dinsdag 28 maart 2017

Tante Betsy happiness in a dress


Hey girls vandaag had ik eigenlijk een andere blogpost in gedachten maar ik moet dringend ergens over bloggen. 
Ik lees op de Tante Betsy Facebook groepen naast alle leuke berichtjes en OOTD's (outfit of the day) ook iets over klachten over Tante Betsy en ik vind het belangrijk om hier aandacht aan te schenken als Tante Betsy blogster.


Op de allereerste plaats wil ik zeggen dat de dames van Tante Betsy zelf, het Happiness in a Dress principe heel hoog houden. 
Is er een klacht of is er iets met je jurk of Tante Betsy item die je bij hun kocht, neem dan contact met ze op! 
En natuurlijk geldt dat ook voor de Tante Betsy verkooppunten.
Kocht je in een stenen winkel of een van de online shops je item, neem dan met hun contact op. 
Ze zullen zekers weten hun best doen om je klacht naar tevredenheid op te lossen.


Facebook is een mooi medium en ik vind het geweldig leuk om deel uit te maken van een community met gelijkgestemde vrouwen. 
Maar daarnaast is het heel makkelijk om daar je gerief te zoeken of na te vragen of meerdere dames dat hebben. 
Er is natuurlijk helemaal niets mis mee om het te delen met Tante Betsy girls en steun te zoeken.
Maar het is nog belangrijker om met de winkel waar je het kocht contact op te nemen en daar je klacht neer te leggen, zodat ze kunnen zoeken naar een oplossing. 


Het kan altijd voorkomen dat er iets mis gaat in het produktie proces. Ik hoorde zelfs dat het heel normaal is dat er een foutmarge van 5% is op een produktie van 10.000 items. 
Dus heb je een van die items neem contact op!


Oh ja dan nogmaals over de maatvoering...vanaf zomercollectie 2015 valt Tante Betsy op maat. 
Deze zomercollectie is dat ook weer het geval mét uitzondering van de zippies (de jurken mét rits).
De afgelopen wintercollectie was hierop de grote uitzondering, die viel veelal groter. 
Tante Betsy is vanaf de wintercollectie ergens anders geproduceerd, daar is iets mis gegaan met de kniplijnen die zijn aangezien voor naailijnen (dit heb ik niet uit eerste hand, maar eens ergens gelezen). 


Ik heb zelf in alle jurken gewoon mijn eigen maat, maat L. Normaal altijd strak aan mijn lijf en van de winter wat losser (zie hierboven), dus ik heb er zelf geen last van gehad. 
Maar het kan zijn dat je naar een kleinere maat bent overgestapt als je normaal je jurk al wat losser droeg bij eerdere collecties, dan waren ze je van de winter te groot. 
Heb je Tante Betsy pas van de winter ontdekt dan kan het zomaar zijn dat je nu deze zomercollectie een maat groter nodig hebt (of zelfs nog een maat groter bij de zippies die kleiner uitvallen...vooral bij de grotere maten).Sowieso is dit ook allemaal afhankelijk van je lichaamsbouw en waar jij je prettig in voelt. 
Het ene jurkje kan je perfect passen en de andere moet je toch nauwsluitender hebben of losser. 
Omdat ik een zandloper figuur heb is het voor mij belangrijk om mijn jurken strak aan mijn lijf te hebben.
Als een jurk me bij mijn middel (daar waar mijn taille én buik zich bevinden) te los zit, lijk ik dikker en ziet mijn lijf uit als één grote massa ipv een vrouw met een mooi gewelfd lijf :p. 
Maar wie weet ben jij nog geen vriendjes met je buik en voel je niet op je gemak met een strakkere jurk...we zijn natuurlijk allemaal anders ;). 


Ga vooral naar een Tante Betsy verkooppunt (als je onzeker bent geworden over je maat) en laat je daar goed adviseren. 
Er zijn er best veel verdeeld over het land, in de ene provincie meer als in een andere. 
Maak er anders een leuk dagje uit van, trek een paar uurtjes uit voor zo'n bezoekje aan een Tante Betsy verkooppunt ;). 
Ga lekker alle modellen passen zodat je weet wat wel of niet bij jou en je lijf staat. 
En steun ook die leuke winkeltjes door daar je Tante Betsy outfit te kopen. 


Daarnaast kan (en ís) het ook heerlijk om online te shoppen vanuit je luie stoel.
Bij Tante Betsy zelf komt de tweede lichting van de zomercollectie vrijdag online. 
Maar er zijn ook diverse verkooppunten, stenen winkels, die een online shop hebben (niet allemaal vermeld in mijn lijst, dus klik je suf) én er zijn ook een aantal webshops (vermeld onder provincie Limburg).
Geniet vooral van die prachtige Tante Betsy jurkjes en outfits, die ons allemaal zo uniek maken. Be happy in your Tante Betsy dress and outfits!Lots of love from Susan

33 opmerkingen:

 1. Tot nu toe heb ik van de jurkjes die ik gepast heb maat S ook de zippie. Misschien dat ik deze week weer naar een stenen winkel ga om de leuke vogeltjes jurkjes te passen en kijken hoe die vallen.
  Lieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de zippie sporty roses valt ook op maat bij de kleinere maten, alleen de grotere maten vallen kleiner. Maar heb ook al van dames gehoord die wel gewoon in hun eigen maat vallen xl en xxl...dus het is en blijft allemaal betrekkelijk. En passen is toch altijd het beste of meerdere maten bestellen als je online shopt.
   Ik ga ervan uit dat je gewoon in een S past bij de Songbird, ik heb ook gewoon mijn eigen maat, maat Large aan. Knuff!

   Verwijderen
 2. Hoi susan bij mij vallen de maten goed hou van wat lossere en blijf netjes bij de xl het is wel zo per model kan de maat anders zijn maar dat is met ieder merk zo rechte jurk of alijn maakt niet veel uit maar een strakker model en je hebt een maat groter maakt dus voor mij allemaal niets uit het moet me passen of het nou een l xl xxl is als de jurk maar leuk is het enige commentaar wat ik wel heb is dat de stofkwaliteit van sommige jurken tegenvalt en ook de wat slordige afwerking zoals de ritsinzet en de zakken op de jurk die niet echt in patroon meegaan dat is een minpunt zeker voor een jurk van 80_90 euro maar zoals je schrijft tante is precies en makkelijk je mag het gewoon ruilen dus ondanks alles top jurken top service top tante
  Ik zit wel te denken aan te stoppen met de Facebook groep wordt kinderachtig en men gaat zoeken en voor je het weet ga je zelf erin mee wil liever bij je blog blijven en het gezellig houden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is de juiste instelling Corry en fijn om jouw ervaringen te horen. Ik heb al meerdere hele goede ervaringen gehoord als er iets mis was en dat dit naar volle tevredenheid is opgelost. Knuff!

   Verwijderen
 3. Goed gesproken!! Ik heb 1 keer een 'probleem' gehad met een jurkje van Tante (niet eens verwijtbaar) en het is gewéldig én snel opgelost. Op social media mag je wat mij betreft pas klagen als je de wegen bij de winkel of Tante bewandeld hebt. Jammer genoeg zie ik op FB steeds meer negativiteit. Op alle gebieden. Ik ben me daar dus ook steeds meer terug aan het trekken...
  Liefs,
  Sandra
  PS Wat staat die vogeltjesjurk je gááf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes so it is, eerst contact opnemen bij de winkel waar je het kocht. Ja ik weet nog goed dat je me vertelde dat het heel netjes en naar wens was opgelost, dankjewel dat je dat even deelt.
   Ja het is ook een van de redenen waarom ik weinig op Facebook ben, nu zijn er over het algemeen genomen heel veel positieve lieverds in de Tante Betsy facebook groepen.
   En dankjewel lieverd ik ben ook heel blij met deze songbird jurk die blijkbaar een collectors item is...in roze blijken er maar heel weinig te zijn. Knuff!

   Verwijderen
 4. Oeh, leuke jurkjes heb je aan !
  Vrijdag vrij dus ik hou de webshop van tante in de gaten en bestel dit keer 2 maten voor zekerheid. De collectie gaat best hard volgens mij.
  Lfs Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey lieverd ik neem aan dat je weer gewoon in je eigen maat kunt bestellen. Ik wil met liefde mijn maat L opmeten...ook de lengte...zag toevallig dat de Summer klaver korter valt als de summer van vorig jaar. Knuff! Oh ja en thanks ben er ook zo happy mee!

   Verwijderen
  2. Aanrader Patricia!! Ik heb de groene.👌

   Verwijderen
 5. Oh wat staat songbird je goed. Ik ga de wensite van tante in de gaten houden. De jurkjes gaan snel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hij is enorm gaaf hè, maar jammergenoeg een collectors item deze lola versie in roze. Daar zijn er maar weinig van. Knuff!

   Verwijderen
 6. Ik las er ook al van alles over. Fijn dat jij er even over blogt. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja soms is het belangrijk dat je er á la minute aandacht aan schenkt. Dat werkt voor mij ook het beste, mijn hart volgen en gewoon lekker op mijn eigen manier erover schrijven. Knuff!

   Verwijderen
 7. Super blog weer Susan! En met kleding is het juist extra lastig om online te bestellen, al is dat nog zo makkelijk. Het is ook zo belangrijk om je eigen figuur te leren kennen en als je weet wat je staat, wordt het ook al zoveel makkelijker winkelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks en wat schrijf je dat mooi. Ja het is heel belangrijk om je lijf te kennen en te weten wat je pluspunten zijn en hoe je die het beste kunt benadrukken.
   Veel jurkjes van Tante Betsy benadrukken daarom ook het smalste punt van veel vrouwen, net onder de borsten. Maar ik las dat iemand die Tante nog niet lang kende zich afvroeg wat er mis was, omdat de taille zo hoog viel. Nee dat is gewoon de snit. Ik ben mega blij met Tante Betsy en ik heb nog nooit zo mooi uitgezien in kleding en heb me ook nog nooit zo vrolijk gevoeld in kleding. Knuff!

   Verwijderen
 8. Fijn dat de problemen goed opgelost worden want ik moet eerlijk zeggen dat ik wel van geschrokken ben van al die problemen met de jurkjes. Natuurlijk kan er wel eens wat mis gaan maar dat verwacht je niet, zeker omdat je dat bij de vorige collectie nooit hoorde. Ik ga zeker vrijdag iets bestellen bij tante zelf. De vogeltjes jurk staat je prachtig Susan.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het komt natuurlijk vooral ook doordat nu meer Tante Betsy girls hun weg weten te vinden naar de Tante Betsy Facebook pagina's en groepen.
   En het is natuurlijk heerlijk dat die er zijn, maar soms is het ook belangrijk om je te realiseren dat als je een klacht hebt ergens over dat je moet teruggaan naar de winkel waar je het item kocht, zodat die het netjes kunnen oplossen.
   Zo doe je dat normaal ook als je bijvoorbeeld bij een Hema iets koopt, dan ga je terug naar de winkel. Maar lieverd ik heb door de jaren al vaker wel eens iets gehoord (ik word soms ook per mail benaderd met een vraag) en weet dat het altijd naar behoren wordt opgelost.
   Tante Betsy zelf heeft het happiness in a dress principe heel hoog in het vaandel staan en dit is natuurlijk ook bij de Tante Betsy verkooppunten. So no worries! Knuff!

   Verwijderen
 9. Goed dat je het voor Tante opneemt Susan. Ik postte wat over de jurkjes nádat ik Tante gemaild had én met de verkoopster van ART ervaringen uitgewisseld had.
  Even voor de duidelijkheid: Tante Betsy jurkjes maken mij nog steeds happy.
  Jammer dat sommigen negativiviteit in de FB groepen ervaren. Ik herken dit zelf helemaal niet. En ik zou mijn eigen benaderwijze als positief-kritisch omschrijven. Niets meer, niets minder.
  💕

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen Hanne, ja toevallig las ik pas na het posten van mijn bericht, ergens jouw reactie en ook van anderen.
   Het leek me slim nadat ik ergens iets las over klachten om er meteen een blogbericht aan te wijden en het op die manier even duidelijk te maken dat het belangrijk is om je klacht in te dienen daar waar je je item gekocht hebt.

   Ik ben inmiddels toch een beetje de spreekbuis van Tante Betsy geworden en vind het heel belangrijk om zoiets dan meteen de lucht in te gooien.
   Het kan altijd voorkomen dat er eens iets mis gaat en het kan zelfs voorkomen dat ze het niet helemaal naar tevredenheid kunnen oplossen (vooral als een jurk uitverkocht is bijvoorbeeld), maar ik weet dat ze bij Tante Betsy zelf hun uiterste best doen om het op te lossen.

   Zo ook natuurlijk bij Tante Betsy verkooppunten, het kan ook zeker zo zijn dat die vaak eerder merken als er meerdere klachten komen over eenzelfde item.
   Zij hebben nu eenmaal de collecties eerder in hun winkels en hebben de allereerste ervaringen met de nieuwe collectie.
   Maar ook dan wordt er altijd samen met Tante Betsy naar een oplossing gezocht indien nodig. Knuff!

   Verwijderen
 10. Wat staan die laatste twee jurken je helemaal geweldig. En ik ben verliefd op die allerlaatste. Oei, het wordt een dure zomer. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel ja rood en roze zijn echt mijn lievelingskleuren en dat weten ze natuurlijk ook bij Tante Betsy. Ik werd er onlangs mee verrast, zo lieff!
   Ja die Betsy (Big Flower) is een pracht modelletje, gisteren deed ik hem voor het eerst aan en was weer aangenaam verrast wat voor een mooie snit het is, en ook al zit deze strak aan mijn lijf dat hij toch prachtig zit. Knuff!

   Verwijderen
  2. Wat een heerlijke verrassing voor je. Ik geloof dat ik die Big Flower ook wil in die kleuren...

   Verwijderen
 11. Goeie blog. Jammer idd de negatieve spiraal soms op facebook. Hoop dat t snel overwaait en we weer blije berichtjes lezen. Wat een leukerds heb je al van de nieuwste zomercollectie staan mooi! Echt jurken waar je blij van wordt! Ik heb nu 2 van de eerste en 2 jurkjes van de 2e levering en alles keurig in orde hoor! Wua maat tja sommige L en andere XL ligt aan t model maar dat heb ik bij andere merken ook!
  Liefs Geral 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn om te horen dat je er happy mee bent. Ja heerlijk is dat hè hoe blij je worden kan van deze vrolijke jurken. Ik ben ook zwaar verliefd op deze collectie. Maar had gisteren ook twee andere jurken aan van de zomercollectie 2016 en heb daar ook van genoten. Gisteren heb ik vier oh nee vijf verschillende Tante Betsy jurken aangehad op een dag whahaha (nou ja de laatste twee even voor op de foto en ik slaap bijna altijd in een Tante Betsy jurk van een oudere collectie hihihi). Knuff!

   Verwijderen
 12. Hee Susan vroeg me dat wel af de roze lola songbird toch een van de jurken die ik al overal al maanden zie kan ik nergens krijgen in xxl en daarbij ook bij tante al weg begrijp ik nu voor de online gaan. Enig idee hoe dat komt? Hebben winkels hem dan niet ingekocht of juist heel veel? Want bij webshops heb ik hem alleen gezien bij 38dresses. Liefs Karin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja jammergenoeg is deze jurk (vooral dus de Lola versie in pink) een collectors item, hoeveel Tante Betsy winkels hem hebben ingekocht weet ik niet...
   Er zijn natuurlijk heel wat Tante Betsy verkooppunten in het land en ook nog in het buitenland (België en Denemarken) die hem ook besteld kunnen hebben, maar waar?? ik zou het niet weten...
   Ik duim voor je dat je hem ergens kunt scoren, ik weet in ieder geval dat deze roze kleur weiniger gemaakt is.

   Maar de overslag versie is er wel meer in roze maar ja jouw maat vliegt er natuurlijk uit, dus je moet er vliegensvlug bij gaan zijn...maar ook al die andere dames als ik zag hoe snel de blousjes in alle maten uitverkocht waren. Succes! Knuff!

   Verwijderen
 13. Ik ben ook geschrokken van alle negatieve berichten. Gelukkig heb ik zelf die ervaring nog niet. Foutjes kunnen altijd, het belangrijkste vind ik nog altijd dat het netjes wordt opgelost. Wat knal jij in die rode big flower jurk. Beauty! Ik hoop dat ik vrijdag de blauwe variant kan bestsellen bij TB zelf. Online heb ik hem verder nog niet gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat kan ik me voorstellen dat je daarvan kan schrikken. Het is natuurlijk onmogelijk voor de Tante Betsy dames om alle items een voor een te controleren.
   Ze krijgen alles al ingepakt aangeleverd en ze zullen zekers wel steekproef gewijs controleren en opmeten enzo, maar kunnen natuurlijk niet elk item checken voor verzending.
   Dus zo kunnen er dingen doorheen slippen en als je dan gaat kijken hoeveel 5% van 10.000 items is, dan is dat best veel wat dus een normale foutmarge is.
   Maar het allerbelangrijkste is dat ze hun uiterste best doen om het op te lossen en ik weet uit ervaring (van wat ik gehoord heb van diverse Tante Betsy girls door de tijd) dat ze dat meer als goed doen.
   So no worries het komt allemaal goed :D. Knuff!

   Verwijderen
  2. Daar heb ik ook alle vertrouwen in. ik schrok eigenlijk vooral van de negativiteit die zo'n bericht meteen op gang zet.

   Verwijderen
 14. Ik snap het wel een beetje,de commotie rondom de jurkjes waar wat mee is. Maar het beste advies is idd contact opnemen met winkel of webshop. Gelukkig wordt er netjes gereageerd door de verschillende (web) winkels. Helaas geldt dat in vele andere branches niet, misschien zit daar het pijnpunt.
  Gelukkig heb ik zelf geen klachten tot zover over de jurkjes, vrijdag ga ik er nog 1 bestellen!
  Lieve groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goed blog, Susan! De jurken staan je heel goed, vooral blijven doen, maar dat hoef ik je niet te vertellen.
  Het is ook handiger gewoon in een stenen winkel te gaan passen en kopen. Ik doe het nu vaker, leuk én gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Top geschreven en wat sta je weer mooi te stralen op de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.