maandag 7 mei 2018

Happy Tante Betsy blog research


Hey girls dankjewel voor al jullie lieve, leuke en enthousiaste reacties naar aanleiding van mijn blogpost vrijdag over mijn overstap van Blogger naar WordPress.
Ik had jullie dolgraag willen vertellen dat de website al klaar is, maar dat is nog niet het geval. 
Zo'n nieuwe site maken heeft heel wat meer voeten in de aarde.
Ik heb eerst uitgezocht hoe en wat met mijn domeinnamen, ik heb er uiteindelijk nog een paar extra bij gekocht. 
Zo zul je straks als je google'd op 'happy Tante Betsy blog' of '365 days of happy Tante Betsy dresses' op een en dezelfde website terecht komen.
Benamingen als Alias en Domainpointer wat allebei te maken heeft met meerdere domeinnamen en wat ik nodig heb, dat is voor mij heel wat uitzoekwerk. Maar het bleek al goed te staan ;). 


Velen van jullie weten wel dat ik een young stroke heb gehad zo'n 12 jaar geleden. Ik leef nog altijd met de gevolgen van deze cva en heb daardoor een niet aangeboren hersenletsel (nah). 
Mijn lijf doet het verder wel gewoon helemaal, dat was een paar dagen later reeds hersteld, maar ik heb vermoeidheidsklachten, concentratie problemen, last van overprikkeling. Dat zijn allemaal onzichtbare gevolgen van een hersenletsel. 
Ook al zei de test in het ziekenhuis een paar maanden geleden dat ik de test hetzelfde (soms iets beter of soms iets slechter) heb gemaakt als de gemiddelde Nederlandse vrouw van mijn leeftijd en opleidingsniveau.


Ik heb sinds mijn cva moeite met gebruiksaanwijzingen lezen, iets waar ik voorheen mijn hand niet voor omdraaide. 
Nu moet ik iets tig keer doorlezen wil het bij me binnenkomen wat men probeert te zeggen. 
Je kunt je voorstellen dat al die moeilijke computertaal extra veel moeite kost om te begrijpen en dat ik er dan ook veel langer over doe als iemand anders. 
Nu was het downloaden van Wordpress zelf niet moeilijk en met het voorbeeld ernaast van het hostingbedrijf liet zich dat goed te doen. 


Nu is de volgende stap een thema uitzoeken en ook dat is makkelijker gezegd als gedaan.
Ik heb al eens even naar andere blogs gekeken welk thema die hebben, het thema van het inspiratiemagazine/blog van Tante Betsy verkooppunt Love, Peace & Joy bevalt me wel, maar daar kon ik geen info over vinden en bleek een zelf ontworpen thema te zijn.
Ik heb eens naar het populaire thema Soledad gekeken, met enorm veel mogelijkheden als je die download, maar die foto bovenaan de pagina is zo enorm groot. 


Dan worden de volgende stap om te gaan bedenken welke categorieën ik ga maken.
Ik heb daar nooit mee gewerkt en wil het wel overzichtelijk houden. 
Alle blogposts gaan over Tante Betsy dus dat hoeft geen categorie te worden. 
Ik schrijf wel vaker blogposts met diepgang (over spiritualiteit, hooggevoeligheid, affirmaties, overvloed creëren), maar ook over zelfvertrouwen en je eigen gevoel volgen. 
Nu werk ik vooral met tags en daar zal ik ook wat selectiever in moeten gaan zijn. 
Maar BeYoutiful, Happy Thoughts zijn wel tags die ik terug wil laten komen of ik ga er een categorie van maken. 
Niet zo makkelijk allemaal, dus als iemand die me al langer volgt en vaker mee leest me wat tips zou kunnen geven dan ben ik dankbaar. Gooi eens een categorie in de groep als je wat in valt. 
Ik heb nog heel wat te leren en heel wat uitzoekwerk en alle hulp is welkom, al is het maar een enkele tip. Iemand die verstand heeft van dit soort zaken heb ik niet in mijn omgeving.


Nou girls deze blogpost vul ik verder met outfit foto's van mijn outfit van vandaag, ik had vandaag Dress Betsy Stars Blue voor het eerst aan, volgens mij valt deze toch iets korter als andere doorknoopjurkjes. 
Dankzij mijn Bandelettes en mijn onderbroek top kan ik toch heerlijk genieten van blote benen weer, zonder last te hebben van schurende bovenbenen of van een veel te warm topje onder mijn jurk. 
Oh ja onder mijn jurkje draag ik Sendra Ibiza laarzen van Boeties.nl, hier schreef ik de review.


Vanmiddag ging ik even afschakelen in het bos, ik had het even helemaal gehad met al dat uitzoekwerk wat me veel energie kost. Ik heb al affirmerend door het bos gelopen om mijn zorgen los te laten en erop te vertrouwen dat ik straks weer heerlijk relaxed kan bloggen op mijn happy Tante Betsy blog. Nu staat daar nog een standaard thema...dat gaat natuurlijk veranderen. 

Lots of love from Susan