woensdag 10 januari 2018

Living in abundance with Tante Betsy


Hey girls vandaag wil ik het eens hebben over overvloed in je leven en hoe je dat kunt creëren. 
Ik heb jullie de afgelopen week wat sneakpeeks en previews laten zien van de SS2018 zomercollectie van Tante Betsy en ik kan me heel goed voorstellen dat je wishlist alleen maar groeit en groeit. 



Maar ook dat je je afvraagt hoe ga ik dat allemaal betalen?!
Misschien ben je wel binnenkort jarig of heb je nog een eindejaarsbonus...
Of heb je nog Tante Betsy kadobonnen liggen die je hier eens gewonnen hebt met een winactie of met kerst, sinterklaas of je verjaardag ontvangen hebt. 
Maar het zit er dik in dat dit bij veel Tante Betsy girls niet het geval zal zijn en ze moeten kiezen welke jurk ze het allerleukste vinden of gewoon moeten wachten tot de sale. 
Of dat je toch maar door je kast gaat snuffelen wat je allemaal kunt verkopen op marktplaats of in de Tante Betsy Facebook groepen. En zo geld gaat creeëren. 



Deze blogpost heet 'Living in abundance with Tante Betsy' en ik wil jullie wat meer gaan vertellen over hoe je je mindset kunt veranderen van beperkende gedachten, naar denken in overvloed. 
Het is namelijk belangrijk dat je stopt met denken 'ik heb geen geld' of 'ik heb nooit genoeg geld om dat allemaal te betalen'. 
Het is belangrijk dat je dat veranderd naar 'ik heb geld' en 'ik heb genoeg geld om dat allemaal te betalen', 'ik leef in overvloed'. 
Ja ik weet dat is nog allemaal niet zo makkelijk als het klinkt, alhoewel jawel het is wel zo makkelijk als het klinkt!





Er is genoeg! Er is meer dan voldoende. Alles wat jij nodig hebt is er al!
Een eerste stap is om dankbaar te zijn voor wat je allemaal hebt. Waar ben je allemaal dankbaar voor dat je allemaal in je leven hebt. 
Je hebt vast wel een huis of appartement waar je woont, je hebt liefdevolle mensen om je heen, wie weet heb je wel kinderen, heb je een leuke baan (of leef je van een uitkering, wees ook daar dankbaar voor), je hebt eten in de koelkast, je hebt jurkjes in je kast...
Wees dankbaar voor álles dat je hebt en je mag dit gerust hier benoemen, als je die behoefte hebt. 





Sta eens vaker stil bij alles waar je dankbaar voor bent. 
Wees dankbaar als het mooi weer is en áls het regent wees dankbaar dat je lekker op weg bent naar een warm thuis of dat je heerlijk binnen zit en een boek kunt lezen. 
Wees dankbaar als je weer madeliefjes in het gras ziet of dat je ziet dat er bollen beginnen te groeien (die hebben die regen ook nodig ;)). 
Zie al die kleine mooie leuke en bijzondere dingen in het leven. 






Nee niet gaan denken 'maar ik heb nog steeds geen partner', maar denk 'ik word omringd door liefdevolle mensen'. 
En die toekomstige partner die is er al! Die hoeft niet meer geboren te worden :p. Die zit wellicht nog ergens in een relatie of die is nog hard aan zichzelf aan het werken, wellicht net wel zoals jij moet hij er eerst klaar voor zijn. Wees vooral blij met jezelf en hou van jezelf!






En misschien krijg je wel net zoals Karin rammelende eierstokken als je gezien hebt dat Tante Betsy zelfs in het AW2018 winterseizoen kleding voor kids heeft. 
Maar zijn die kids er nog niet? Is die partner er nog niet of zit het er helemaal niet in. Probeer dan te kijken wat je wel allemaal hebt en waar je wel allemaal dankbaar voor bent. Wie weet heb je wel een leuk nichtje of een lief buurmeisje.




Als je die positieve mindset eenmaal te pakken hebt en meer kijkt naar alles wat er wel is, dan kun je die mindset met beperkende gedachten achter je laten. Want dat is de verkeerde kant op fantaseren. 
Het is de bedoeling dat je de juiste kant op gaat fantaseren. 





Misschien ken je de zin wel; Alles waar je aandacht aan geeft groeit
Geef je aandacht aan tekort, aan negatieve zaken dan zal er alleen maar meer van zijn. 
Geef daarom om te beginnen gewoon eens aandacht aan alles wat er is. 
Wees er blij mee, wees er dankbaar voor, wellicht kun je er wel wat van weggegeven, delen met een ander. 




Je hebt vast een liefdevol hart, straal liefde uit naar de mensen om je heen, zend liefde naar de wereld. Dat kost helemaal niet veel moeite en samen bereik je daardoor een prachtige liefdevolle energie. Denk aan al die lieve jurkjeszusjes die je wellicht al eens ontmoet hebt. Of hoe leuk het zou zijn om die te gaan ontmoeten.




Geef een stralende lach aan een vreemde, geef een helpende hand. 
Stuur een leuk berichtje mee als je een Tante Betsy jurkje verkocht hebt op marktplaats of pak het leuk in. 
Of leg zomaar bij de bushalte een boek neer dat je gelezen hebt.
Begin eens met kleine dingen en dan deel ik binnenkort weer een blogpost hierover. Want anders wordt deze blogpost wel heel lang ;).
Ik ga hem vullen met foto's die ik tegenkom in mijn overvolle filmrol en wie weet kom ik wel leuke foto's van andere Tante Betsy girls tegen. 




Lots of love from Susan

Ps de afbeeldingen van de affirmatie kaarten die ik hier deel heb ik net na het schrijven van deze blogpost getrokken
Ze zijn afkomstig van het Je kunt het! Kaarten van Louise Hay. 
Als ik kaarten trek dan blijven de kaarten die ik nodig heb in mijn rechterhand zitten of vallen uit de stapel. Ik blijf net zolang schudden totdat er geen kaarten meer blijven zitten. Deze keer waren het er tien, maar het kunnen er ook drie zijn of vijf of eentje. Ook daarin laat ik me niet beperken, maar krijg ik wat ik nodig heb én wat jullie nodig hebben ;). Knuff!

33 opmerkingen:

 1. Wat een leuke inspirerende blog! En waar! Knuffels Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aimee Moolenaar-Dols10 januari 2018 om 19:42

  Ha leeve,
  Echt een prachtige blog vanavond <3 wauw. En mooie kaarten. Ik heb thuis wel het boek van Louise Hay.
  Erg fijn.
  Sjoene oavend. Dikke knuffel Aimee
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie blog vandaag en erg inspirerend. Moet toegeven, dat na de nodige levenslessen ik altijd mijn zegeningen tel en mijn blik altijd op morgen heb gericht. Dank je wel voor deze leuke blog vandaag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie blog, lieve Susan! Dankbaar zijn en genieten van de (kleine) dingen. En ik herken het marktplaats principe.. Nieuwe jurk in de kast? Eerst andere jurk op marktplaats verkopen ;)

  Fijne avond,
  Groetjes Germa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel, Susan. Dit is erg inspirerend. Ik ga ‘m nog een keer lezen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor je positieve blog vandaag, en het is zeker waar, kijk naar wat je wel hebt in plaats van wat je niet hebt. Er zijn elke dag zoveel mooie dingen.
  Ben wel flieft op dat kleine meisje hoor, kan niet wachten om mijn kleine meid die tegen die tijd dat de collectie uit komt 3 is, een tante Betsy jurkje aan te trekken!!
  Fijne avond!
  Lieve groetjes,
  Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig Geschreven dit is een van lievelings muziek past perfect bij jouw stukje
  NINA SIMONE Ain`t got no,I got life id de moeite waard om eens naar te luisteren groetjes corry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Orachtig geschreven!
  Inderdaad don't worry be happy 👌😉
  Leuke vrolijke dames op de foto's.
  Ik was in de city hier naar een leuke shop omdat ik getipt was door een lieve buurvrouw om
  naar een TB collectie te gaan kijken....
  Helaas waren het maar enkele items van een collectie van dit leuke merk van jaren geleden en gaat binnenkort dit merk niet meer daar verkocht worden.
  O zo jammer.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi mooi mooi, inspirerend en liefde vol geschreven deze blog. ♡

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Precies dat ... positief denken en dankbaar zijn
  Mooie blog ����

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Den boer Monique10 januari 2018 om 20:12

  Wat een mooie blog Susan, en zo grappig om jezelf weer voorbij te zien komen. Maar je hebt wel gelijk hoor. Sommige punten zijn zo herkenbaar , ik ben benieuwd wat dit jaar gaat brengen. En tel inderdaad al je zegeningen. Vaak besef je niet wat je allemaal hebt of zie je het niet meer omdat sommige dingen een sleur zijn. Geniet van je kinderen, je man en vrienden en de rest is een bijkomende zaak. Als je dan ook nog van de mooie jurkjes mag genieten moet je jezelf echt gelukkig prijzen. En dankbaar zijn voor iedere dag dag je ze mag
  dragen. Lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig verwoord! Ik probeer altijd positief te zijn. Denken in mogelijkheden maakt je leven veel mooier en het werkt echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik ben erg dankbaar voor wat ik allemaal heb...ik heb een heerlijk huis, een lieve man, 5 prachtige kinderen...ook ben ik dankbaar voor mijn lieve mama die altijd voor me klaarstaat! wat met 5 kinderen en een gezondheid die niet altijd meewerkt bijna onmisbaar is...van de week plaatste ik een berichtje op mijn fb dat ik en hele berg kinderkleding over heb en dat ik op zoek was naar een goed doel...er werd een paar keer gezegd verkoop het...maar ik geef het liever aan mensen die niks maar dan ook echt helemaal niks hebben...ik en mijn gezin hebben genoeg..we hebben het hier in Nederland toch gewoon ontzettend goed!!....natuurlijk zijn er mensen die het moeilijk hebben maar als ik dan naar mensen in bijv oorlogsgebieden of vluchtelingenkampen kijk dan denk ik wat kunnen we hier toch soms klagen...soms moeten mensen gebruik maken van een voedsel/kledingbank en uitkering...maar gelukkig hebben we dat hier....ok ik draaf door...wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik dankbaar van voor hoe goed ik heb ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super blog!
  En je hebt helemaal gelijk.
  Nu nog mijn mindset zo krijgen dat ik dat ook altijd geloof 😘

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh, wat heb je weer gelijk! Wij kregen vandaag bericht van de juf van onze dochter dat we op gesprek moeten komen omdat ze zich zorgen maakt. Geen idee waarover dus dan gaan de negatieve gedachten gelijk de verkeerde kant op. Maar ik moet dankbaar zijn voor het mooie nieuwe huis, voor de prachtige omgeving en natuurlijk voor de zojuist bestelde kledingkast waar heel veel jurkjes in passen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dankjewel lieverd, voor je mooie blog!! Lichtpuntjes vangen is wat dagelijks gebruik is hier....affirmatie doe ik wel, maar nu ik dit lees, ga ik er weer eens écht mee aan de slag. Dikke vette knus! 💖

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtig stukje. Zo is het precies wat jij schrijft💕🍀💕😚

  BeantwoordenVerwijderen
 18. En zo is het precies zoals ik leef! Ik kan zo intens genieten van wat ik heb, het meest kostbare is een goede gezondheid, ik kan nog steeds alles! En zo genieten van de kleine dingen. Mooi geschreven, heerlijk alle vrolijke foto's en mooie teksten, inderdaad tel je zegeningen iedere dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Christa Verwoert10 januari 2018 om 21:44

  Wat een mooi en inspirerend blog ��.
  Zelfs mijn man laten lezen;zo van kihk eens,TB FB is niet alleen maar elkaar gek maken met mooie jurkjes, maar ook dat het me vaak vaak blij maakt. Bedankt ��

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik probeer het gewoon weer om een reactie te plaatsen. De aanhouder wint en misschien lukt het nu wel! Leuke blog weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zo waar! En ik wordt altijd zo blij van deze blog. En dan kaartje bij een TB jurk van marktplaats is heel erg leuk! Die kreeg ik er ook een Kerr bij. Dan ben ik een hele middag blij! Dus doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zo probeer ik ook elke dag te leven, in dankbaarheid! Blij met grote dingen maar ook in kleine dingen, een glimlach een korte ontmoeting. Het zijn kleine dingen maar je moet ze wel zien en er niet aan voorbij razen.
  Ophouden met maar meer en meer en nog meer willen hebben ( moeilijk hoor met weer een prachtige collectie nieuwe TB jurkjes die er aan komt). Wees blij met wat je hebt en dat kan je heel gelukkig maken!
  Dank voor je fijne blog! Knuf!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Een andere mindset doet zoveel voor jezelf en dus ook voor anderen. Het lukte alleen niet mijn banksaldo hoger te mindsetten. De aanhouder wint, ik blijf oefenen!
  Ik kan al genieten van bv de TB collectie die eraan komt, of helpen uitpakken en ophangen als het binnen komt in de winkel van een vriendin. Sinterklaasgevoel...
  Als ik kijk naar alle nare dingen die in mijn
  leven gebeurd zijn dan zie ik dat het blijbaar een reden had en dat het, ( hoe naar ook) een positieve wending als gevolg had.
  Ik vind je kaarten mooi en wijs. Dankjewel voor het delen 😘

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mooi blog en zo waar! Het helpt om te kijken naar wat er wel allemaal is en al zijn het maar kleine dingen, uiteindelijk zijn dat vaak de dingen die het leven de moeite waard maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Mooi geschreven Susan, heel mooi! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Een prachtige blog vandaag waarin ik veel van mezelf herken. Het werkt, je eigen mindset bepaalt zo de kijk op het leven en je geluk! Wat heb je dat prachtig doorspekt met mooie dames in blije jurkjes, en dan die superkaarten! Echt heel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat mooi geschreven en zó waar! Ik ben héél dankbaar met wat ik heb, mijn man, zoontje, baan en alles om me heen. Een genieter ben ik dan ook zeker, ik geniet van de kleine dingen, een lief koolmeesje wat in de tuin in een vogelhuisje zit, onderweg naar mijn werk lopende het goeiedag zeggen tegen mensen die ik niet ken, een compliment geven aan een ander, dat zijn dingen waar ik me erg fijn bij voel en van kan genieten. Het kan zó simpel zijn ❤️

  Dikke knoevel 🙋🏻❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Omdenken!
  En zonder donker geen licht...zonder dalen geen pieken enz.
  Ik doe mee aan de 'anonieme sjaal': zomaar iets leuks (zelfgemaakts) ergens neerleggen voor de gelukkige vinder. Ook erg leuk..soms lees je wat terug, vaak ook niet en dat geeft ook niet.

  Je moet het leren...jezelf aanleren, om niet alleen te kijken naar wat jij niet hebt en de ander wel, en vooral niet altijd kijken naar de materiele zaken (van een ander). Dat zegt namelijk niet persé iets over het geluk in je hart.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Prachtige blog ... waarheid als een koe.
  Echt geluk zit in mooie kleine dingen ❤
  Ik heb tot vorig jaar 3 zware jaren gehad met heel weinig geld maar ik denk dat ik juist toen dingen het meest waardeerde omdat ik buiten geld om zeer gelukkig was met mijn appartement baan en vrienden en juist heel blij was als ik na maanden hard spareneindelijk voor een paar tientjes iets moois kon kopen. Lang leve toen ook de kringloop waar ik geweldige dingen voor in huis of kleren vandaan haalde.
  Neemt niet weg dat ik nu wel blij ben dat ik de financiële stress niet meer heb want dat vond ik best pittig maar geluk ... dat zit hem echt in mooie kleine zaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een mooie, inspirerende blog!
  Dankbaar!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.