maandag 5 juni 2017

Makes my heart sing


Hey girls, hallo lieve dames die allemaal mee doen aan die gave winactie die ik mag doen van Tante Betsy, wat een lieve leuke reacties allemaal. 
Daar gaat mijn hart van zingen en het doet me zoveel vreugde om te lezen dat ik met mijn blog ook aan de vollere dames onder ons kan laten zien hoe mooi zo'n vrolijke Tante Betsy jurk ons staat. Doe je nog niet mee? Waag hier een kans!


Zo fijn dat steeds meer dames mijn blog weten te vinden en ik hoop dat het steeds meer worden, zodat we samen Nederland en België, maar ook andere delen van de wereld opvrolijken. Ik weet dat er namelijk ook dames uit Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Spanje en wie weet nog wel meer landen mee lezen. 
Jullie mogen natuurlijk ook mee doen met deze gave winactie! Graag een reactie in het Engels ;), dan kan ik het ook lezen. 


Ik ben destijds in september 2015 dit blog gestart omdat ik steeds vaker te horen kreeg dat men toch wel heel blij was om te zien hoe mooi deze jurkjes ook bij een vollere dame staan. 
Dit waren veelal dames die ik via Marktplaats sprak waar ik een Tante Betsy jurkje van kocht, maar ook dames via mijn 365 dagen creatief blog waar ik destijds enthousiast over Tante Betsy begon te bloggen. Ik blog er niet meer, maar je kunt mijn Tante Betsy posts onder deze link vinden. 


Het doet me goed dat ik jullie Tante Betsy girls en Tante Betsy wannabees een beter zelfbeeld mag meegeven. Gelukkig heb ik dat altijd al gehad, ik was toen ik al klein was een echte leeuwin en trots op wie ik was en kwam op voor mijn grotere broer. 


Volgens mij heb ik altijd schijt gehad aan wat anderen van me dachten, meer omdat ik wist dat ik goed in elkaar zat. 
Ik ben nog altijd een kleine dame met mijn 1.57m, maar om mij kun je niet heen hoor. Ik loop trots te wezen in mijn vrolijke Tante Betsy jurkjes en heb er lak aan wat anderen van me zouden kunnen vinden. 
Lees deze blogpost 'Follow your own opinion' daar maar eens over, iedereen heeft wel een mening en het is belangrijk om gewoon lekker je eigen mening te volgen. Je eigen gevoel te volgen en doen wat voor jou goed voelt. 


En ja ik word dit jaar vijftig en blijf gewoon rondhuppelen in mijn vrolijke Tante Betsy jurkjes. En ja de afgelopen maanden heb ik minder goed in mijn vel gezeten, onze vakantie naar Ierland heeft me enorm goed gedaan. Maar terwijl ik het gisteren met dochterlief (24) had over ons werk, voelde ik weer het verdriet erover omhoog komen. Ik blijf dus nog even een tijd thuis om goed voor mezelf te zorgen en hoop het reïntegratie traject in te mogen, zodat ik nog beter leer voor mezelf te zorgen. 


Ik ben en blijf een positief ingestelde vrouw, en zal altijd het zonnetje in huis zijn, zo ben ik nu eenmaal. Maar op de achtergrond spelen toch ook wel andere zaken mee, waardoor ik regelmatig als een zoutzak op de bank zit en er totaal niks uit mijn handen komt. De vakantie was een goede afleiding, iedere dag buiten in de natuur zijn heeft me goed gedaan. Ik ga proberen om dat vol te houden en de natuur op te zoeken, die me helpt te helen. 


Ik hoop ook dat ik beter leer los te laten, niet altijd de verantwoording op me te nemen op mijn werk. Dat ik leer grenzen te stellen, maar ook dat ik weer energie krijg om in dit overvolle huis meer ruimte te creëeren...mezelf meer lucht te geven. 
Ik wil niet zielig doen met dit laatste stukje, maar naast de vrolijke noot die ik jullie iedere dag mee geef wil ik ook laten zien dat ook ik een gewoon mens ben met mijn eigen 'kruisje'. 


Maar ik vertrouw volkomen in wat op mijn pad komt dat dat voor mijn hoogste goed is. Ik ben een spiritueel ingesteld mens en ben dan wel katholiek, maar ga nooit naar de kerk of het moet zijn om die te bewonderen zoals we op onze laatste vakantie dag in Frankrijk deden in de Basiliek van Lisieux. In die grootse kerk voelde ik me niet thuis, ik heb hem wel bewonderd maar toen we beneden de crypte in gingen begon mijn hart te zingen. Wat een prachtige ruimte, voelde zoveel zuiverder zoveel beter. Ik merk steeds meer wat mijn hart goed doet, ik leer er steeds beter naar te luisteren. De zee, zo'n ruig strand vol stenen, een prachtig meer met hoge bergen...daar word ik blij van. 
Een bos vol met loofbomen, daar voel ik me thuis. En in Tante Betsy jurkjes daar voel ik me Susan in, die blije Susan maar ook ernstige en serieuze Susan die ik altijd ben geweest. Ik hoop dat jij ook steeds beter leert kennen waar je hart blij van wordt. Dikke knuffels!Lots of love from Susan

23 opmerkingen:

 1. Lieve Susan, wat weer een prachtig blog en zo herkenbaar.
  Lieve groet, Janna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig blog weer,heel herkenbaar en probeer dat positieve gevoel vast te houden! Ik heb ook genoten van je blogs over je vakantie!Knuffels Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne blog. Leuk om je steeds beter te leren kennen en tof, die kinderfoto's tussendoor.
  Houd vast! 💐

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een mooi verhaal. Ik geniet altijd van je mooie kleding en je blog. Succes en neem de tijd. X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een mooi verhaal. Ik geniet altijd van je mooie kleding en je blog. Succes en neem de tijd. X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volg je hart Susan, dat klopt!! En als he hart ook nog zingt mag je jezelf heel rijk rekenen. Houd dat vast...
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi gesproken Susan!
  Groetjes Monique V

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie open blog, Yes thats life voor een ieder op zijn eigen pad. Ik wens jou een fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Femke van Oudheusden5 juni 2017 om 22:25

  Mooi!! Sterke vrouw blijf dicht bij jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie en wijze woorden weer Susan. Ik ben dan wel geen volle dame, maar was wel altijd een vreemde snuiter. Had een totaal ander beeld van mooie kleren en deed daarin lekker mijn eigen ding. En TB hoort daar nu helemaal bij. Wat wordt ik dankzij jouw virus heerlijk blij van die mooie jurken. Op kantoor en zelfs klanten beginnen eraan te wennen. Dus ik kan steeds meer mezelf zijn. Dank je wel dat je zo'n inspirator wilt zijn. En die winactie... die laat ik nog lekker aan me voorbij gaan. Je hebt me begin van het jaar al zo blij gemaakt. Dikke knuff. Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi geschreven, eerlijk oprecht en met veel gevoel. Daar hou ik van.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat kan je toch fijn schrijven,
  En wat staan die jurkjes tovh allemaal leuk het is erg leuk, gezellig en motiverend om je te volgen😘

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk om te weten waarom je bent gaan bloggen en wat je zoal doet.
  Erg fijn dat je outfit posts laat zien voor dames met een maatje meer en hoe men zich kan stylen.
  Je doet er altijd zulke leuke en aparte foto's bij, verteld ook goed waar je shopt en hoe de maten vallen etc..
  Ga zo door en hoop voor jou dat alles goed zal komen want dat gun ik je ;-)

  Xoxo


  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lieve Susan,

  Jou blogs helpen mij door een moeilijke tijd heen. Ik vind het altijd lekker weglezen. En geniet ik er van al je blogs over wat je allemaal onderneemt.

  Xxx
  Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Weer leuk om te lezen hoe het kwam en hoe je erin staat. (Maar dat wist ik natuurlijk al! ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooi blog. Je bent een eerlijk mens, mooi dat je je gevoel deelt met ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat mooi en persoonlijk. Dank je wel voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooi kijkje in jouw leven, hoe je er ondanks de nare periode nu toch nog zó stevig instaat en positiviteit deelt met je medemens!! Superwoman ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lieve Susan, dikke knuffel! Mooi geschreven �� liefs Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooie blog weer. Hou altijd zo van je eerlijkheid en oprechtheid.
  Leuke foto's heb je er op gezet, ook erg leuk die jeugdfoto's van je! ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.