maandag 25 juli 2016

Don't let anything dull your sparkle SundayHey lieve Tante Betsy girls daar ben ik weer. 'Don't let anything dull your sparkle' die zin spookt me al de hele dag door mijn hoofd. Maar nu nog een blogpost eromheen brouwen dus dat neemt even tijd in beslag.
Doreen Virtue heeft een boek geschreven met deze titel en die zin inspireert me gewoon. Hier kun je het gratis e-book downloaden. 


Voor mij gaat het er gewoon om dat je lekker je ding doet, dat doet waar je energie van krijgt. 
Ik merk dat ik energie krijg van creatief zijn op mijn werk, mmm eigenlijk doe ik dat thuis veel te weinig...oftewel helemaal niet op dit moment. 
Veel vrije tijd gaat in dit Tante Betsy blog zitten (ik ben er toch snel twee uur mee bezig per dag en soms nog meer), maar daar krijg ik gelukkig ook energie van :). 
Ook natuurlijk van die geweldig vrolijke Tante Betsy jurkjes...als ik naar de foto's kijk van al mijn Tante Betsy jurkjes op dat grote rek buiten dan word ik instant vrolijk. 


Lekker stralen in dat leuke Tante Betsy jurkje/rokje/outfit is toch heerlijk en samen maken we de wereld nog eens vrolijker. Laten we eerlijk zijn, je krijgt toch instant goede zin als je ons ziet in zo'n vrolijk jurkje. En als je dan ook nog straalt van binnen uit stuur je lekker veel positieve energie naar buiten. In de collage en door deze blogpost heen sprankelende Tante Betsy girls foto's die ik in de gauwigheid tegenkwam op mijn telefoon ;). 


Ik hoop dat jullie veel lieverds om je heen hebben die niet de behoefte hebben om je omlaag te halen, omdat je er anders als de anderen in je omgeving bij loopt. 
Gisteren zei nog iemand 'kabouter' tegen me (ik had mijn rood met witte stippen jurkje aan van een oudere collectie van Tante Betsy), maar hij bedoelde dat niet verkeerd hoor en ja ik ben ook nog een kleine kabouter met mijn 1.57m (ben 1 centimeter gegroeid whahaha).


Maar las dat Petra haar zus haar 'een wandelende kermis' vind, oops dat is niet leuk om te horen. Hoop dat je het lekker naast je kunt leggen en je bedenkt dat jij lekker sprankelend erbij loopt en de jurkjes je prachtig staan!


Ja woorden kunnen soms meer pijn doen als dat je bijvoorbeeld een pak slaag krijgt. Nu gun ik het beide niemand hoor, maar bedenk je één ding, diegenen die stomme dingen zeggen tegen je, hebben vaak zelf erg weinig eigenwaarde en zelfvertrouwen.
En door iemand anders omlaag te halen, voelen ze zich vaak beter. Ze trekken in feite de goede energie uit je lijf. 
Dus don't let anyone or anything dull your sparkle! Blijf lekker stralen, blijf lekker jezelf en voel je goed erover. 


Heb je nu wel dat soort mensen in je omgeving die energie uit je halen...scherm je dan af ervoor, zet licht om je heen, ik zet vaak een koepel van wit en goud licht om me heen, zoiets als zo'n glazen maria stolp visualiseer ik me dan... Ik schreef hier eens wat tips op een rij. 

Ook het wereld nieuws kan veel energie uit je halen, al die zorgen die je je maakt over wat er allemaal gebeurd in de wereld...ik kijk er zelf niet meer naar, ik sluit me er heel bewust voor af. Als er echt iets ernstigs gebeurd krijg ik dat toch wel mee hoor, maar al die negatieve dingen die je hoort doen niks voor je en kosten alleen maar energie. 


Ik heb me trouwens eens gebogen over al die enthousiaste reacties op de 'Compassion with yourself Monday' blogpost. Ik heb al jullie reacties onderelkaar opgeschreven, ik las prachtige zinnen maar die zijn natuurlijk veel te lang om ze als tag/label te gebruiken, wellicht wel als blogpost titel. 
Ik heb meerdere reacties eens even als tag opgezocht op Instagram op populariteit maar ook welke foto's erbij hoorden. 


Instagram werkt veel met tags en ik heb nu drie favorieten...maar ik kan niet kiezen...en ben me aan het bedenken of ik wel moet kiezen...
Be-You-tiful van Esther, Get Inspired van Heidi en Happy Thoughts van Neeltje zijn mijn favorieten. Die passen het meeste bij meerdere van mijn inspirerende wijze blogposts. Misschien worden het dan drie kleinere suprises ipv een grotere...wat spreekt jullie aan?


Lots of love from Susan

13 opmerkingen:

 1. Wat zeg je weer een mooie woorden. Ik heb ook meegemaakt dat mensen mij 'kleiner' probeerde te maken om zichzelf 'groter' te voelen. Gelukkig heb ik geleerd me daar niet te veel van aan te trekken, maar het doet soms toch zeer (hangt er vanaf wie het zegt). Over mijn Tante Betsy jurkjes heb ik tot nu toe alleen maar complimenten gehad en als iemand er iets negatiefs over zou zeggen, leg ik dat naast me neer. Ik word er vrolijk van om ze te dragen!
  Mijn keuze uit de drie favorieten is 'beYOUtiful'. Die sprak me meteen aan en vind ik heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het helpt al enorm veel als je het doorziet wat diegene wilt doen, zichzelf beter voelen door jouw omlaag te halen. Ook mensen die zichzelf zielig vinden en aandacht trekken zijn vaak mensen die in een negatief patroon blijven hangen en die wellicht onbewust energie uit je trekken.
   Het kan zo zijn dat ze niet beter weten en niet zien wat hun acties doen met anderen, maar dan is het wel zaak voor 'ons' om ons daar tegen te beschermen door bijvoorbeeld licht om je heen te zetten.
   Ik gebruik het altijd op weg naar mijn werk om bijvoorbeeld drukke mensen buiten te sluiten of als ik in grote menigtes opga zoals een rommelmarkt of zo. Zo kom ik dan niet zo kapot thuis...en onder de link naar mijn engelenblogpost kom je ook tips tegen hoe je die negatieve energie weer uit je kunt halen ;).
   Dikke knuffels!

   Verwijderen
 2. Ik kies ook voor be-you-tiful :-)))
  Dankjewel voor je mooie Doreen-blogposttitel. Die houd ik erin.
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja mooi is die hè, laten we maar lekker met ons allen sprankelen in die leuke Tante Betsy jurkjes cq outfits! Dikke knuffels!

   Verwijderen
 3. BeYOUtiful!

  Groetjes Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van deze 3 zou ik BeYoutiful kiezen, omdat het bij jouw blog in beginsel ging om de mooie buitenkant en je iets mee wil geven aan moois voor en over de binnenkant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jullie zijn wel eenstemmig lees ik ;). Ik wacht nog even de reacties van andere Tante Betsy girls af. Ik vind ze zelf nog steeds alledrie toepasselijk en ga ze denkelijk alledrie toevoegen bij mijn inspirerende blogposts. Dikke knuffels!

   Verwijderen
 5. Ik vind ze alledie leuk. Maar ga natuurlijk voor mijn eigen slogan (hihi). En die opmerkingen ken ik ook wel degelijk. Wel merk ik dat mensen die wat dichterbij je staan wat genuanceerde zijn. Zo hoor ik vaak wat een leuke/geinige/gekke/etc. jurk. Die zou ik nooit aan doen, maar jij straalt erin. Tja, dat vind ik dan eigenlijk een compliment (of zo, mmm). Want het mag dan kleurrijk en met gekke printjes zijn. We krijgen allemaal een grote glimlach van de het dragen van de jurken. En dat maakt het plaatje helemaal af en de het dragen van de jurken heerlijk!

  Knuf Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal waar Neeltje als wij stralen in een jurk dan maakt dat meteen het hele plaatje af. Daarom ben ik ook zo blij met Tante Betsy die jurken doen zo ontzettend veel goeds voor ons lijf. Love it. Dikke knuffels!

   Verwijderen
 6. BeYOUtiful... Mooi hoor. Mooi geschreven verhaal ook, dikke kus lizette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :). Die collar grey staat je by the way verdomd goed. Begin toch te twijfelen of ik die niet toch ook nog bij mijn collectie zou willen hihihi. Dikke knuffels!

   Verwijderen
 7. Wat een mooie blog weer! Wat een leuke en mooie woordpeling: BeYoutiful! ;)
  En zo is het! :)
  Nouja; kabouter! :/

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.