maandag 23 januari 2017

I'm Susan and I'm proud of myself


Hey girls ik was vanmiddag een Hay House filmpje aan het bekijken en realiseerde me opeens dat ik het nog eens ergens over wil hebben. 
Veel mensen vereenzelvigen zich vaak met hun baan, ik ben dokter, ik ben...(welke baan dan ook). 
Ik ben Susan en ik ben blij dat ik het mogen worden wie ik ben. Ik ben blij dat ik de tijd heb gekregen om aan mezelf te mogen werken en de dingen die in mijn leven, in mijn jeugd, in mijn relaties heb meegemaakt heb mogen doorleven. 
Ik voel me enorm rijk dat ik daar de tijd voor gekregen heb en nog steeds heb. Ook al gaat het nu niet altijd even lekker, toch hoef ik niet streng voor mezelf te zijn, maar mag ik lief zijn voor mijn lijf en mijn geest. 


Nu wil ik wel even voorop stellen dat er natuurlijk niet mis is met mensen die zeggen: ik ben...advocaat/dokter of welk beroep dan ook. 
Maar als jij nu thuis zit of ander werk doet als waar je voor gestudeerd hebt...doordat je lijf je tot een halt heeft geroepen, voel je dan alsjeblieft niet minder als iemand anders die een baan heeft waar je eventueel tegen op zou kunnen kijken. Jij bent niets minder als diegene.


Ik voel me zelfs heel rijk, ik heb een rijk gevoelsleven, ik ben trots op mezelf (ook al kom ik soms tot niks...of tot weinig ;)), maar ik zorg wel heel goed voor mezelf. 
Misschien dat mensen soms denken dat ik zwak zou zijn omdat ik een gevoelig mens ben en soms in tranen uitbarst, maar ik durf kwetsbaar te zijn, ik durf mezelf te zijn. 


Vandaag ben ik trots op mezelf omdat ik de kerstboom opgeruimd heb, ja hij stond er nog steeds...hij staat er nog steeds :p. (De foto hierboven heb ik al eens gedeeld rond de kerst ;)). 
De kerstballen en alle ornamenten heb ik eruit gehaald, en geloof me dat is al een hele klus, het waren er heel veel. 
Terwijl ik de lampjes aan het verwijderen was, had ik gewoonweg geen energie meer dus dan maar gewoon stoppen met waar ik bezig was, morgen is er weer een nieuwe dag of misschien is er vanavond wel een moment dat ik wel nog puf heb. 
Ik heb er voor de kerst ook twee dagen over gedaan om hem op te zetten ;). 


Het is belangrijk niet zo streng voor jezelf te zijn, maar lief voor jezelf te zijn en voor je lijf. Veel ziektes komen voort uit het feit dat jij te ver over je eigen grenzen bent heen gegaan. 
Wellicht als je al wat langer thuis zit en naar jezelf hebt kunnen en durven te kijken dat je patronen bent gaan ontdekken die niet goed voor je lijf waren/zijn. Heeft je lijf al veel langer aangegeven dat het heel dringend rust nodig heeft. 


Ik heb ook al vaker gedacht waarom heb ik nu die beroerte (young stroke) gekregen op 38 jarige leeftijd net 6 weken nadat ik manlief (toen vriendlief ;)) heb leren kennen. 
Deze foto hierboven die op de kermis in Weert (sept 2005) is gemaakt op de dag dat ik mijn beroerte heb gehad, mijn eerste (ik heb er die dagen meerdere gehad). 
Het enige dat ik me erbij kan bedenken is dat ik weer in oude patronen viel en iemand anders op de eerste plaats zette en vergat goed voor mezelf te zorgen. Iets wat ik wellicht ook al vóór mijn relatie deed, over mijn grenzen heen ging en teveel van mezelf verwachtte. Ik zat destijds in de bijstand (na de scheiding van man nummer 1) als alleenstaande moeder en had best wel flink wat stress achter de rug omdat andere mensen over mijn leven beslisten. 
Neemt niet weg dat ik ook een enorm fijne tijd heb gehad als alleenstaande moeder (8-9 jaar lang) waar ik heel dankbaar voor ben.


Ik heb dit nogmaals gehad in de tijd dat ik een aantal jaar met manlief was getrouwd en we zware tijden doormaakten vanwege zijn ex, die een rechtzaak tegen ons had aangespannen vanwege de alimentatie voor zijn kids (hij was al heel wat jaren gescheiden). 
Deze shit, stress en ellende heeft 4 jaar geduurd en geloof me het was enorm zwaar, maar we zijn er sterker uit gekomen en ik heb er zelfs een baan aan over gehouden (ja die ik nu heb).


Mmm ik geloof dat ik een beetje ben afgedwaald en wellicht denk je wel wat heeft dit nu met Tante Betsy jurkjes te maken?!!! Niets natuurlijk! 
Maar ook weer alles, want alles wat ik in mijn leven heb meegemaakt (en geloof me er is nog meer) heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Ik ben Susan en ik ben trots op mezelf!


Ja zelfs mijn Tante Betsy jurkjes verslaving (en nee dat zijn ze niet allemaal hierboven ;)) is ook een substituut voor een gemis in mijn leven, ik voel(de) me beter en ook mooier door die mooie jurkjes die me zo fantastisch staan.
En och we hebben er geen boterham minder om gegeten hoor, ik heb heel wat kleren die ik niet meer draag...en daar hebben we weer MP voor ;). 
Dus als iemand al eens jaloers op me is geweest of gedacht heeft die Susan zal wel heel rijk zijn...ja dat klopt ook, ik voel me ook enorm rijk!


Ik voel me enorm rijk met al die lieverds om me heen, met jullie om me heen (ook al is dat niet lijfelijk ;)) met die lieve Tante van me.
Ik leef in overvloed...ja ik ben nu eenmaal een verzamelaar en ik ben ook Miss Positive en kan goed met geld omgaan. Ik affirmeer wat ik wil bereiken en zeg dat het zo ook werkelijk is. Maar dat is ook zo whahaha, ik heb een overvloed aan ideeën, ik heb heel wat volgers, heel veel lieverds en heel veel lieve dames om me heen (ook al zat ik op het moment dat ik dit aan het typen was alleen op de bank, naast een lege kerstboom whahaha). 


Och girls wie weet kun je wat met dat gekwebbel van me en lieverds maak je geen zorgen om mij, het gaat goed met me. 
Ik kan wel schrijven dat ik slecht geslapen heb, maar eigenlijk is dat niet zo...ik was alleen vroeg wakker op mijn vrije dag whahaha (ja een kwestie van omdenken) en och ik ben lekker het Nora Roberts boek gaan uitlezen ;). En heb vanmorgen lekker met manlief geknuffeld. Dikke knuffels voor jullie, Thanks for being you!

Lots of love from Susan

Ps ik heb er wat Tante Betsy foto's van mezelf doorheen gegooid ;). 

22 opmerkingen:

 1. En jij bedankt voor jezelf zijn. Je haalt niet alleen het beste uit jezelf maar inspireert mij en waarschijnlijk nog veel meer dames.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En zo is het, iedereen is uniek en niet beter/minder dan de ander.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herken wat je zegt. Ik probeer er bewust op te letten. Ik vertel vaak dat ik werk als ABer. Ik ben het niet! Ik ben Heidi. Een vrouw die trots is op zichzelf. Ga zo door Susan, spread the love. Je inspireert inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi, verhaal lieve Susan! Jezelf zijn en blij zijn met wat er is, vind ik soms een hele opgave. Het lukt me, met kleine dingetjes, mijn dagelijkse werkelijkheid, fijn te maken. Wel ben ik erg onzeker, door ziek thuis zijn een kleine wereld al jaren, voor mij lastig om me 'iemand' te voelen doe nog wat toevoegd.
  Maar, in ieder geval thuis ook altijd een gezellig jurkje, jouw blogjes fijn lezen....thnx voor de inspiratie!! Dikke vette knus, Ing.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai Susan, zo kom je nog eens wat over iemand te weten :) Wat naar dat je dat allemaal hebt moeten meemaken.
  Maar kijk eens waar je nu staat. Je mag terecht trots op jezelf zijn :D Dikke kus Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi, hartverwarmend blog. Ik ben het helemaal met je eens dat het niet gaat om wat je bent, maar om wie je bent en iemand met een hoge functie is zeker niet meer dan iemand met een lagere functie in de maatschappij of iemand die geen werk heeft. Zo iemand kan in zijn omgeving veel aandacht aan anderen schenken wat minstens zo waardevol is. En ik vind je ook niet zwak, omdat je een gevoelig persoon bent. Kwetsbaar durven zijn, vind ik juist krachtig en het is ook nog eens heel moedig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad, iedereen is anders en mag zichzelf zijn.
  Mooi geschreven.
  groet, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow Susan, jij mag echt trots op jezelf zijn!! En ik ben zo trots op jou, want met je blog inspireer je zoveel mensen, echt waar, je hebt mij weer een duwtje in de juiste richting gegeven, vooral nu ik het nodig heb. Knuffels van mij, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een van je mooist geschreven stukje susan en vooral herkenbaar voor vele van ons als alles eens niet zo gaat als je graag zou willen,zit zelf al een jaar thuis te koekeloeren en weet dat het nog een hele tijd gaat duren en werken kan vergeten jouw positieve instelling daar kan ik nog wat van leren. Petje af susan

  BeantwoordenVerwijderen
 10. YEZ dat maakt je zo'n mooi mens, ben er trots op dat ik jou heb leren kennen en ook al in het echie heb ontmoet
  En banen zeggen mij niks wel gelukkige mensen of ze schoonmaken, onder auto's liggen bij de kassa zitten of advokaat zijn zegt mij niet zoveel ;)
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi gezegd allemaal Susan. Het gaat er om hoe je jezelf voelt en het is een fantastisch gevoel als je goed in je vel zit en dat je trots op jezelf bent. Je wordt gevormd door wat je in het leven meemaakt en het is heel belangrijk om respect te hebben voor andere en het maakt inderdaad niet uit wat voor beroep ze doen. Niemand is beter of meer waard dan een ander. Ik weet eigenlijk niet waar ik heen wil met dit te schrijven haha. Blijf lekker jezelf en doe wat goed voelt voor jezelf.
  Lieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow! Topper! Je mag met recht trots zijn op jezelf en dat geldt eigenlijk voor ons allemaal. We richten ons op wat we niet hebben ipv wat er wel is. Ik kijk ernaar uit om je 5 maart te ontmoeten:-) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Powergirl!!
  Mooi dat je zo open bent! Ik ben elke dag blij met je blog!
  Enne...wat zie je er jong uit👍👍

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lieve Susan,
  Ik vind het heel mooi dat je met je, ogenschijnlijk oppervlakkige, verslaving zo veel vrouwen kunt inspireren! En mooi hoe je alle linken legt. Super blog😘

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooi en eerlijk verhaal! Iedereen is uniek en waardevol. Je waarde hangt niet af van je baan of het aantal jurken dat in je kast hangt. Bedankt voor de reminder! Knuff :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lieve Susan, wat een heerlijke positieve vibe heb jij om je heen. Powervrouw, dat ben je! Knuffel van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Respect!!! Met recht een powervrouw!!💪🏻

  Liefs Henrike

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooi, open en eerlijk blog. Klopt inderdaad, sinds ik mijn eigenlijke beroep niet meer kan uitoefenen wegens ziekte en thuis zit, heb ik het idee dat ik een stukje identiteit kwijt ben, terwijl ik zoveel meer ben dan alleen mijn beroep. Ik moet er alleen nog achter zien te komen wat dat dan is. 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat mooi geschreven. En zo herkenbaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een powerblog, heb 'm dan al meerdere malen gelezen! Bedankt Susan ❤
  Soms lees je de juiste dingen op de juiste tijd, deze is voor mij eentje om nog vaak terug te lezen !

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooi en lief mens ben je toch! Een echte doorzetter, powerwoman!
  Altijd zo inspirerend en mooi die blogs van jou!
  Knap hoe je jezelf overal doorheen slaat!
  Jij ziet altijd kansen en de positieve kant er van!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.