woensdag 20 juni 2018

Enjoy the presentHey girls heerlijk dat jullie gisteren lekker hebben kunnen meelachen met mijn sterke verhaal. Het is nog niet afgelopen want die ervaring die ik tijdens de geleide meditatie had was ook wel heel bijzonder. 
Normaal dwalen mijn gedachten al heel snel af als ik een meditatie of zo doe/volg. Dan denk ik aan allerlei dagelijkse dingen en ben ik al snel de weg kwijt. 
Deze keer bleef ik helder tijdens de geleide meditatie van Doreen Virtue en in plaats van in mijn gedachten heel liefdevol koorden door te knippen enzo. 
Huppelde ik door grasvelden met bloemen, dook in het water om hernieuwd naar boven te komen. 
Niks netjes de geleide meditatie volgen, nee geheel op eigen wijze deed ik de healing. 


Het was een hele bijzondere ervaring om in zo’n staat te verkeren dat je zweverig bent en dat je gewoon heerlijk doet wat je hart je ingeeft. 
Nou ja in gedachten deed ik dit allemaal hoor ;). 
Ik heb niet echt over een grasveld met prachtige bloemen gehuppeld. 
Ik ben ook niet echt in het water gedoken, máár het was wel heel intens en voelde enorm goed. 


Controle loslaten is helemaal niet verkeerd, je kunt de uitkomst niet voorspellen. Ze zeggen vaak dat ‘the present’ (het nú) een kadootje is. 
Soms vergeten we te genieten van wat nú is en kijken we alweer vooruit naar de toekomst wat die allemaal weer gaat brengen. 
Of leven we in het verleden, wat ons allemaal overkomen is en sommige mensen hebben van die ‘wat als?!’ vragen die zich constant aan hun opdringen. 


Ook ik vergeet wel vaker gewoon van het huidige moment te genieten, heb verdriet over gedane zaken of kijk uit naar wat de toekomst me gaat brengen. 
Ik zeg affirmaties op om zo mijn eigen geluk te creëren en zelfs om mijn verdriet weg te praten. Ik ben gelukkig, ik ben relaxed, ik ben gezond. 


En terwijl ik dit aan het typen ben realiseer ik me dat die affirmaties me toch helpen op het moment dat ik ze uitspreek. Want ik spreek ze uit in het nú en alsof het nú daadwerkelijk ook zo is. Mooi zo’n aha erlebnis, als het kwartje valt en je denkt ‘ja het is goed zoals het nu is’.


Lots of love from Susan