maandag 18 juli 2016

Compassion with yourself Monday

Hey girls wat is het opeens rustig op mijn blog, ja de vakantietijd is aangebroken en nee geen lopende winactie of toch wel?
Ik heb jullie hulp nodig en daar zit dan een leuke surprise aan verbonden. Wel alleen voor Nederlandse Tante Betsy girls deze keer ivm de verzendkosten. Lees gezellig even verder en dan lees je vanzelf waar ik jullie hulp bij nodig heb ;). 


Compassie met jezelf is de titel van vandaag. Ik zit op het moment (vanmorgen schreef ik deze blogpost ;)) op het terras in onze tuin een oude Flow magazine te lezen, het artikel 'Heb de moed om imperfect te zijn' van Brené Brown inspireert me tot deze blogpost. 
Zelfcompassie: Jezelf goed genoeg vinden, je kwetsbaar op te stellen, met hart en ziel leven, een goed gevoel van eigenwaarde...
 

Gewoon lekker jezelf zijn dus, schijt hebben aan wat anderen van je denken en of van je zouden kunnen denken....
Dat doe je waarschijnlijk al door die vrolijke jurkjes/rokjes van Tante Betsy te dragen. 
Je loopt er namelijk niet bij zoals ieder ander in je omgeving. Het vraagt lef om een theekopjes jurk, panterjurk, paddestoelen jurk te dragen. 


Okay dit seizoen zijn er eigenlijk geen uitgesproken printjes als ik zo eens even mijn garderobe, mijn Tante Betsy jurkjes, in mijn hoofd laat voorbij gaan. 
Hartjesjurken en vogeltjesjurken eventueel...maar vast staat dat je niet echt de mode volgt als je Tante Betsy draagt. Het is lekker eigenzinnig, gewoon aan hebben waar jij je goed bij voelt en niet achter de kudde aanlopen. 


En daar komen we weer terug op lekker jezelf zijn, je laten zien zoals jij bent. En nee dat hoeft natuurlijk niet uitgesproken te zijn, je hoeft niet opeens een panterjurk proberen te gaan scoren uit een oudere collectie of een theekopjes jurk uit de vorige zomercollectie ;). 


Ik ben bijvoorbeeld verre van perfect, maar ik ben wel secuur en doe mijn best om bijvoorbeeld op mijn werk (ik werk op een sociale werkplaats, leerplaats mode en textiel) zorgvuldig werk af te leveren. Ik ben nooit een snelle werker geweest, op de lagere school al niet...ik doe dingen op mijn eigen tempo. Ik ben soms dubbel zo lang bezig met dingen wat mijn man zo even uit zijn handen draait. 
Maar ik ga niet proberen hem of anderen te evenaren, ik heb afgeleerd om naar anderen te kijken hoe zij iets doen. Dat stond mijn creativiteit in de weg...de ander was altijd sneller en beter. Nu ben ik goed genoeg, ik heb geaccepteerd wie ik ben en doe mijn eigen ding. Ik ben trots op mezelf en mijn creaties, op wat ik uitstraal. 


Dus girls ga lekker stralen in je Tante Betsy jurkjes of rokjes, wees lekker jezelf...geef uiting aan jezelf...
Wees je authentieke zelf met je sterke en zwakke kanten, vertrouw op je eigen kunnen, vertrouw op je intuïtie, je ingevingen... Hou van jezelf! En trek je niet teveel aan wat anderen van je denken, maar volg je hart, je gevoel. 


Zo girls nu kom ik terug om jullie hulp in te roepen, ik deelde al vaker dit soort blogposts en ben nog steeds op zoek naar een leuke tag/label.
Een tag die ik bij deze blogposts kan toevoegen, die weergeeft dat het om een stukje diepgang, stukje inspiratie gaat. 
Zodat jullie ze altijd kunnen terugvinden als je in mijn lijst met tags/labels kijkt. Zoals deze óf deze blogpost...

 
Het moet natuurlijk wel een Engelstalig tag zijn...dus dames die creatief met woorden zijn, laat je gedachten er eens over gaan of gooi je eerste ingeving hieronder in een reactie door. 
Een korte pakkend zinnetje van maximaal drie woorden bedacht ik me zo...waarmee je dus alle inspirerende blogposts kunt terug vinden. 
Ik laat me verrassen...tot en met 24 juli kun je je iets bedenken. En dan maak je kans op een surprise van mijn hand :). Wie weet is het helemaal niet jouw ding creatief zijn met woorden...
Als je een pakkende tekst/tag van anderen ziet onder deze blogpost, lijkt het me leuk dat je dat dan even laat weten bij de reactie...kunnen jullie meteen een beetje mee stemmen ;). Lijkt het jullie wat? Ik ga het zien...

Lots of love from Susan

31 opmerkingen:

 1. Soul food ( voedsel voor de ziel)
  Eigenlijk vind ik het in het NL mooier. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooie blogpost vandaag. Aan het begin had ik er ook moeite mee om met de jurkjes naar buiten te gaan. Als ik bij school aan kwam met de fiets gingen alle hoofdjes mijn kant op en dan heb ik het niet over de kindjes.
  Als een vriendje of vriendinnetje van Marit mij zoekt (of de ouders zoeken mij), dan zoeken ze altijd "de mama met de gekleurde jurkjes". Dat vind ik dan wel grappig. Iedereen is er nu ook wel aan gewend en zo niet dan kijken ze de andere kant maar op.
  Voor de dagen dat ik geen zin heb in een jurk heb ik een spijkerbroek met een hoodie in de kast. Vaak komt het niet voor. Zelfs als ik ziekig ben draag ik jurkjes maar dan met name Is.is badstof jurken.
  En als ik geen zin heb in een jurk dan pakt bob er 1 uit de kast.

  Ik vind dat iedereen moet dragen wat ze mooi vind en je hebt zelf echt wel een gezonde grens...mijn eigen zus vind me een wandelende kermis en de andere zou willen dat ze zich er happy in voelde. Dus niks zo verrassend als een mens.

  Don't try to be perfect, be awesome!

  XxxxX Peet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mooi geschreven Petra, ik zie je al helemaal voor me op het schoolplein...maar goed van je dat je gewoon lekker jezelf bent en je vrolijke jurkjes draagt. Ze staan je ook super en waarom zouden we met de grijze massa willen meelopen...gewoon lekker jezelf zijn, niet om op te willen vallen maar wij houden gewoon van kleurtjes en printjes en de jurkjes staan ons zo verdomd goed!
   Hihi die ene zus heeft wel een heel uitgesproken mening, jij een wandelende kermis whahaha hoe komt ze er bij...als je nu over de top er zou bij lopen...niet dus. Ze zal wel bang zijn om op te vallen en blijft liever op de achtergrond en gaat liever op in de menigte...zelfs dat kan in een Tante Betsy jurk hihi. Dikke knuffels!

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh lastig! Love yourself? Ik ben erg slecht hierin...haha. ik stem wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pff inderdaad niet makkelijk hoor. Ik ben slecht met woorden. Ik ga er eens over nadenken. Misschien kom ik met iets en anders niet🙃
  Geniet van je avond.
  Lieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vulnerable and beautiful.
  X Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Be your beautiful self.
   Be your Betsy self. ;)

   Verwijderen
 7. Woorden....daar heb ik eigenlijk niks mee,wel die in een boek staat natuurlijk want ik lees errug graag :-)
  Maar om daar zelf creatief mee te zijn?..proberen kan ik het altijd natuurlijk, wie weet
  Lfs Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dressed and blessed ❤️
  Daar moest ik meteen aan denken na het lezen van jou blog! Dressed spreekt voor zich en blessed omdat je mag zijn wie je bent! X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. TRULY ME.
  Het verwoord naar mijn idee van wat je hierboven beschreef. Volkomen jezelf zijn in wie je bent, met je talenten, sterke kanten, minder sterke kanten, passie, creativiteit. Kortom uniek en veelzijdig! Dat is wat we zijn of waar we naar op weg zijn om te worden. 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Draft & Craft

  Laatst zei een client tegen mij, Es jij hoeft nooit een bosje bloemen jij bent zelf al zo'n kleurige bloem, aaah lief! En op dat moment droeg ik mijn favoriete oeranje tante Betsy jurk met bloemetjes haha

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Soul pastry zijnde het gebakje voor de ziel. Aangezien ik van mening ben dat het best moet kunnen om jezelf af een toe een keer lekker te verwennen met een gebakje. Fysiek danwel met 'gebak' voor de ziel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi stukje! Ik dacht aan: I love me! Of dress-up your life! Maar als ik de andere reacties lees vind ik dressed and blessed, een hele mooie.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bij dit stukje dacht ik meteen aan Perfect Imperfection, Susan.
  Want wat is het saai als iedereen dezelfde perfect witte glimlach met rechte tanden heeft en hetzelfde kapsel boven dezelfde outfit, ook al ziet het er nog zo mooi uit. En ik word altijd blij van mensen die misschien niet perfect zijn, maar wel tevreden met hun eigen lijf en dat tonen met een mooie jurk. Dan ben ik plaatsvervangend trots. Dus dames, zet 'm op en trek die leuke jurk aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. 'You're Perfect!'
  'Perfection is Boring!'
  Hahahaaaaa, die twee zinnetjes moet je NIET achter elkaar lezen, dan staat er dus 'you are boring'!
  I'm Nobody.
  Nobody is perfect!
  Die is beter (en niet van mezelf).
  Goed. Net terug van een lang weekend weg. Het is te merken; veel meligheid bijgetankt :-))))
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtige blogpost! Spreekt mij meteen aan. Wat mooi dat je aandacht besteed aan 'jezelf zijn'. Ik heb Brene Brown's boek gelezen 'De kracht van kwetsbaarheid'. Zo mooi! Heb ik veel van geleerd. Er zijn al mooie suggesties gegeven. Ik heb het gevoel dat je wilt overbrengen op me laten inwerken en toen werd ik zo geïnspireerd, dat ik niet meer kon stoppen :). Ik type gewoon wat in me op kwam:
  Be your own kind of beautiful
  Listen to your inner voice
  Follow your heart
  Beauty is what you make of it
  Be different, be yourself
  Be yourself and you will be beautiful

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Feel pretty different komt in me op. Voel je goed en mooi...en toch een beetje anders, speciaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie post. Heerlijk om te lezen. Creatieve woorden, mmm :
  - Happy thoughts
  - Mindfullness
  - Perfect imperfections
  - Peace of thoughts / peacefull thoughts

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dit boek komt nu voor de 3e keer op mijn pad, ga het nu snel lezen...
  Suggestie: Live now fully
  Thks Susan , lieve groet Nicky

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Be yourself there are enough others.
  Dit hoorde ik net op tv maar dan in het Nederlands.
  Groetjesss

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh wat leuk een overweldigend aantal reacties. Jullie denken leuk mee! Verder laat ik nog niets los.
  Bedenk wel dat de tag/het label niet alleen bij deze blogpost hoort, maar refereert naar alle inspirerende wijze woorden blogposts. Dikke knuffels van een veel te vroege vogel!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. wat een mooie inspirerende blogpost, ja ik doe mijn best hier met de Tante Betsy jurkjes, het spijkerbroeken gedoe te doorbreken en ik krijg alleen maar complimenten!! en met xl ben ik ook niet de slankste.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Elke De Vlaminck21 juli 2016 om 15:24

  AMAZING ME...
  Je bent prachtig hoe jij bent, niets aan veranderen
  Elke

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.