vrijdag 26 januari 2018

Time out for Susan


Hey girls vandaag weet ik eigenlijk niet goed waarover te bloggen. Vandaag is een beetje een off-day waarin ik niet zo goed in mijn velletje zit. Ik ben dan uiteindelijk ook maar 's middags terug in mijn bed gekropen en na het kijken van wat afleveringen op Netflix van Grace & Frankie in slaap gevallen (ergens midden in een aflevering deed de wifi het niet meer en ik had geen zin om op te staan om de router te resetten ;)). 
Blijkbaar zat ik vorig jaar op dezelfde dag ook al niet lekker in mijn vel (liep toen tegen mijn burn-out aan die eigenlijk al langer speelde), daar schreef ik een paar dagen later in de blogpost Susan at ease over. 


Vanochtend ben ik naar de revalidatie arts in het ziekenhuis geweest, wel enorm vreemd hoor om zo'n 12,5 jaar na dato (eind september 2005 heb ik een young stroke gehad op 38-jarige leeftijd).
Maar destijds na de opname in het ziekenhuis geen revalidatie gehad.
Ik was destijds ook bijna niet opgenomen, had uitval links en mijn arm en been vielen gewoon omlaag, maar de neuroloog had zoiets kom over 3 weken maar terug voor een mri-scan.
Ik was te moe, maar gelukkig waren er familieleden oplettend genoeg om me de dag erna terug naar de ehbo mee te nemen en toen ben ik opgenomen. 

Deze foto hieronder van mij en manlief (ik kende hem net 6 weken, dus toen nog mijn vriendje ;)) is trouwens van de dag dat ik naar alle waarschijnlijkheid al mijn young stroke heb gehad. 
Dit was op zondag op de kermis in Weert, tijdens dat uitje werd ik bijna onwel. 
En ik liet 's avonds de deur van de Mercedes die manlief toen had wagenwijd open staan (ook wel bekend als neglect, maanden later realiseerde ik me dat ik het toen al heb gekregen). 
Uiteindelijk ben ik dinsdagochtend naar de huisarts en daarna naar neurologie gegaan samen met mijn moeder. Omdat ik die ochtend merkte dat ik met mijn been sleepte en mijn arm niet omhoog kreeg. 


Nou ja 12 jaar na dato dus en nog steeds last van onzichtbare gevolgen van mijn cva. Dat zal ook nooit meer weggaan...
Ik heb altijd gedacht dat ik 'alleen' vermoeidheidsklachten en concentratie problemen eraan had overgehouden. 
Maar tijdens de behandeling voor mijn burn-out klachten bij Phi te Heerlen had mijn psychologe toch zoiets dat er meer onzichtbare gevolgen zijn, vooral op psychologisch gebied. 
Dat gaat nu eindelijk onderzocht worden...had al een verwijzing sinds november, maar die is rechtstreeks gemaakt bij medische psychologie, dit had dus via een neuroloog of zoals nu via de revalidatie arts gedaan moeten worden.
Het zal me allemaal benieuwen wat er uit gaat komen en of ik dan toch nog een of ander revalidatie traject in ga. 


Maar vandaag dus emotioneel en niet echt lekker in mijn velletje. Terwijl ik ook dankbaar ben voor alles dat op mijn pad is gekomen. 
Vandaag een jurk aan gedaan waar ik niet echt blij van wordt, Dress Lemonade Butterfly Green.
Ik heb of zwart nodig of knalkleuren en deze groene kleur staat me wel. 
Hij maakt me niet vrolijk, maar samen met een roze Tante Betsy vestje de boel opgeleukt en mijn Tante Betsy legging Solid Cerise en niet te vergeten mijn gave aubergine Sendra laarzen van Boeties.nl een mooi geheel. 
Deze jurk gaat ondanks grote protesten van manlief (die hem wel mooi vind) na het weekend marktplaats op (ik moet hem nog eerst wassen). Ik wilde vandaag nog eens uittesten wat ik ervan vond. Deze jurk mag iemand anders blij maken die niet zo nodig hoeft te knallen ;). 


Ik heb trouwens veel reacties op de Sporty Cherry Blossom Blue in maat XL op Marktplaats die trouwens nog gewoon te koop is bij Tante Betsy in de webshop (klik) voor €54 inclusief verzenden. 
Ik draag zelf deze jurk gewoon in mijn eigen maat, maat L, en met mijn weelderige vormen moet ik me er wel inpersen, maar al dragend rekt hij vanzelf wat uit. 
Mijn afmetingen zijn 112cm bustewijdte, 98cm taillewijdte (kan inmiddels ook 100cm zijn ;)) en 114cm heupwijdte en dat alles pers ik in een maat L whahaha. 
Dat kon je ook zien op mijn Live on Facebook videofilmpje, waar ik een pas sessie deed (als je benieuwd bent naar het filmpje niet op de afbeelding hier beneden klikken, maar op de vetgedrukte tekst in deze zin ;)).


Nou lieverds ik ga er vandoor, heb een fijn weekend (in het weekend blog ik niet meer, geeft wat meer tijd voor quality time met manlief en rust voor mezelf). Dikke knuffels!
Inmiddels even van jurk veranderd, heb een 'oudje' aan in een power kleur :). De Clumpy's Plum laarzen heb ik even aangedaan voor de foto, ziet beter uit als mijn huisclogs :p. 


Lots of love from Susan