maandag 24 oktober 2016

Giving feels good Monday


Hey girls volgende week is het alweer de voorlaatste maand van het jaar, dan is het alweer november...wow wat vliegt die tijd hè?!
November staat voor mij inmiddels synoniem als Geefmaand November, ik doe er al een aantal jaren aan mee. 
Een maand lang iedere dag met aandacht geven, maar ook ontvangen...
HIER wordt het beter uitgelegd. Tante Betsy girl Mirjam vertelde er ook al over in een blogpost op haar blog '50 Tinten Mirjam'.


Natuurlijk geef ik door het jaar heen ook met aandacht, zoals hier bijvoorbeeld met mijn Tante Betsy kadobon winacties. Jurkjes die ik eens van Tante kreeg die ik weer verder geef, nadat ik ze eerst verkocht heb op mijn Tante Betsy marktplaats account. 
Het twee vliegen in een klap principe, de koopster op marktplaats kan een nieuw of bijna nieuw Tante Betsy jurkje voor een leuke prijs kopen en de winnares van de Tante Betsy kadobon, die ik gekocht heb van de opbrengst, maak ik ook weer blij. Oh nee het zijn zelfs vier vliegen in een klap ;). 
Tante en ik worden ook blij, it's in giving that we receive...Ja als je met je hart geeft, bewust geeft ontvang je ook weer.
Aandacht geven aan iemand die het zwaar heeft, je krijgt er zoveel voor terug. 
Een knuffel geven aan iemand, vanuit liefde of vanuit compassie of vriendschap...je krijgt zelf ook een knuffel terug. 
Als je geeft gaat het er natuurlijk niet om dat je meteen iets wilt ontvangen, maar het gebeurd vaak wel, het is soms een logisch gevolg. 
Als je iemand een kado geeft vanuit je hart, bewust voor diegene gekocht of zelfs zelf gemaakt dan krijg je een blij gezicht terug of een lief enthousiast berichtje als je het opstuurde. In geven zijn wij vrouwen vaak heel goed, soms geven we zelfs teveel van onszelf weg en vergeten we onszelf iets te geven. 
Vergeten we onszelf tijd te geven, rust te geven, onszelf compassie te geven...
Vaak is het voor gevers ook moeilijk om te ontvangen. 
Om bijvoorbeeld een compliment te ontvangen, om dan gewoon dankjewel te zeggen ipv het weg te wuiven met excuses. 
Of men zegt 'dat had je niet hoeven te doen' ipv 'dankjewel wat lief van je'. 
Dus er is werk aan de winkel ;).Vandaag gaf ik mezelf een dagje uitstel, ik heb een aantal laarzen verkocht op mijn marktplaats account en ze staan klaar voor verzending. Maar ik had gewoonweg de puf niet, geen energie, dus besloot dat ik lekker thuis bleef en ze morgen pas naar het pakketpunt te brengen. 
Ik hoop dat ik jullie met mijn boodschap van vandaag ook kan aanzetten om ook bewust te gaan geven, maar ook te ontvangen. Niets hoeft, alles mag, je kunt je aansluiten bij de besloten Facebookgroep 'Geefmaand November' om inspiratie op te doen, maar je mag het ook hier delen in een reactie als het je leuk lijkt.Geef eens een vreemde een glimlach, zeg hallo. 
Laat iemand voorgaan bij de kassa.
Leg ergens een boek neer dat je hebt uitgelezen met een briefje erbij zodat iemand anders er plezier in kan gaan hebben. 
Of leg ergens een lief kadootje neer om mee te nemen voor een vreemde. 
Geef een knuffel aan iemand die het nodig heeft. 
Geef aandacht aan iemand die zijn ei kwijt wilt. 
Maar bovenal ontvang ook met een open hart, met een grote glimlach, met enthousiasme en daarbij geef je dan ook weer zoveel terug. Laat anderen ook hun geefmomenten hebben. 


Ik geef jullie naast wijze teksten wat Tante Betsy foto's (lukraak gekozen, behalve deze hierboven ;)). Ik ben nu al flieft op deze jurk...je snapt wel dat dit eentje is van de komende collectie :D. 

Lots of love from Susan

12 opmerkingen:

 1. Wat een mooie woorden weer, het is zo waar. Als je iemand voor laat gaan bij de kassa, krijg je meestal een blije glimlach of dankbare woorden. Dat maakt je dag weer goed. Om maar een voorbeeld te noemen. Het geeft energie en voldoening om een ander blij te maken. Laatst kreeg ik onverwacht een compliment over mijn jurkje toen ik samen met een vreemde man de lift in stapte om naar de supermarkt te gaan, zo leuk. Heel veel mensen denken iets, maar niet iedereen spreekt het uit. Ik ben me ook bewust geworden van het wegwuiven van complimenten, dus ik zei blij, 'dankuwel'. We stapten allebei blij uit de lift.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de foto van ons is hier echt wel op zijn plaats, wij hadden echt elkaar nodig de afgelopen tijd en hebben we eigenlijk nog steeds. Raar hoe ook soms nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan. een heel inspirerend blog weer. Knuffels van Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanks voor de mooie teksten. Even bewust worden van wat ik doe en waarom.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie woorden en zo waar. Vandaag vroeg ik aan een medewerker bij mij hoe het nu met haar gezondheid is. Dat bleek heel erg op haar plaats want later bedankte ze mij hiervoor. Het bleek een moeilijke stap te zijn geweest om vandaag weer terug te komen nadat ze een paar dagen uit de running was geweest. Ik probeer op mijn werk medewerkers en collega's persoonlijke aandacht te geven. Elke dag kies ik hier bewust voor. Anders zou ik mijn werk niet kunnen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi om bij stil te staan. Mooi ook het jurkje van de nieuwe collectie, ben nu ook flieft!
  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel herkenbaar als je bijvoorbeeld een compliment krijgt over een kledingstuk dat je dan ipv gewoon te zeggen dank je wel, je bijvoorbeeld zegt, oh dat is al een oudje hoor. Zo stom eigenlijk. Het is inderdaad fijn om te geven en het hoeft niks groot of duur te zijn, het hoeft zelfs geen geld te kosten. Een luisterend oor of gebaar is al vaak meer waard.
  Oh Susan wat een schitterende jurk is dat! Zo jammer dat rood mij niet staat😢
  Lieve groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi!
  Ontvangen is fijn maar geven soms nog fijner.
  Wat een prachtig jurkje! Dat wordt sparen voor de nieuwe collectie!!!
  Groetjes Karen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo probeer ik altijd al in het leven te staan. 😘

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo probeer ik altijd al in het leven te staan. 😘

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige post Susan... helemaal waar en ik ga er in nivember éxtra bij stil staan. Enneh... ik ben er trots op dat ik hier mijn gezicht tussen zie staan xxx
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.