dinsdag 30 mei 2017

Wild Atlantic Way and Achill Island


Hey girls heerlijk rustig aan gedaan en tegen de middag met de mini vertrokken om nog eens een stuk noordelijke westkust te rijden boven Westport. 
We spraken op de mini meeting een Duitse en die bleek helemaal door te zijn gereden tot het einde van een eiland in de buurt. Dit zou een prachtig uitzicht geven met mooie kliffen dus togen we er vandaag heen. 


Ik had in mijn 'pyama' Tante Betsy even getest wat voor een weer het was en daarop besloten om mijn Dress Patsy Stripe Rose Red aan te doen.


Maar toen we bijna vertrokken toch snel een minder warme jurk aan gedaan, ik heb dezelfde jurk bij me maar dan in de mouwloze versie, Dress Summer Cross Stripe Red
En gekozen om er mijn Asics gel lyte sneakers onder aan te doen en natuurlijk ook een paar Bandelettes aangedaan.
Ik was bijna vergeten mijn Bandelettes aan te doen, maar merkte meteen met lopen dat mijn bovenbenen (dijen) tegen elkaar aan schuurden. Ik vind dit zelf dé perfecte oplossing en wat was ik later blij dat ik deze luchtige jurk aan had, want als hier de zon doorkomt is het meteen heel warm.Wat is het toch een prachtig land en wat is het een prachtige ruige kust. Ik heb weer volop genoten van de mooie uitzichten en manlief vond het een genot om over de wild atlantic way te rijden. Je komt op heel veel plaatsen schapen op de weg tegen. De meesten springen snel aan de kant, ook al komt manlief er heel rustig langs rijden. Op de meeste van die wegen mag je gewoon 80 rijden maar dat doen we niet hoor met al die schapen op en langs de weg.  
We hebben over prachtige kustwegen gereden en kwamen ook langs een oud kerkhof bij Cloghmore, manlief weet dat ik die dolgraag bezoek dus hebben we daar heerlijk overheen gewandeld. 

Zelfs mijn favoriete bloemen groeien daar volop tussen de graven (aan de andere kant van de weg), daar word ik toch zo blij van al die madeliefjes. Ook stopten we bij een kasteel iets verderop, nou ja er staat nog een toren ;).  
Wow wat een prachtig eiland <3. 

Toen kwamen we uiteindelijk aan bij het strand van Achill Island, verder als dat ging de Wild Atlantic Way niet. Dooagh heet het daar. En ja er waren ook mini rijders ;). 


Wat heerlijk is het om met je blote voeten over het strand te lopen. Manlief bleef op een steen zitten, dus deed ik lekker mijn ding en liep daar langs de kust te genieten. 
Gelukkig was er een koppel die foto's van elkaar stond te maken, dus die wilden wel een foto van me maken. En ik maakte op mijn beurt weer een foto van hun. Ze vroeg me of ik de dolfijnen had gezien, die waren blijkbaar op een afstand te zien geweest. Je zit hier natuurlijk aan de atlantische oceaan...maar ik heb er geen enkele bespeurd. 
Ik maakte ook een enthousiaste selfie door mijn iPhone op een rots te plaatsen en de timer functie te gebruiken ;). Manlief kwam ook maar eens even kijken waar vrouwlief toch bleef, dat kwam goed uit kon hij ook de waterval zien. 

En op de terugweg zijn we ook nog even een paar keer gestopt om te genieten van mooie uitzichten op kliffen bij Ashleam. En daar is dat gekke mens ook weer :p. 


En ook nog gestopt bij deze stenen formatie bij Carrowgarve. Toch wel handig dat hij boven mijn foto's de namen van de plekken aangeeft. 
Wie weet wat we morgen (vandaag dus) weer allemaal voor moois gaan beleven op onze terugweg naar Rosslare. We hebben besloten om niet via Dublin te gaan, maar omlaag via de kustroute. We hebben 's avonds de boot, de ferry terug naar Frankrijk, Cherbourg. 

Lots of love from Susan

12 opmerkingen:

 1. Oh wauw.....bofkont! Geweldig, ik hoop er ook ooit eens heen te gaan! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk maar uit met die stenen. Voor je het weet ben je in 1600 nogwat 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk maar uit met die stenen. Voor je het weet ben je in 1600 nogwat 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke vakantie, ik geniet met jullie mee met die prachtige foto's.
  Lfs Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie plaatjes weer! Geniet er nog even van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige plaatjes. De natuur is echt heel mooi. Geniet nog even!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig daar met de kliffen, en helemaal schitterend, het oudeckerkhof daar, jeetje met dat uitzicht ervij, fenomenaal!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens mij zeg ik elke keer hetzelfd, wat is het toch mooi in het prachtige Ierland. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat kan een mens toch heerlijk genieten van de prachtige natuur ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige omgeving, mooi dat we zo op deze manier kunnen meegenieten!
  En Looking good on you die stripes!! 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die streepjesjurken staan je erg leuk! :)
  Wat een prachtig ruig landschap! Zo gaaf die kliffen!
  Mooie en leuke foto's op het strand en prachtig die waterval!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.