donderdag 18 januari 2018

Taking care of myself


Hey girls vandaag ga ik er weer eens een kwebbelblogpost van maken, meer op persoonlijk vlak en hoe het met me gaat. 
Deze week begon ik weer met werken met twee keer twee uurtjes. Ik ben sinds half maart thuis met een burn-out en op zich dacht ik dat het wel zou meevallen. 
Maar ik merk vandaag, nou ja nu ik thuis ben, dat ik weinig kan hebben en dat het toch een hele impact heeft. En dat terwijl ik creatief op mijn werk mag zijn en omringd ben door aardige collega's. 
Ik werk op een sociale werkplaats, mode & textiel. Vooral in het begin mag en kan ik creatief zijn, zodat ik er weer wat energie van krijg. 
Maar ik merk nu dat ik toch echt doodop ben. Ik ben natuurlijk gewend om de afgelopen maanden veel alleen thuis te zijn met weinig prikkels om me heen. Eigenlijk ook wel goed om te merken dat het toch een hele impact op me heeft om 2x2 uurtjes te gaan werken, zo zal ik erop letten dat ik nog beter mijn grenzen bewaak. 
Door mijn burn-out merk ik dat ik extra last heb van overprikkeling, ik kan slecht tegen meerdere mensen die door elkaar heen praten en dan ook nog een radio aan. 
Overprikkeling blijkt ook nog te horen bij mijn cva.
Tijdens mijn therapie ivm mijn burn-out heb ik ontdekt dat er nog meer onzichtbare gevolgen bij mijn cva (ik heb 12 jaar geleden een young stroke gehad op 38-jarige leeftijd) horen. Eind volgende week heb ik een afspraak bij een revalidatie arts. 
Ik heb destijds nooit revalidatie gehad en ben gewoon naar huis gestuurd na mijn ziekenhuisopname. Zonder enige begeleiding op psychisch vlak. Lichamelijk deed alles het weer. 
Maar okay goed dus om toch tegen een aantal dingen aan te lopen nu ik weer aan het werk ben gegaan. Dan kan ik dat ook meenemen in mijn gesprek met de revalidatiearts. 
Dankbaar dat ik heb geleerd beter naar mijn lichaam te luisteren en daarnaast goed voor mijn psyche te zorgen.


Vandaag koos ik voor mijn Dress Twiggy Little Apple Red. Samen met een roze Tante Betsy vestje (die komen er ook weer in de nieuwe SS2018 collectie) en een fuchsiaroze thermolegging en mijn aubergine Sendra laarzen (zie eerste outfit foto). Als jas koos ik vandaag voor mijn rode Danefae softshell jas
Ik ben toch nog even in de namiddag het bos ingegaan en gaan wandelen, natuurlijk met mijn ZOO Adventure outdoor laarzen
Even goed voor mijn lijf en mijn psyche zorgen. Buiten in de natuur zijn doet me goed. Heb een fijne avond lieverds!


Lots of love from Susan

Ps ik heb toch tussen mijn outfit foto's affirmatie kaarten gezet, die ik vanmorgen trok voordat ik naar mijn werk fietste. Misschien kun je er wat mee.