donderdag 1 juni 2017

Vivre la liberté - enjoy your freedom


Hey girls we zijn weer terug op het vasteland, we zijn gisteren aangekomen in Frankrijk, na een prachtige vakantie in Ierland. 
Op de heenweg hadden we besloten dat we wat landingsplekken zouden aandoen van de tweede wereldoorlog, we zagen namelijk meerdere verwijzingen zoals Omaha Beach, Utah Beach...
Als we op vakantie zijn en iets zien betreffende de tweede wereldoorlog dan bezoeken we een concentratiekamp of een oorlogskerkhof om weer even stil te staan wat er gebeurd is.
Om respect te tonen aan de mensen die gestorven zijn, om respect te tonen aan de mensen die hun leven gelaten hebben, die gestreden hebben voor onze vrijheid. We bezochten als eerste Sainte-Mère-Eglise het dorp dat bekend staat om de parachutist die aan de kerktoren heeft gehangen. 
Nu moet je me niet vragen naar geschiedenis, want daar ben ik niet goed in, daar kun je op googlen ;). Ik blog over gevoelens van blijdschap enzo hihi. Wat troffen we het, het blijkt binnenkort de 73ste viering te zijn van D-Day op 6 juni.
En er waren al een heel aantal mensen met legervoertuigen in de stad, in het dorp als reenactors die ieder jaar bij elkaar komen. D-Day: De geallieerde invasie in Frankrijk vindt plaats onder de codenaam Operatie Overlord. Het is één van de grootste landingsoperaties uit de militaire geschiedenis.
Het geeft meteen een bijzondere sfeer weer om dit te mogen mee maken, ik sprak een Engelse dame die in een legervoertuig zat te breien terwijl de mannen eentje stonden te drinken. 
We liepen weer terug naar de auto, maar ik wilde toch eerst even nog de kerk in. Wat ben ik op zo'n momenten altijd blij dat ik naar mijn gevoel luister, er was een koor aan het oefenen in de kerk...kippenvel momenten. 
Wow hoe prachtig, hoe diep kwam dat voor mij binnen. Ik neem aan dat ze aan het oefenen waren voor de viering.
Na een prachtig Frans lied zongen ze ook een Engelstalig lied, ik heb genoten (de video is te zien op mijn Facebook pagina onder de gedeelde blogpost). 
Ik zie dan een groep zestigers, zeventigers staan en bedenk me dan dat zij mogen leven, dat wij mogen leven, dankzij de moed van al die mensen die voor onze vrijheid hebben gestreden. 


Er waren ook meerdere militairen, maar vast ook veteranen, oud strijders. 


Daarna bezochten we Utah Beach, een landingsplek aan het strand. 


Heerlijk om weer even aan het strand te zijn. Ik wilde eerst het strand op om te zien, om een gevoel te krijgen...natuurlijk is dit niet te benaderen. Die jongens, die mannen kwamen aan in oorlogstijd, zwaar beladen en moesten tegen de vijand gaan vechten. Ik liep daar in een Tante Betsy jurk van een oudere collectie te genieten. 
Eigenlijk dé perfecte jurk die ik uitkoos, hij doet Frans aan met z'n prachtige blauwe kleur, hij doet met de polkadots denken aan oude vervlogen tijden. 

In vrijheid daar te mogen staan samen met manlief...iets dat we nooit mogen vergeten en we iedere dag horen te vieren, te eren...onze vrijheid...vivre la liberté!Ik had nog zoveel meer willen zien en bezoeken en manlief vast ook, maar we moesten naar onze slaapplek in Lisieux en dat was nog twee uur rijden...aankomst 21uur en we hadden nog steeds niks gegeten...gelukkig had ik ergens onderweg in Ierland een stokbrood uit de schappen gerukt en babybell kaasjes...zo kon ik toch lekker iets eten onderweg en wederom heerlijk Frans hihi. 

Na aankomst bij onze airbnb slaapplek zijn we heerlijk gaan eten in een gezellige döner shop. We slapen in een klein huisje met een slaapkamer en in de huiskamer met keukenblok en een slaapbank waar ik het grootste gedeelte van de nacht heb doorgebracht. Dankzij de oordopjes heb ik toch kunnen slapen, vandaag rijden we naar huis. 
Ik denk dat we niet al te veel bezoeken, het is nog een lange rit voor manlief maar bij thuiskomst wacht een pakket op me van een Tante Betsy verkooppunt...ik heb sale items toegestuurd gekregen en met de opbrengst van die sale items komt er weer een winactie waar jullie weer aan mee kunnen doen. Jullie lezen er snel meer over...er komen trouwens meerdere winacties aan ;). 


Lots of love from Susan

24 opmerkingen:

 1. Prachtig blog weer en wat heb je veel gezien! Wat een indrukken doe je op. Goede reis naar huis!! Knuffels Corine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieverd😃 Zo leuk dat jullie me zo trouw hebben gevolgd, doet een mens goed. Dikke knuffels😘😇

   Verwijderen
 2. Wat een heerlijke en bijzondere vakantie heb je gehad. Fijn dat wij een beetje mee konden genieten door je blog.
  Lieve groet, Janna

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi graag gedaan en dat terwijl ik alleen outfit foto's had willen delen. Tsja korte blogposts zijn niet zo aan mij besteedt whahaha. Knuff😘😇

   Verwijderen
 3. Oh wat een heerlijke terugreis. Echt een feestje om te lezen. En welkom thuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie blog. Een goede terugreis!
  Lieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieverd 😃schrijft ze zittend/hangend op de bank😉. Die urenlange rit in een mini is toch wel pittig. Dus blij dat we weer thuis zijn met veel mooie herinneringen. Dikke knuffels😘😇

   Verwijderen
 5. Ik kwam je blog tegen en ben je gaan volgen, wat schrijf je leuk! Ik ben sinds kort ook helemaal verslaafd aan tante Betsy jurkjes ;)

  Lieve groetjes,
  Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel😃 Altijd leuk om te horen. Ja dat Tante Betsy virus toch hè😍💃🏼😃. Geniet er maar lekker van. Knuff😘😇

   Verwijderen
 6. Wat vond ik het leuk om jullie reisverslagen te volgen! Ik ben op 6/6 getrouwd, dus voor ons heeft die datum nog een extra betekenis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat is ook een hele bijzondere datum 6/6...wij trouwden op 4/4 💞 Fijn om te horen dat je hebt genoten. Knuff😘😇

   Verwijderen
 7. Prachtige reis maakten jullie. St mère eglise is idd mooi, wij zijn ook daar geweest. Heel de streek daar houdt de herinnering aan de 2e wereldoorlog levend. Goed om er af en toe bij stil te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is goed om er af en toe bij stil te staan wat er allemaal gebeurd is. Maar vooral ook te genieten van het leven in vrijheid💃🏼😃. Dikke knuff😘😇

   Verwijderen
 8. Mooi Susan. Toch bepaalde sfeer daar in Frankrijk hè. Wat hebben jullie een leuke reis gemaakt. Je schreef zo leuk over Ierland waar zelf ik vroeger regelmatig kwam. Eigenlijk goed dat t nu klaar is voor mij. Hebberig worden omdat je zo leuk over een jurkje schrijft en dat ik die dan ook wil is nog te overzien. Maar kan niet zo ff naar Ierland ;-)
  Fijn dat we hier een beetje lekker weer hebben bij thuiskomst! Grts Geralda xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Daar is wat afgevochten hoor. Poeh, heftig allemaal. Maar goed jullie hebben eengeweldge reis er op zitten en in gepaste stijl met la je mooie betsy jurkjes. En wat zal er in de doos zitten,,,, gauw naar huis.. We krijgen het vast allemaal te zien,,toch?

  Lieve groet,,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik had je genoten van al je verslagen en prachtige foto's!
  Dank je ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ben er jaren geleden ook geweest en is inderdaad heel indrukwekkend! Vrijheid is een kostbaar goed en we mogen zeker niet vergeten dat zovelen voor onze vrijheid gestreden hebben.
  Prachtige blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gisteravond geen tijd gehad om te lezen, nu even gedaan. Fijn hé om je gevoel te volgen, dan komen de mooiste dingen op je pad.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat lijkt me dat bijzonder om te zien, erg indrukwekkend hoor! Leuk om alles te lezen nog 😙🌺

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie blog weer over onze vrijheid! Bijzonder dat jullie er net op deze bijzondere dag waren! Lijkt me erg indrukwekkend! Goed om bij stil te staan.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.