zondag 7 augustus 2016

Cultural Sunday in Sakura White


Hey girls ik was al vanmorgen aan een blogpost begonnen om jullie foto inzendingen te laten zien, maar wij hadden vandaag onverwachts een mooie sightseeing middagje en dat wil ik jullie niet onthouden. De foto inzendingen kan ik ook morgen of overmorgen laten zien ;). Ik woon nu al tien jaar in de Oostelijke mijnstreek vlakbij Kerkrade en had nog nooit de Abdij van Rolduc van dichtbij bekeken. Vandaag wel dus, er zou een zomermarkt zijn dus reed manlief er met onze classic mini cooper heen. 
Uiteindelijk besloten we niet over de zomermarkt te lopen (er stond een flink rij en naar mijn idee was het zo'n markt met oude ambachten...niet echt mijn ding), maar genoten we van al het moois dat er te zien was. 


Ik hou van oude gebouwen, prachtig vind ik het om zoiets te zien en me voor te stellen hoe het vroeger geweest zou zijn. 
Ik genoot van de mooie heldere kleuren in de prachtige abdijkerk, we gingen zelfs even de crypte in.Daarna belanden we bij het Heiligenbeelden museum te Vaals met onze mini cooper. Ik had er eens een prachtige Jezus gezien bij het langskomen, manlief weet dat ik van heiligenbeelden houdt en vroeg of ik ermee op de foto wilde. We zijn ook nog even door de heiligbeeldentuin gelopen, het museum bezoeken hoefde van mij niet zo nodig en kan ook eens een andere keer. 


Ik weet dat manlief geniet van het rondsjeezen in de mini cooper door het Limburgse heuvellandschap. We hebben er wel even een kop koffie/thee en een stuk aardbeienvlaai gegeten. 


Na heel wat omzwervingen door het heuvelland kwamen we ergens langsrijden en had ik zoiets van 'hey ligt daar een kasteel?!', manlief stopte (om pokemons te vangen) en ik stapte uit en wandelde naar het kasteel. 


Het bleek kasteel Mheer te zijn. Wow prachtig zo verscholen achter de bomen...volgens mijn vader waar we later ook nog even een uurtje op bezoek waren...heb ik het als klein kind ook al eens gezien en vast ook met een mini erheen gereden (mijn ouders hebben 28 jaar lang mini's gereden ;)). 


Voor mij was het een heerlijk middagje en ook al hield manlief zich ook bezig met pokémons vangen naast het culturele gedeelte, ik heb genoten van al die prachtige gebouwen en van het weer. En nee ik ga niet klagen dat manlief een nieuwe verslaving heeft, ik heb mijn eigen verslaving...Tante Betsy jurkjes :p. 


Vandaag in Dress Sakura White die stiekem meer helder blauw is als wit. 


Er komen er weer twee nieuwe mijn richting op, ik zag namelijk in mijn maat (L) mooie mouwloze jurken op marktplaats.
Maar besloot uiteindelijk om er een paar te scoren in de sale bij Tante Betsy verkooppunt Hippe Dingen, waar ze wel nog Dress Betsy Summer Black in mijn maat hadden en ook de Betsy Summer Red. 
Ik kocht ze beide voor mijn verjaardag, ik ben namelijk volgende week 16 augustus jarig en tsja Tante is op vakantie dusss kan ik als het weer even mee zit op mijn verjaardag een nieuw Tante Betsy jurkje aan :). 

Lots of love from Susan