vrijdag 5 januari 2018

Being yourself is the prettiest thing you can be


Hey girls vandaag ben ik geïnspireerd door mijn dochter en haar verjaardagskaartje voor mijn 50ste verjaardag. 
Ik krijg al een aantal jaren van die super lieve kaartjes van mijn dochter voor kerst of mijn verjaardag. Ze zijn me stuk voor stuk enorm dierbaar. 


Ze schrijft in mijn verjaardagskaart (ik werd in augustus 50) dat het gevierd mag worden dat ik als mezelf door het leven ga. Fifty and fabulous door het leven in super vrolijke jurkjes. 
Ze schrijft dat ze van me houdt en trots op me is en dat mijn ware ik prachtig is. 
Zo'n liefdesverklaringen zijn toch zo mooi om nog een keer te lezen en te kunnen koesteren. 


Ik hoop dat ook jij als jezelf door het leven gaat, dat je ervan geniet om jezelf te zijn. 
Dat je van jezelf houdt, je ware ik omarmt en dat uitstraalt naar je omgeving. 
Niks mooiers om je ware ik aan de wereld te tonen, door in je kracht te staan. Niks mooiers om dit met je kinderen (en je omgeving) te kunnen delen. 


Door jezelf te zijn laat je aan anderen zien dat ook zij zichzelf mogen zijn. Dat zij er mogen zijn zoals ze zijn. 
Je helpt er ook vooral je kinderen mee, als jij in je kracht staat en zeker over jezelf bent. Dan straal je dat uit naar je omgeving, zo durft een ander ook te zijn zoals ze zijn. En kan je kind in zelfvertrouwen opgroeien. 


Het is ook zo als jij gewoon heerlijk jezelf bent, zonder je druk te maken wat anderen van je denken of zouden kunnen denken. 
Dat mensen ook kunnen houden van je ware ik en niet die vrouw die probeert anderen het naar de zin te maken en te vaak 'nee' tegen zichzelf zegt, door altijd maar 'ja' tegen een ander te zeggen. 


Dus girls draag die vrolijke Tante Betsy jurkjes (en outfits) met flair en met een brede glimlach. En geniet gewoon van de mooie vrouw die jij bent, van binnen en van buiten!
Wees niet zo streng over jezelf, wees een lieve vriendin voor jezelf.
Wees aardig voor jezelf als je in de spiegel kijkt en kijk naar al die pluspunten die jou jij maken.
En omhul dat mooie lijf met een vrolijke jurk! Jij mag er zijn!


Heb een fijn weekend lieverds, jullie horen hier weer maandag van me.

Lots of love from Susan

Ps ben jij nog niet zover en maak je je druk om wat anderen van je denken, lees dan de blogpost 'Follow your own opinion' eens van twee jaar geleden.

Meer van dit soort blogposts vind je onder de labels BeYoutiful, Get Inspired en Happy Thoughts. De labels en vele anderen vind je op de internetversie van mijn blog (scrol naar beneden in de mobiele versie en klik op internetversie ;)).

17 opmerkingen:

 1. Hoi Susan.wat heb je dat weer mooi gezegd. En wat lijkt jouw dochter veel op je....echt zo moeder zo dochter. Een heel fijn weekend
  Lieve groetjes Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi zeg. Zo mooi dat je dochter zulke mooie woorden over je schrijft. Wat een prachtig voorbeeld voor haar. Een moeder die trots is op zichzelf. 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aimee Moolenaar-Dols5 januari 2018 om 19:53

  Ahw wat lief. Ik hoop dat mijn dochter later ook zo lief voor me blijft als nu. We zijn ook erg close.
  Ook al lacht ze zich soms scheef met mijn jurkjes hihi.. Is pubertijd. Ik leer haar ook al zolang het al kan dat ze zichzelf moet zijn en dat ze mooi is zoals ze is.
  Fijn weekend leeve.
  Dikke knuffel xx Aimee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig geschreven!
  Lieve dochter ❤❤
  Ik had weer geen goed nieuws gehoord en dat kan over een aantal wkn nog erger worden.
  Helaas voor mij geen goed begin van het nieuwe jaar.
  Maar ik blijf strong and keep on going.....

  Ik wens jullie een fijn weekend Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geschreven, raakte mij ook echt. Ik doe al jaren dingen fout. Cijfer mijzelf weg, anderen gaan altijd voor en gun mijzelf niks. Waarschijnlijk een erfenis van mijn huwelijk. Die periode ligt wel achter mij, maar moet nog een tijd met de naweeën doen. Nu thuis door een burn-out. Altijd maar doorgaan, omdat het moet, zoveel druk van instanties die in mijn nek hijgen. Resultaat: batterij leeg, als ook de reserve batterij en de powerbank. Ik ben heel blij dat ik de Tante Betsy groep heb leren kennen. Wat een topwijven zitten daar. Altijd een vriendelijk warm woord. Ik ben nog stteds aan het sparen voor een Tante Betsy jurk. Heb wel al een rokje van Vrolijke Famkes. Cadeautje aan mijzelf na een kwalitatief uitermate tekeurstellend weekend. Ik ga er dit jaar met frisse moed tegenaan om van mezelf te leren houden, mijzelf dingen te gunnen en vooral tijd te nemen voor ontspanning. Bovenal wil ik mezelf uit het diepe dal gaan halen en weer gaan leven, i.p.v. geleefd worden. Mijn collectie Tante Betsy/retro jurkjes zal groeien dit jaar. Heb mijzelf deze in het vooruitzicht gesteld als beloning. Gelukkig weet ik nog niet hoeveel beloningen ik mijzelf kan geven maar ze zeggen toch niet voor niks The sky is the limit? Fijn weekend, ik kijk weer uit naar je verhaaltje maandag. Lieve dochter heb je.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lieverd is die dochter van je! Net zo'n lieverd als jij, maar he; she learned from the best!
  Fifty&fabulous; zó waar!
  Warme knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een lieve dochter heb je. En hoe rijk ben je als je van jezelf houdt! ❤️👏🏻👏🏻👏🏻

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie woorden en ik ben er heel hard mee aan het werk, dank voor deze blog het doet me meer dan goed.

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kan me voorstellen dat je hart zwelt van liefde en trots als je zulke lieve kaartjes van je dochter krijgt. Naarmate ik ouder word, wordt het steeds makkelijker om mezelf te accepteren en tevreden met mezelf te zijn. Ik moet er niet meer aan denken hoe onzeker ik vroeger was en dat is nog niet eens zo lang geleden. Nee, ouder worden heeft ook zijn voordelen ;-)
  Lieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Den boer monique5 januari 2018 om 21:05

  Hou ouder je wordt Susan hoe makkelijker je hier mee om gaat hoor, 10 jaar geleden had ik ook niet gedacht dat ik in roze en rode jurken zou rondhuppelen. Ha ha ha ik voel me er heerlijk in en als een 80 jarige mevrouw dan naar je toekomt om je te vertellen dat je er zo mooi uitziet in je rode jurk,jas en laatzen nou dan kan je dag echt niet meer stuk hoor. Blijf geloven in jezelf dan kom je er wel. Fijn weekend lieve groetjes van Monique den Boer uit Dordrecht

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heb je toch een lieve dochter. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi,de woorden van je dochter voor jou en die van jou voor ons. Ik probeer er naar te leven,om mezelf te zijn. En daar blij mee te zijn. Dat lukt de ene dag beter dan de andere. Maar ja, net als jij, het gaat niet allemaal vanzelf in het leven. Maar van proberen kun je leren. ( Haha, dat is de peuterjuf in mij) Liefs❤💚💙

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Susan,

  Je hebt helemaal gelijk! Gelukkig ben ik gezegend met veel nuchterheid en positiviteit en beïnvloedt wat een ander van me vindt of denkt me meestal niet echt.
  Het is wel super leuk om positieve reacties te krijgen op mijn outfits in de facebookgroepen, dat is toch een bevestiging om lekker mijn eigen kledingsmaak te houden en die leuke jurkjes te blijven dragen!
  Ik hoop dat dit voor veel dames geldt die jouw blogs lezen!

  Groetjes,
  Marjon de B

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooi blog! Heel mooi geschreven! Ik ben het nog heel hard aan het leren, maar als ik naar mijn kinderen kijk dan zie ik zeker hoe mooi het is als je gewoon je eigen ik kunt zijn. Mooi dat je ook zoveel van je kinderen kunt leren.

  Fijn weekend! ❤

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hay Susan!

  Eigenlijk is het wel logisch dat jij zulke lieve kaartjes krijgt, want jij bent haar grote voorbeeld. Wat een rijkdom hé, een kind naar je hart.
  Zelf zit ik door verschillende omstandigheden in een dip, en ben daar door weer onzeker. Gisteren een feestje waar bij iedereen in zwart en grijs rond loopt. Niks mis mee,maar dan kom ik met mijn groene dress pieper,die nu een shirt is, groene tante rok en groene benen. Je ziet/voelt ze kijken en niemand zegt iets. Doe ik ook niet over de kleding van hun, dus zou je denken, je doet het zelf ook. Maar nee de onzekerheid slaat dan toe. Tot ik thuis de opmerking van zoonlief van 26 krijg, wat ziet mama er weer leuk uit! Nou dan smelt ik, de mensen van wie je houdt, zijn toch echt het belangrijkste in het leven! Ik ga er weer voor! ♡♡

  Lieve groet xx

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.