zondag 15 januari 2017

Tante Betsy girls be aware


Hey girls er bereiken me de laatste tijd weer berichten van oplichting via Marktplaats. Ik schreef er al eerder een blogpost over met tips, lees ze HIER.
Vooral als je een bepaalde jurk zoekt en een gezocht advertentie plaatst. 


Zoals bijvoorbeeld deze populaire Dress Betsy Black, die ik vandaag aan heb gedaan, geïnspireerd door de dames op de Tante Betsy Facebook groepen. 
Nee die doe ik niet weg hoor, ik vind de jurk nog steeds enorm gaaf!


Een nieuwe tip als men je een foto stuurt (naar aanleiding van je 'gezocht' advertentie), vraag dan om een ongebruikelijk voorwerp bij de jurk/rok of....mee op de foto te laten zetten...een pak melk of een vork opperde een Tante Betsy girl al. 
Of met iets waaruit blijkt dat de foto vandaag is genomen schreef een andere Tante Betsy girl, de krant of een huis aan huis blad van deze week. 
Iedere oprechte verkoopster zal zich die moeite wel nemen als ze de jurk aan je wilt verkopen. 
Eerder was er al een tip om alleen 'afhalen' erbij te zetten om de oplichtsters die vaak maar pas een dag of week actief zijn te weren. 
Bij de marktplaats app kun je dat trouwens wel zien hoe lang iemand actief is op marktplaats...via de pc niet checkte ik pas nav een vraag van een Tante Betsy girl. 


Okay girls ik ben vandaag in relax mode, vandaag is het de laatste dag dat je kan mee doen met de twee lopende winacties!
Ik mis nog enkele inzendingen van Tante Betsy girls die mee doen met de blog winactie (Alexandra, Jabine, Anonieme Thea, Caro, Simone en Miranda v T). 


Ik ben lekker bij een goede vriendin op bezoek, manlief is met haar man vanmorgen vroeg naar een oldtimer beurs in het Mecc te Maastricht gegaan (dat was me nog wat te vroeg ;)). Binnenkort komen de winacties van SoMuch, de Ollie Green is inmiddels verkocht aan Josje, maandag wordt hij verzonden. 
Ze doet meteen gezellig mee met de lopende winactie, goed van je! Ze stuurde deze lieve foto in samen met haar dochter. 


En als we het dan toch over marktplaats hebben. Ik heb mijn theekopjes doorknoop jurk op mijn Tante Betsy marktplaats account gezet, het is een XL maar heb hem wel op maat gemaakt dus check de afmetingen. 


Ik kocht de jurk in de zomer van 2015 nieuw bij Tante, maar op een of andere manier kan ik er maar geen vriendjes mee worden. En budget voor de nieuwe collectie die ongeveer half februari gaat komen is hard nodig whahaha...
Ook een Halsoverkop jurk erop gezet, daar kan ik al helemaal geen vriendjes mee worden. 


Geef mij de mouwloze jurkjes van Tante Betsy maar waar ik me geen zorgen bij hoef te maken om een bh die half zichtbaar is. 

Lots of love from Susan

16 opmerkingen:

 1. Jeetje... dankjewel voor de tips!
  Super leuke foto van jou bij het spoor. Pracht jas en sjaal xxx Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi topper, weer een goed duidelijk stukje geschreven. Bedankt voor de altijd goede tips. Mooi shawl ���� liefs Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oe dank je voor de tips!! Niet tof dat er zulke mensen bestaan...
  Leuk die groene jas!!!
  Groetjes jet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He wat is dat toch vervelend oplichters. Bah. Goed dat we samen alert zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele goeie tip,de mouwloze jurkjes hoop echt dat ze erbij zijn voor de zomer fijne avond groetjes corry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ongelofelijk zulke oplichters! 😣
  Bedankt voor de waarschuwing en de tips! Ik probeer een verkoper altijd op te zoeken via Facebook en anders te googelen.
  Leuk die sjaal! Staat prachtig bij je mooie groene jas! 😊
  Groetjes, Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ongelofelijk zulke oplichters! 😣
  Bedankt voor de waarschuwing en de tips! Ik probeer een verkoper altijd op te zoeken via Facebook en anders te googelen.
  Leuk die sjaal! Staat prachtig bij je mooie groene jas! 😊
  Groetjes, Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier precies dezelfde ervaring bij een gezocht advertentie van mij. Moest erg lachen dat de 'verkoopster' op de proppen kwam met een foto van jou Susan! Ik heb dezelfde foto opgezocht en aan haar gestuurd met de medeling dat ik hier natuurlijk niet in trap. Ik vraag verkoopsters altijd een foto te maken met het artikel en een briefje met mijn naam erop en de datum.

  Ik kreeg van Marktplaats meteen een bericht (zonder ze nog op de hoogte hebben gesteld) dat ik mogelijk contact had gehad met een nep verkoper en dat ze deze geblokkeerd hadden.

  Goed om weer even alert te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, je moet voorzichtig zijn met Marktplaats. Ik heb zelf gelukkig nog geen oplichterspraktijken meegemaakt. Ik heb mijn inzending voor de Tante Betsy actie inmiddels doorgestuurd. Door onverwachte wendingen dit weekend, liep het even anders. Ik wil graag weer een gokje wagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bedankt voor de waarschuwing. Jammer toch dat mensen zo aan hun geld willen komen. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dank je wel voor de waarschuwing en tips. Er dijn zoveel gekken op marktplaats die het voor andere verpesten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bedankt voor de tips! Zoals je weet ben ik zelf ook pas opgelicht om een tante Betsy jurkje, in men enthousiasme omdat ik eindelijk 'de' jurk had gevonden heb ik snel gehandeld omdat ik zó blij was. Niet mee gegaan naar de Interclassics, zó leuk! We hebben dit jaar eens overgeslagen, vind het wel erg leuk zelf. Leuk die jurkjes zonder mouwtjes, beetje overgooier idee, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mijn mouwloze Summer Grey ook favoriet. Wordt gewoon een Winter Grey met longsleeve, vest en legging!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben gelukkig ook nog nooit opgelicht via MP (afkloppen). Ik kijk altijd hoe lang iemand op MP zit en wat ie nog te koop heeft. Je kan ook altijd zeggen dat je het product wil komen ophalen en als ze dan haar gegevens geeft zal het wel goed zitten.
  Wat heb je een leuke sjaal om en wat staat ie prachtig bij je groene jas!
  Ik zit al weer in spanning te wachten op de uitslag van de cadeaubon👍🏻
  Fijne avond.
  Lieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo flauw he, die oplichters! Verdien je geld niet over de rug (jurk) van een ander!
  Mooie sjaal heb je om!
  X

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.