  Maar lieve Susan, bedankt voor je berichtje, waar je me attent maakte op deze blog!

  Ik ben echt helemaal super blij met de cadeaubon en zit met een big smile achter mijn laptopje te shinen!

  Nou ik ga volgende week eens bekijken als de 2e lichting bij Tante online staat wat ik ga bestellen, nu al zin in!

  Nogmaals, heeeeeeel veel dank Susan!!!

  Dikke kus,

  Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahaha heerlijk toch?! Ik zag je reactie van die avond wel op de winactie ism Eigen Stijl Arnhem en gisteren op mijn andere blogpost. Dus ik dacht laat ik haar maar even een berichtje sturen. Heerlijk toch om je dan zo te kunnen verrassen en dan ben je ook nog eens vandaag jarig. Heb een fijne verjaardag vandaag en tot morgen in Utrecht! Knuff!

   Verwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.