woensdag 23 mei 2018

Taking care of myself the healthy way


Hey girls vandaag had ik eigenlijk een blogpost willen wijden aan Dress Victoria die ik vandaag aan heb, maar terwijl ik een groene smoothie voor mezelf aan het maken was kwam ik opeens op een ander onderwerp.
Ik ben namelijk bezig om anders te gaan eten, om minder grote porties eten te eten en gezonder voedsel tot me te nemen. 
Het begon al toen we een paar weken geleden bij een paar vrienden op bezoek waren en dat we het hadden over broccoli rijst en bloemkool rijst als vervanger voor rijst. 
Ik kon me er voorheen niets bij voorstellen dat dat lekker zou moeten zijn, maar na een keer een stronk broccoli klein gemaakt te hebben met de staafmixerset die ik al heb sinds dochterlief geboren is (hij is weinig gebruikt hoor, maar tegenwoordig gebruik ik hem vaker om soep te maken ;)), ben ik om.
Ik ben een groenteliefhebber en met wat peper, zout en knoflook is broccoli rijst en bloemkoolrijst zelfs lekkerder als gewone rijst (ik eet sinds een tijd zilvervliesrijst). 


Ik ben de afgelopen maanden heel wat kilo's aangekomen en wil toch echt een heel aantal kilo kwijt en zou in ieder geval weer richting 70 kilo willen gaan in plaats van de 80 kilo die ik opeens een paar weken geleden aantikte. 
74 kg was altijd de max voor me, dat was het gewicht zo'n 25 jaar geleden toen ik hoogzwanger was van dochterlief. 
Maar beetje bij beetje ging ik er overheen, ik heb gemerkt dat als je niet lekker in je vel zit je heel gemakkelijk troost eten tot je neemt. 
Normaal kan ik heel goed maat houden, een stukje chocolade eten ipv een hele reep, een bakje chips ipv de hele zak. 
Maar afgelopen winter sloeg ik door, een paar stukjes chocolade, daarna een bakje chips en nog een bakje chips en oh ik heb ook nog zin in dropjes, oh en ook nog een stukje chocolade. Ik kreeg mezelf niet gevuld...


Maar kom die kilo's maar weer eens kwijt die ik afgelopen winter na het beeïndigen van mijn therapie ivm mijn burnout ben aangekomen. 
Ik ben geen sporter en zal dat ook nooit worden, ik hou van lekker eten en kan een bord vol met eten gemakkelijk achterover slaan. En oh ik ben ook nog een enorme zoetekauw. 
Maar sinds ik geen suiker meer in mijn thee doe, merk ik de sugar rush als ik bijvoorbeeld eens een mars eet of zo. Of een stuk appeltaart, menn wat zit daar veel suiker in. Ik voel het tegenwoordig meteen dat dat niet goed voor me is en natuurlijk zit dat wel in veel andere produkten die ga ik niet opeens allemaal vermijden ;). . 


Vlak voor onze vakantie spraken we iemand tijdens ons wekelijks uitje naar onze favoriet eettentje in Duitsland. Ze waren beide in tien dagen tijd flink afgevallen dmv pillen, wel zo'n 7 kg. 
Ik heb nog nooit mee gedaan aan een afslankprogramma of dieet, maar dit klonk me wel als muziek in mijn oren. 's Morgens een eetlust remmer nemen en 's avonds na het eten een detox capsule zodat je lijf flink even de boel zou schoonmaken. 
Ze zouden op natuurlijke basis zijn en na me erin verdiept te hebben in alles wat erin zat kwam ik erachter dat het in zoverre wel zou kloppen en dat ik niet een of ander raar iets zou gaan slikken. 


De eetlustremmers werkten prima, ik merkte dat ik minder veel kon eten en ook minder zin in lekkers had. Maar die detox daar merkte ik niks van, geen geren naar de wc zoals was voorspeld.
Uiteindelijk thuis gekomen en na me vanmorgen nog eens gewogen te hebben (gisteren de laatste tablet gehad) ben ik toch bijna 2 kilo kwijt. Ik ben van 78,8 kg naar 76,9 kg gegaan en ik zie het maar als een nieuwe start. Ik zal het niet nog eens doen want heel goedkoop was het niet, maar het was een mooie aanzet en investering in mezelf. 


We hebben deze vakantie ook heel wat gelopen, dat zal vast mee hebben geholpen. Terwijl ik normaal zo'n 5000 stappen op een dag zet als ik ook nog even ga wandelen in het bos, kwamen we nu vaker met gemak over 10.000 stappen met twee uitschieters van 15.000 en 17.000 stappen zag ik op
mijn gezondheidsapp op mijn iPhone. 
En terwijl ik dit typ denk ik, kom op Susan doe je ZOO Adventure outdoorlaarzen aan en loop het bos in! 


Een groene smoothie heb ik al achter de kiezen met spinazie, bleekselderij, komkommer, citroensap, gember en een banaan, als lunch. Ik vond hem hier, ik verving de peer door een banaan omdat die op moest.  
Ik wil dus eens wat anders proberen en kijken of ik gezonder kan gaan eten en daarmee kan gaan afvallen en op een natuurlijke manier kan detoxen. 
Water is ook iets wat ik meer aan het drinken ben en wie weet gaat met me deze zomer lukken om weer 70 kg te gaan wegen. Voor mijn beroerte woog ik altijd rondom de 61 kg en dat hoeft voor mij niet meer, want dat zou betekenen dat straks al mijn Tante Betsy jurkjes te groot zouden zijn. En zo komen we weer terug op Tante Betsy ;). Heb jij tips om te delen, dan ben ik heel benieuwd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nu wel een hongergevoel heb whahaha dus wie weet dadelijk een peer meenemen het bos in. En weer genoeg water drinken, dat helpt ook. 


Lots of love from Susan