vrijdag 5 februari 2016

Red Riding Hood Friday

Hey girls het is carnavalsweekend en dat wordt natuurlijk uitgebreid gevierd hier in Zuid Limburg, maar natuurlijk ook op andere plekken in Nederland. 
Dochterlief wist me ook dit jaar weer te vinden om mee te helpen voor een carnavalsoutfit, ik mocht een roodkapje cape maken. 
Ze had youtube filmpjes voor me, om mee aan de slag te gaan...


Ik heb hem dinsdag gemaakt en woensdagavond kwam ze passen. Heb hem korter geknipt en we hebben besloten dat er nog een rode voering in zou komen. Ik was niet zo blij met de eenvoudige afwerking, daar kon ik mijn naam niet aan hangen ;). 
Nu ben ik tevreden, vandaag de hoodie nog even mooier gemaakt. Gisteren heb ik de voering erin genaaid. 
Vandaag vroeg ik een collegaatje om even foto's te maken, zodat dochterlief de cape kon keuren, vandaar dat je mij met de cape ziet. 


Wij vieren zelf geen carnaval (nou ja ik niet meer, manlief heeft er niks mee), ik vind verkleden wel leuk, maar niet de zatlappen en het verplichte 'goei dich d'r door'/amuseer je met carnaval. 
Maar daar heb ik een veel leukere oplossing voor gevonden, wij gaan twee keer per jaar naar Elfia/voorheen Elf Fantasy Fair genoemd...hierboven een collage van diverse outfits door de jaren heen. 


Hierboven nog een foto uit de oude doos van dochterlief en ik als piraten met carnaval in de optocht. Ernaast een foto van afgelopen halloween in Mondo Verde te Landgraaf. 
En hieronder een outfit van vorig jaar waar ik ook aan genaaid heb of is het alweer twee jaar geleden...ik maakte de rok en heb het corset bekleed en versierd. 


Een heel fijn weekend Tante Betsy girls!
Lots of love from Susan

3 opmerkingen:

 1. Mooi geworden hoor, de roodkapjes cape.Ben ook wel benieuwd naar het geheel van je dochter. Heb toen weleens een cloak gemaakt voor mijn middeleeuwsoutfit. Gaat zoveel stof in zitten, was best lastig.
  Carnaval als kind was leuk in het dorp, maar nu ...nee hoor ook mij niet gezien.
  Maar wel natuurlijk voor de festivals maar dat is heeeel anders :-)!
  Lfs Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt het toch maar druk gehad met het carnaval. De cape is erg mooi geworden.
  Ook hier in Groningen word geen carnaval gevierd. Ik heb er helemaal niets mee.
  Maar voor de mensen die het wel leuk vinden, veel plezier! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zien je elfia kostuums er prachtig uit! Ik sla de carnaval dit jaar ook over. Wij gaan lekker met de kindjes een weekje de rust opzoeken :).

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.