donderdag 18 januari 2018

Taking care of myself


Hey girls vandaag ga ik er weer eens een kwebbelblogpost van maken, meer op persoonlijk vlak en hoe het met me gaat. 
Deze week begon ik weer met werken met twee keer twee uurtjes. Ik ben sinds half maart thuis met een burn-out en op zich dacht ik dat het wel zou meevallen. 
Maar ik merk vandaag, nou ja nu ik thuis ben, dat ik weinig kan hebben en dat het toch een hele impact heeft. En dat terwijl ik creatief op mijn werk mag zijn en omringd ben door aardige collega's. 
Ik werk op een sociale werkplaats, mode & textiel. Vooral in het begin mag en kan ik creatief zijn, zodat ik er weer wat energie van krijg. 
Maar ik merk nu dat ik toch echt doodop ben. Ik ben natuurlijk gewend om de afgelopen maanden veel alleen thuis te zijn met weinig prikkels om me heen. Eigenlijk ook wel goed om te merken dat het toch een hele impact op me heeft om 2x2 uurtjes te gaan werken, zo zal ik erop letten dat ik nog beter mijn grenzen bewaak. 
Door mijn burn-out merk ik dat ik extra last heb van overprikkeling, ik kan slecht tegen meerdere mensen die door elkaar heen praten en dan ook nog een radio aan. 
Overprikkeling blijkt ook nog te horen bij mijn cva.
Tijdens mijn therapie ivm mijn burn-out heb ik ontdekt dat er nog meer onzichtbare gevolgen bij mijn cva (ik heb 12 jaar geleden een young stroke gehad op 38-jarige leeftijd) horen. Eind volgende week heb ik een afspraak bij een revalidatie arts. 
Ik heb destijds nooit revalidatie gehad en ben gewoon naar huis gestuurd na mijn ziekenhuisopname. Zonder enige begeleiding op psychisch vlak. Lichamelijk deed alles het weer. 
Maar okay goed dus om toch tegen een aantal dingen aan te lopen nu ik weer aan het werk ben gegaan. Dan kan ik dat ook meenemen in mijn gesprek met de revalidatiearts. 
Dankbaar dat ik heb geleerd beter naar mijn lichaam te luisteren en daarnaast goed voor mijn psyche te zorgen.


Vandaag koos ik voor mijn Dress Twiggy Little Apple Red. Samen met een roze Tante Betsy vestje (die komen er ook weer in de nieuwe SS2018 collectie) en een fuchsiaroze thermolegging en mijn aubergine Sendra laarzen (zie eerste outfit foto). Als jas koos ik vandaag voor mijn rode Danefae softshell jas
Ik ben toch nog even in de namiddag het bos ingegaan en gaan wandelen, natuurlijk met mijn ZOO Adventure outdoor laarzen
Even goed voor mijn lijf en mijn psyche zorgen. Buiten in de natuur zijn doet me goed. Heb een fijne avond lieverds!


Lots of love from Susan

Ps ik heb toch tussen mijn outfit foto's affirmatie kaarten gezet, die ik vanmorgen trok voordat ik naar mijn werk fietste. Misschien kun je er wat mee. 

17 opmerkingen:

 1. Heftig om daar nu achter te komen dat er toch nog wel restverschijnselen zijn van je cva. Stoer dat je t aangaat. Is ook niet gek dat werken nu veel kost. Is ook heel wat om weer te starten. Hele dikke kus ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Den boer Monique18 januari 2018 om 19:42

  Hoi Susan, wat zie je er weer prachtig uit in mijn lievelingskleur. Goed dat je weer aan het werk gaat kan je je creativiteit weer de vrije loop laten. Hopelijk ga je je snel beter voelen. Het voorjaar moet maar snel komen dat doet een hoop mensen goed. Denk aan jezelf xxxx lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat erg lieve Susan....
  Zo een prachtige en zeer kleurrijke outfit had je aan ๐Ÿ‘Œ
  Het staat je zo mooi.
  Die het rustig aan om te werken want j8j weet het beste hoe jij je voelt...

  Sterkte, liefs en een fijne avond Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed om aan de slag te gaan met deze dingen. Soms duurt het ook gewoon een tijd voor je in de gaten hebt wat er aan de hand is. Succes hiermee en bedenk dat alleen jij op de eerste plaats staat.
  ๐Ÿ˜˜ Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je ziet er prachtig uit in het rood, een kleine roodkapje
  Wat goed van je dat langzaam weer het werk bent aan hervatten, rustig aan doen en de tijdnemen
  Groetjes corry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh dat je nu anchter de onzichtbare gevolgen bent gekomen van je cva. Opzich natuurljjk goed, dan kan er aan gewerkt worden... en... ik heb zelf nooit weer de energie terug gekregen na burnout... klinkt ook heel bekend dat je weinig in je hoofd kan verdragen... is hier vooral lastig als de kleinkinderen met hun ouders er samen zijn... het kwebbelt allemaal door elkaar wat to gevolg heeft dat ik me ga terug trekken... heel goed dat je tovh weer terug bent in het arbeidsproces... komt vanzelf allemaal weer goed... duurd alleen heel erg lang... sterkte!! You can domit, power girl!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Herkenbaar. Zo denk je 2x 2 uur is niets, maar als je voor het eerst na een burnout aan het werk gaat, zijn dat behoorlijk pittige uurtjes. Pak van je weekend lekker je rust.

  Nu ik alles op mijn fietsje moet doen, ben ik toch om wat betreft de Danafae-jassen. Nu alleen nog een kleur kiezen. Jeetje wat is dat moeilijk! Ik vind de rode, die jij op de foto draagt ook erg mooi van kleur. Tijd om eens te gaan passen. ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Neem je tijd en goed naar je lijf luisteren. Je ziet er mooi uit

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je doet het super goed Susan, op je eigen tempo en op je eigen manier er aan werken. Kan alleen nogmaals zeggen hoe inspirerend jij voor ons allen bent, en ook hier in hoe jij hier mee omgaat. Daar voor een dikke knuffel. ♡

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Susan, doe het op jouw tempo, ik weet wat het is gevoelig voor extra prikkels.je ziet er weer schitterend uit, let op jezelf, knuffels Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie persoonlijke post weer. Je verwoordt het zo goed. Echt dapper wat je doet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toppie en ja dat hakt er beide in. Je Cva en je burn out. Beide meegemaakt, dus weet waar je over praat. Zorg goed voor jezelf. Tegenwoordig mag en kan dat. Ik heb dat vroeger nooit geleerd. Gaat mij tegenwoordig wel beter af hoor. Al kost het moeite. Succes bij de revalidatie, je zult zien dat je daar baat bij hebt

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Susan, heel dapper dat je weer begonnen bent met werken. En dat kost energie, en die energie heb je misschien nog niet. Dat is best moeilijk om voor jezelf te ontdekken. Maar neem hier de tijd voor die het kost. Fijn dat je toch nog even het bos in bent gegaan. Even je hoofd leegmaken, Slaap lekker, knuf!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Aimee Moolenaar-Dols19 januari 2018 om 11:24

  Leeve.. Het is super knap dat je het weer aan durft 2x2 uurtjes te werken. Ik kan me heel goed voorstellen dat al die prikkels heftig kunnen zijn na de tijd op jezelf thuis in alle rust. Stapje voor stapje kom je er wel.
  Dikke knuffel xx Aimee

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dankjewel lieverds voor al jullie lieve reacties. Dikke dankjewel knuffels๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜‡

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel herkenbaar dat je na de periode thuis extra gevoelig bent voor prikkels en 2 uurtjes best zwarr zijn. Ook ik heb na mijn burn-out niet meer de energie van daarvoor. Maar uiteindelijk wordt het wel beter. De eerste tijd moet je lichaam weer langzaam wennen. Dit weekend even lekker rust nemen?!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Knap dat je met deze site zo door kan gaan. En altijd positief! Bedankt lief mens!!!!๐Ÿ˜˜

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.