woensdag 12 april 2017

Tante Betsy on tv


Hey girls ik zag vanmorgen op een Tante Betsy Facebook groep een berichtje staan van Tante Betsy girl Karen die gisterenavond op de televisie was bij Omroep Max
Ik moet eerlijk toegeven dat ik bijna geen televisie meer kijk, nou ja ik kijk naar Netflix...ik hou ervan om me lekker te ontspannen en samen met manlief naar films en series te kijken. Ik besloot om te gaan zoeken hoe ik programma gemist kon vinden op onze tv en begon te kijken, eigenlijk alleen maar omdat ik het leuk vond om Karen in haar mooie Tante Betsy jurkjes te zien. 
Maar mennn wat een impact heeft deze aflevering, het gaat over diabetes type 1, iets waar Karens dochter Nienke van 10 jaar last van heeft. 
Wat me opvalt is dat iedereen die diabetes type 1 heeft de grote wens heeft om gewoon onbezorgd te kunnen leven.
Zonder de hele dag bezig te zijn met berekenen wat je eet, wat je gaat doen, hoeveel je waardes zijn en hoeveel je moet spuiten. 


Nu heb ik er eerlijk gezegd totaal geen verstand van, maar ik ben een heel stuk wijzer geworden door deze aflevering. 
Ook over het verschil tussen type 1 en type 2... 
Je kunt het gaan zien online bij omroep max (klik hier), maar dus ook op je televisie bij uitzending/programma gemist. 
Hier lees je er ook meer over met alleen het stukje film van Nienke; http://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/gezondheid-sport/onderzoek-naar-genezing-van-diabetes/Ik heb groot respect voor Karen, Nienke en hun familie en heb natuurlijk wel eerst even aan Karen gevraagd of ik dit mag delen op mijn blog. Dat mocht als ik maar wel duidelijk maakte dat het om diabetes type 1 ging. 
Kanjers zijn jullie lieve Karen en lieve Nienke en natuurlijk alle andere mensen die er zelf of in hun omgeving mee te maken hebben. 
We kunnen hun en het onderzoek steunen door het diabetes fonds te steunen (meer info) en natuurlijk door een reactie hier onder het bericht achter te laten, dat zal Karen en haar familie vast waarderen. Ik heb Karen ontmoet op de SoMuch Betsy lovers meeting, we hebben niet echt gepraat, maar ze was samen met Corine helemaal vanuit Texel naar Utrecht te komen om de nieuwe collectie van Tante Betsy te aanschouwen en om ons te ontmoeten. 
Karen is een van de Tante Betsy girls die dolblij was dat de afgelopen wintercollectie ruimer viel als voorgaande collecties en de huidige Tante Betsy collectie. Het is natuurlijk enorm balen als een heleboel jurkjes je mooi staan en ze nu weer op maat vallen of soms kleiner. 
Maar ik deelde al eerder het goede nieuws dat Tante Betsy de zomercollectie 2018 ook in maat XXXL gaat produceren, dus ook voor de plus size Tante Betsy girls is er hoop. 


En gelukkig zijn er ook nog oudere collecties (vóór de zomercollectie 2015) die ruimer vallen. 
Ik zag pas een foto van Karen in deze mooie jurk (van collectie 2014). 
Lieverd geniet van je jurkjes en geniet van de lieverds om je heen en ik wens jullie heel veel kracht. Dikke knuffels van mij. Lots of love from Susan

8 opmerkingen:

 1. Nou Karen, sta je toch nog in het blog. heel goed dat deze aflevering gemaakt is, Nienke is echt een kanjer, jullie hebben het super gedaan en hopen dat diabetes binnenkort te genezen is!!!Wat goed ook van Susan om hier aandacht aan te besteden,Knuffels Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super Susan dat je deze kanjer in het zonnetje zet. Wat een bijzondere vrouw. Goed ook om meer van dit onderwerp te leren. Dank je voor deze blog! Veel liefs XCorina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterkte Karen en Nienke! Wat een enorme impact op jullie leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die aflevering ga ik ook terug kijken. Dappere familie. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat moet heftig zijn. Ik heb de uitzending niet gezien maar ga hem zeker opzoeken bij uitzending gemist.
  Lieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat goed om hier aandacht aan te besteden. Het valt niet mee om met een chronische ziekte te leven, ook als kind niet. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Net terug gekeken, wat een impact wat dat heeft op een gezin. Wat goed en bijzonder dat je deze blog aan Karen wijd ❤
  Een heftige ziekte diabetes. Wat dapper dat ze hun verhaal vertelden.
  Bedankt voor het delen Suzanne, mooi mens ❤️

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.