woensdag 6 december 2017

Ready for the winter with Danefae


Hey girls jullie hebben nog altijd een blogpost van me tegoed over mijn nieuwe Danefae winterjas, model ElseWat ben ik er blij mee, okay ik had het allerliefste een vrolijk gekleurde winterjas gehad in een mooie knalkleur. 
Maar model Else sprak me toch het meeste aan, een mooi lang model met de ritsen afgedekt en de mouwen kunnen van deze jas iets smaller gemaakt worden. 


Ik ben maar klein en heb kortere armen en dan is het fijn dat je ze iets smaller kunt maken ;). 
En een lange zwarte winterjas is helemaal niet verkeerd, ik ben er dan ook heel blij mee. Zwart is een kleur die ik ook graag draag. 


Ik ben gek op mijn Danefae jassen en hou van al die vrolijk gekleurde jassen. 
Ik draag ook nog steeds mijn Danefae Jane softshell jassen die ik in vrolijke kleurtjes heb. 
Vorig jaar heb ik die de hele winter gedragen.
Ik heb dan toch al vaker een Tante Betsy hoodie of Lotte Sweatvest of gewoon vestje over mijn Tante Betsy jurkjes aan. Deze softshell jassen zijn ook wind- en waterbestendig (3000mm), ik schreef er onlangs een review over (klik).


Maar ik wilde graag een echte winterjas erbij.
Nou girls vorige week was het een paar keer vrieskoud en heb ik de jas aangehad met alléén een Tante Betsy jurkje eronder. 
Ja ik ben voor jullie aan het testen geweest ;).
Ik wilde voelen of ik met een Tante Betsy jurkje onder de jas kon volstaan bij temperaturen van zo ongeveer 2 graden. 

En jawel hoor ik heb het niet koud gehad in mijn Danefae winterjas. 
Er zit dan ook thermolite in de jas verwerkt, een compact en isolerend materiaal.
Ellen van Tante Betsy verkooppunt Love, Peace & Joy heeft er een mooi stuk over geschreven; Trotseer kou en regen met een hippe jas.
Ik zie dat bij haar inmiddels alle winterjassen zijn uitverkocht, ze heeft wel nog enkele Jane modellen te koop (klik).


Vorige week donderdag had ik mijn eindgesprek van het behandeltraject en ik was er op de fiets heen gegaan. Thuis had ik nog een Sweatvest Lotte over mijn Dress Lemonade Flower Branch Black aan.
Maar die deed ik bewust uit, om te testen of ik het warm genoeg zou hebben en omdat het daar toch altijd erg warm is. Thuis heb ik de verwarming op 18 graden staan, ik doe liever een extra vest aan ;). 


Okay op de fiets was het koud (ik rol een heuvel af met zo'n 40 km per uur), maar ik had geen muts op en geen handschoenen aan, maar verder heb ik het niet koud gehad aan mijn lijf.
En op de terugweg regende het zelfs flink, met mijn capuchon op ben ik heerlijk droog thuis gekomen. 


Kijk eens wat een leuke hartjesprint in de capuchon, zo´n extra touch maakt het voor mij extra leuk.


De Danefae winterjas heeft de test heel goed doorstaan en ik ben er heel blij mee. 
De Danefae winterjassen zijn wind- en waterdicht (5000mm) en met die thermolite voering zijn ze dus ook nog eens heerlijk warm.
Wat ik zelf bij model Else fijn vind is dat er naast steekzakken, ook nog zakken zitten die met een klep dicht kunnen. Zo heb ik mijn mobiele, mijn sleutels en een zakdoekje toch bij de hand, maar wel afgedekt tegen regen of sneeuw. 


Ik heb onlangs mijn winterjas Else met een Jane softshell jas vergeleken.
Beide heb ik in maat XL en zo kun je zien dat de winterjas zo'n 10 cm langer is als het softshell model. Else is ook van materiaal met stretch erin verwerkt, maar toch iets minder stretch als Jane. Maar mijn goed gevulde buste (bustewijdte 112cm) past er toch in whahaha. 


Gisteren droeg ik de jas bij een temperatuur van 8 graden celcius en wow dat was me toch te warm. Voor mij dus echt een jas als het vrieskoud is. Ik las ergens dat het een hele koude winter gaat worden, nou ik ben erop voorbereid met mijn Danefae winterjas Else en samen met mijn ZOO Adventure outdoor laarzen
Deze Danefae jas heb ik by the way zelf gekocht, maar wel met een leuke korting :).


Die Denen weten wel hoe ze jassen maken die hoogkwalitatief zijn en ook nog eens mooi zijn. 
Te koop bij diverse Tante Betsy verkooppunten, maar ook bij heel wat andere verkoopadressen. Informeer bij een verkooppunt bij jou in de buurt wat er nog is aan Danefae winterjassen.
Een aantal weken geleden was ik bij Pantalone in Eindhoven en hadden ze ook meerdere modellen.


Ik heb zelf bij SoMuch te Heerenveen model Margrethe aangehad, in het zwart.
Hij lijkt veel op het Jane softshell model maar is 5000mm waterdicht ipv 3000mm bij het Jane model. Je herkent de Margrethe aan de grote ritsen bij de zak.
Alle winterjassen van Danefae hebben een waterdichtheid van 5000mm.

Bij SoMuch zie ik in de webshop ook model Inge te koop in de kleur Navy.Bij Hippe-Dingen zie ik in de webshop ook diverse Danefae modellen, zoals de Tyttebaer in maat XXL en de Chateau in het rood in L en XL (zie de modellen hierboven).


En zo zullen er meer verkooppunten zijn die Danefae jassen te koop hebben, vooral ook winkels die niet online verkopen.
Zo girls ik hoop dat jullie wat met deze review kunnen en is het niet voor deze winter, wie weet volgend jaar. Ik duim dat ze dan nog meer keuze hebben in vrolijke winterjassen, dat is toch het allerleukste.


Lots of love from Susan