dinsdag 30 januari 2018

Embrace yourself


Hey girls als jullie me al wat langer volgen, hebben jullie me vast al een beetje leren kennen en weten jullie dat ik Miss Positive herself ben. 
Ik huppel en stuiter enthousiast door het leven in mijn vrolijke Tante Betsy jurkjes. En probeer alles van de zonnige kant te bekijken. 


Als ik in de spiegel kijk zie ik alleen positieve eigenschappen en zie ik mijn pluspunten. 
Waar andere vrouwen wel eens last van hebben dat ze hun minpunten zien, daar heb ik nog nooit last van gehad. Ik zal mezelf nooit minder inschatten als een ander. Ik vind mezelf mooi en een lekker ding :p.


Maar gisteren toen ik voor het allereerst naar de fysio ging hier in de buurt, moest ik me uitkleden en stond ik daar in mijn rode RJ Bodywear onderbroek en rode Hunkemoller bh in zo'n megagrote 
spiegel te kijken naar mezelf.
Die mevrouw die ik zag, die vond ik er toch niet op haar best uitzien. Ze was wat dik geworden en ik vond haar ook wat oud uit zien. 


Gelukkig heb ik daar thuis nooit last van, we hebben zo'n spiegel met een gele gloed. Daar zie je zonniger in uit whahaha en ik doe vrij snel een vrolijke jurk aan en die zijn alsof ze voor mij op maat gemaakt zijn. 
Ik hoop dat als jij thuis in je spiegel kijkt een mooie vrouw ziet staan met al haar pluspunten. 
Bij de fysiotherapeut met veel licht is soms even een ander verhaal ;). 


Vandaag draag ik Dress Mollie Grafisch Black en samen met mijn Dr. Martens laarzen een stoere look. Ik was al vroeg wakker en meerdere afspraken op een dag is me toch teveel. 
Vanmiddag had ik wel een hele fijne afspraak die me goed heeft gedaan. Ik ben even samen met dochterlief in het bos gaan wandelen en hebben gezellig gepraat. 
Vanochtend een afspraak in het kader van de start van mijn revalidatie traject een intake met de psycholoog. 
En vanmiddag een afspraak bij de praktijkondersteuner ivm mijn te hoge bloeddruk, hij was nog steeds niet helemaal in orde. Maar als ik eerlijk met mezelf ben, ben ik nog steeds niet in orde. Ik ben wel al weer 2 x 2 uurtjes aan het werk en het lekker creatief bezig zijn doet me goed. Maar nu met de afspraken in het kader van revalidatie erbij is toch wat veel. 
Ook merk ik dat het me soms toch wat te druk op het werk is, teveel mensen om me heen (op de donderdag is het vrij druk, 's maandags is rustiger en prettiger). 
Ik moet mijn grenzen maar heel goed gaan bewaken, want ik voel me vandaag echt niet denderend. 
En het zit me ook allemaal hoog, nu weet ik niet of dit met de volle maan te maken heeft. Maar de tranen zitten heel hoog en ik merk dat ik door al die afspraken eigenlijk overbelast ben.
Maar zo'n dag als vandaag geeft wel weer goed aan voor mezelf dat ik over mijn grenzen ga en dat het teveel is. Donderdag dit maar op mijn werk aangeven en ook maandag bij de bedrijfsarts.
No worries girls ik ga nog beter op mezelf letten en wat liever voor mezelf zijn. Let jij ook goed op jezelf en bewaak je grenzen lieverds. Knuff!
Hier beneden het kussen dat ik op mijn werk maakte van oude retro dekens. Leuk om te maken en ik ben blij en trots met het resultaat. Lots of love from Susan

Sorry girls deze blogpost is niet helemaal heppiedepeppie, maar ik schreef al eens een echte Embrace yourself blogpost in 2016, bijna 2 jaar geleden. 

16 opmerkingen:

 1. Lieve Susan, ik probeer het me te visualiseren nu: jij in je rode ondergoed bij de fysio ... ik zou het zelfde reageren op mijn spiegelbeeld maar gelukkig lopen we zo nooit rond en maken de betsyjurken ons zelfzekerder en mooier. Waak goed over je grenzen (makkelijk gezegd, ik ga er zelf steeds over) , dikke knuffel (dikke tietenknuffel kan ik je niet geven ��

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Susan, goed dat je aanvoelt wat je grenzen zijn,wat je wel en niet aan kunt. Je kunt dan ook beter je grenzen bewaken. En NEE is ook een antwoord dus het is goed dat je dat ook kunt zeggen.Fijne avond met Arno.
  Lieve groetjes
  Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie jurk vandaag heb je aan
  En die spiegel kijk er maar doorheen
  Het licht is daar ook veel te fel
  Maar geduld is een schone zaak ben maar ben blij dat je toch weer wat uurtjes kan en mag gaan werken, ik zit al 2,5 achter de geraniums naar buiten te kijken vreselijk werkt door op mijn humeur
  Geniet van de avond

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje toch...
  Licht kan soms even lastig zijn.
  Fijn dat je er boven staat dat is o zo belangrijk.
  De kussen is zo mooi.

  Ik wens je veel succes deze week....

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och leeve sjat toch, goed dat je wel aanvoelt dat het nog niet helemaal top gaat! Zou je dat niet doen dan had je misschien wel een flinke terugval. Hopelijk is er snel meer duidelijkheid over je revalidatietraject! En eens dag even niet zo heppie de pappie hebben we allemaal weleens toch, je bent en blijft voor vele van ons toch echt onze miss positive hoor!
  En staat jou ook geweldig dat grafische printje ❤️

  Dikke knuffel 🙋🏻🌺

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het sowieso al knap dat je nu wel hebt leren herkennen waar je grens ligt en dat je er overheen dreigt te gaan. Dat lukte je voorheen niet. En natuurlijk ben je nog helemaal niet zover om zoveel diepe prikkels op 1 dag (of zelfs 1 week) te processen!!! Dat moet je weer opbouwen, je bent hier pas net mee begonnen. Je doet het super meissie. En wat jij ziet in de spiegel: jouw pluspunten eerst... heb ik gelukkig ook😃. Dat maakt het blij over dit aardbolletje huppelen echt een stukkie makkelijker hahaha. Huppel maar lekker, ik huppel gezellig met je mee😘

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik begrijp precies wat je bedoelt met de drukte om je heen en dat het nu te veel lijkt. Had ik ook in het begin. En landurige drukte kan me nog steeds uitputten. Best lastig om je grenzen te bewaken. Vandaag ook weer even pas op de plaats na een heel drukke tijd. Mijn energie was ver te zoeken.
  Wat fijn dat jij meer oog hebt voor je pluspunten. Zouden we allemaal een voorbeeld aan 'moeten' nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat was ook wel een beetje veel van het goede hè. . Misschien een leer voor de vokgende keer:niet meer dan 1 afspraak op een dag. Alees verdelen over de 5 dagen van de week. En het wekend is om lekker bij te tanken... je leert het wel, want vandaag was een lesje. Komt echt goed hoor meis, heeft de tijd nodig.
  Ik vind het persoonlijk altijd wel een dingetje hoor , je moeten uitkleden in dat felle licht... bbbrrr... nee thuis niet veel last van, af en toe . Gelukkig zijn er dan de vrolijke jurkjes van ons hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sorry lieverd maar jeetje wat een rits zware afspraken bij elkaar, het lijkt zoveel te gelijk, je geeft je over bloot en wilt natuurlijk niet alleen er gezellig uit zien de uurtjes op je werk maar er ook gezellig zijn, laat ze lekker stromen als het hoog zit, dan zijn ze er maar even. Heerlijk dat je ook nog zo genoten hebt van wandelen samen met je dochter. Hou de miss positive flow d'r in, fijne avond knufff x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dikke knuffel voor jou! Stap voor stap... beetje bij beetje... Wil het niet te snel! En onthou; achter de wolken schijnt de zon!! ❤

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dankjewel lieverds ja het was en is allemaal een beetje heftig. Morgen heb ik ook drie afspraken staan, maar het is even niet anders. Eerst de fysio, dan werk en in de namiddag naar de ergotherapeut van het revalidatie traject. Ik heb al gedacht om de fysio af te zeggen, maar zou niet weten waar die heen te verplaatsen. Dus laat het maar even zo.
  Vannacht gelukkig beter geslapen en vandaag alleen een afspraak samen met manlief. Alhoewel dat volgens mij ook een heftige gaat worden. Maar och die hoort bij het grote loslaten. Ben allang blij dat ik langer heb kunnen slapen (bewust een paar keer omgedraaid zonder te kijken hoelaat het was en gedacht ik word wel wakker van de wekker...uiteindelijk nu een half uur voor de wekker wakker...maar dit is zovele malen beter als al van vijf uur/half zes wakker zijn zoals gisteren). Dikke knuffels voor jullie😘😇

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel goed hoor dat je op tijd je grenzen aangeeft en er ook naar handelt. Oh die spiegels verschillen zo veel van elkaar. Als ik iets in de winkel pas dan ziet het er vaak beter uit dan dat ik het thuis voor de spiegel aan heb. Ik moet echt wel opgemaakt zijn en de haartjes moeten goed zitten voor ik tevreden kan zijn hoor. Je komt nou eenmaal op een leeftijd dat het allemaal wat slapper en minder strak oogt. Daarom klopt het ook, kleren maken de man/vrouw. Ach we moeten het er maar mee doen toch!
  Lieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou herkenbaar hoor Susan. Ik ben ook een beetje te zwaar, ahum, uche, uche. En om nou zo in mijn ondergoed voor de spiegel te staan zou ik ook niet zo geweldig vinden. Dan liever een lekker kek jurkje aan. Dat voelt toch veel beter. Mijn bloeddruk is ook te hoog en cholesterol is ook hoog. Dus ik moet eigenlijk wel iets afvallen. Maar ja ik lust zoveel en zeg nou eerlijk een lekker gebakje of een appel..... Een combi van die twee is helemaal lekker.. hahahahahaha.
  Nou ja, we zien het wel.. Als we er een beetje om denken en zorgen dat de verpakking helemaal oke is dan valt het wel mee.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Erkennen dat het (nog) niet gaat is een belangrijke stap in het proces om jezelf meer rust te geven en beter op jezelf te passen. Zo leer je steeds wat bij. Knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooi kussen heb je gemaakt! Jammer dat het op de donderdag zo druk is op je werk, en dan nog al die andere afspraken ernaast. Goed dat je je grens weer aan gaat geven. 💟

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.