zondag 30 juli 2017

Living in abundance

Hey girls ik was me aan het bedenken waar ik het vandaag in mijn blogpost over zou gaan hebben. En opeens krijg ik inspiratie op een van de Tante Betsy Facebook groepen...
Het ging over een mooi inititatief van Eva beheerster van de groep en opeens bedacht ik me dat maar heel weinig mensen weten hoe ik ben begonnen met mijn Tante Betsy jurkjes verslaving. 
We weten allemaal dat een Tante Betsy jurkje niet goedkoop is in de winkel of in de webshop en zelfs op marktplaats ben je nog genoeg geld kwijt voor een tweedehands Tante Betsy jurkje. 


Ik heb jarenlang tweedehandskleding gekocht, het was voor mij een sport om er leuk uit te zien met een jurk of rok en top uit de kringloop, van de rommelmarkt of gekregen van vrienden of kennissen. Een jurk of rok kocht ik al voor €4,50, een top of vestje kocht ik voor €2. 
Er was weinig geld om te besteden aan zaken als kleding en ik was er blij mee, heb me er nooit minder of zo om gevoeld. Maar was trots om er leuk uit te zien voor weinig geld. 


Maar in de zomer van 2014 begon ik anders te denken, ik verkocht ook wel eens wat kleding die ik niet meer droeg op marktplaats en van de opbrengst kon ik me een paar laarzen kopen of wat dan ook. 
Ik kocht me een King Louie jurkje op marktplaats voor €20 en was er helemaal happy mee. 


En toen kwam Tante Betsy op mijn pad, ik zag een winactie op Facebook. Yess wat een leuke jurkjes en helemaal mijn smaak en zo ging ik op marktplaats kijken en zo kocht ik mijn eerste jurkje. Ik heb hem nog steeds en vind hem nog steeds super. 


Ik kocht jurkjes tussen de €20-€35 en vond het ook niet erg als ze wat pillig waren. Destijds was dat nog normaal bij de collecties... Ik verkocht kleding die ik zelf niet meer droeg en zo kon ik beetje bij beetje mijn kast vullen en mijn lijf sieren met leuke vrolijke jurkjes die me prachtig stonden. 
De meeste van deze jurkjes in de collage hieronder heb ik nog...op een na ;). 


Mijn eerste jurkjes die ik in de webshop van Tante Betsy kocht, kocht ik in de sale. Mijn allereerste jurk die ik voor het volle pond kocht was van de zomercollectie 2015, mijn Dress Betsy Black. We zouden eigenlijk op vakantie gaan naar Litouwen, maar konden vanwege grote rekeningen die betaald moesten worden niet gaan...nou ja besloten niet te gaan. Maar beetje bij beetje vertrokken diverse vrienden uit Mini land naar Litouwen en ik had er moeite mee...dat we deze keer niet naar de mini meeting konden gaan. En vroeg aan manlief of ik mezelf mocht verwennen met een Tante Betsy jurkje uit de nieuwe collectie die ik zo graag wilde. 


Oh wat was ik blij met mijn doorknoopjurk, ook die heb ik nog steeds en is een van mijn lievelings jurken en staat symbool voor de tijd dat ik besloot dat ik het waard was om mezelf met nieuwe jurkjes te verwennen. 
Daar tegenover stond dat we er nooit een boterham minder om gegeten hebben. Ik heb nog steeds een kast vol kleding die ik niet meer draag, weggooien kan ik niet...weggeven kan ik wel, maar toch is dat ook een beetje mijn geldboom. 


Inmiddels is Tante Betsy niet meer uit mijn leven weg te denken en ben ik al bijna twee jaar dagelijks aan het bloggen op mijn Tante Betsy blog. Ja ik word ook door Tante Betsy verwend met jurkjes, maar ik koop ook nog steeds zelf jurkjes in de Tante Betsy webshop of in een van de Tante Betsy verkooppunten
Eigenlijk zelden nog op marktplaats, daar verkoop ik dan wel weer zo af en toe een jurkje of iets anders, zodat er weer budget is. Deze hieronder zijn inmiddels al verkocht door de tijd ;). 


Maar eigenlijk gaat het ook om de mindset, ik leef in overvloed en alles wat ik nodig heb is er al...zijn affirmaties die ik jarenlang heb opgezegd. Het is belangrijk om niet in tekorten te denken, maar in overvloed te denken. Vertrouwen dat je dat krijgt dat nodig is, vertrouwen dat er voor je gezorgd wordt en dat je op die manier ook anderen blij kunt maken. 


Lots of love from Susan

9 opmerkingen:

 1. Bijzonder hè dat je nog steeds weet wat je eerste jurkje was van Tante Betsy. Ik kan me dat soort dingen ook herinneren of welk jurkje ik bij welke gelegenheid heb gedragen.
  Ook die oudere collectie heeft zoveel mooie jurkjes. Ik ben dol op al die kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat goed om af en toe terug te kijken. Ik heb mijn eerste TB vorige week verkocht. Mijn grijze jurkje deed ik met al die kleur in mijn kast nu echt niet meer aan. Budget heb ik gebruikt om de appeltjes blouse van te kopen. Dat is nu meer mijn smaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat weer wen gezellige blog. Zo leren we je beetje bij beetje steeds meer kennen. Erg leuk om te weten hoe je aan je "verslaving" bent gekomen. Zelf nu een jaar tb fan. Eerder wist ik niet van het merk. Ik hpud van er net wat anders uit te zien dan de massa. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook mijn eerste jurkje nog. Een nieuwe uit Tante's webshop. Daarna via marktplaats nog wel jurkjes gekocht, ook weer verkocht. Ik ben nu wat kritischer merk ik, dus koop niet meer zomaar alles van TB en KL. Jouw 1e jurk heb ik zelf ook, blijft een mooie. Ze zit me nu wat te strak, maar ik hoop er over een poosje weer in te passen. 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk om te lezen hoe jij jouw verzameling T
  B jurkjes was begonnen ;-)
  Ik dacht er afgelopen week aan en zou je morgen een pb hierover sturen.
  Want dit is erg interessant.
  Fijn om jurkjes van zolang geleden te zien.
  Mooie verzameling.
  Ooit hoop ik mijn eerste TB dress te winnen....

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi verhaal Susan. Ik vind het super om je blog te lezen en ik vind het ook prachtig hoe je de jurkjes showt. Ik vind het zelf ook altijd leuk om via mp een mooi jurkje te vinden, maar in de stenen winkel of bij tante op de site is natuurlijk ook altijd leuk, vooral in de sale. Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grappig, van de week zat ik toevallig te denken, ik moet toch eens vragen hoe Susan voor het eerst in contact is gekomen met de TB jurkjes. Dat weet ik nu🙃
  Leuk om die oudere jurkjes te zien. Het valt me op dat de modelletjes elk jaar hetzelfde zijn he!
  Lieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jurkje nr 8 van je collage vind ik echt super mooi. Vind de jurkjes ook leuk maar idd prijzig. Binnenkort een bruiloft ( 2 zelfs ( dan is het geoorloofd om een duurdere outfit te halen ;-) ) misschien dan een mooie aanschaffen. Prachtige blog weer. Ik lees heel vaak mee. Fijne dag vandaag. Groetjes Jeanette Aeissing

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk om nog eens te lezen hoe het ook al weer allemaal begonnen is voor jou. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.