donderdag 9 februari 2017

Sweet compliments make you feel good


Hey girls gisteren schreef ik een blogpost dat weer veel lieve reacties opleverden. Ik heb mijn best gedaan om er ook zelf even een reactie op te plaatsen.
Daar neem ik of heb ik niet altijd evenveel tijd voor maar ik werd wakker van de bel...in mijn droom...om 4.47uur
En ik werd geïnspireerd door Alma, dus schrijf ik mijn stukje nu al midden in de nacht oftewel op de vroege morgen. (Hieronder een foto van Brigitte in Dress Lilly Light). 


Complimentjes geven en krijgen, het blijft iets waar we gevoelig voor zijn. Lieve oprechte complimentjes kunnen je heel goed doen, maar als je niet lekker in je vel zit zou je ook zomaar kunnen denken meent diegene dat nou echt of zegt ze dat alleen maar om me te plezieren. Nou meestal als iemand je een complimentje geeft, meent men dat oprecht laten we dat voorop stellen ;). 


Maar wellicht heb je wel net zoals mij een man die niet van de complimentjes afdeling is.
Nu wil ik meteen even duidelijk maken dat ik daar geen probleem mee heb hoor ;). Ik weet dat mijn man van me houdt en trots op me is en dat hij me een mooie vrouw vind. 
Maar ik moet eerlijk zeggen dat het vooral komt door een goed zelfbeeld en doordat ik ooit een lover heb gehad, die mijn hele lichaam centimeter voor centimeter bewonderde en 'gorgious...goorgious' mompelde. 
De foto hierboven is van Marco en Heidi en wij weten inmiddels dat hij haar op handen draagt ;). De foto hieronder is van  Sandra in twee jurkjes van de wintercollectie '15/'16. 


Ja een mooi oprecht compliment, lieve woorden kunnen zoveel goeds doen en kunnen je je hele leven bij blijven. 
Net zo goed als op- of aanmerkingen, maar daar had ik het gisteren al even over.
Ik houd het hier lekker positief en vaak zegt het meer over iemand zijn/haar zelfbeeld/smaak als dat het over jou gaat...maar filter dat er maar eens uit hè. 


Zoals jullie weten draag ik iedere dag vrolijke en mooie Tante Betsy jurken, maar toch krijg ik zelden complimentjes in real life. 
Mensen zijn het van me gewend dat ik iedere dag er zo vrolijk bij loop...en vaak is het wellicht ook helemaal niet hun smaak...of staan ze er niet bij stil om een complimentje te geven. 
Wederom heb ik er geen probleem mee hoor en doe ik gewoon lekker mijn ding, ik ben trots op mezelf dat de jurkjes van Tante Betsy mij en mijn lijf zo goed doen. 
Ik ben trots op mezelf dat ik er toch nog zo goed uitzie...dit jaar word ik vijftig ;). Ik zie geen rimpels als ik in de spiegel kijk, het heeft zo zijn voordelen als je overgewicht hebt whahaha. 


Ik hoop dat jij ook zo lief voor jezelf kunt zijn en een mooie vrouw in de spiegel ziet en niet meteen de aandacht richt op je minpunten, maar vooral kijkt naar al het moois dat je in de spiegel aan kijkt. 
Tante Betsy helpt daar enorm bij, de jurkjes staan zo verdomd goed en het is natuurlijk soms even zoeken in welk model jij je prettig voelt, waar jij in kunt stralen, waar jij gewoon lekker jezelf kunt in zijn. De foto hierboven is van Claudia.


Bij mij helpt het ook om iets van make-up op te doen voordat ik 's morgens mijn jurk aan doe. Ik schreef al eens dat ik in twee minuten klaar ben, met wat dagcrème, oogpotlood (kayal), wat rouche (anders ben ik erg bleek) en wat mascara. 
Ik heb gemerkt dat het me enorm helpt om dan meteen een mooi totaalplaatje te zien en dat ik zo mijn dag goed start. 
Zo girls ik ga er weer vandoor, ben het laatste stuk ergens in de middag aan het schrijven en heb vanmorgen nog wat kunnen slapen, dus no worries. 

Lots of love from Susan

15 opmerkingen:

 1. He wat een heerlijk positief mens ben je toch. Idd we zien er allemaal prachtig uit. Mooie meiden die we zijn. In al onze veelkleurigheid. Elke dag geniet ik van de Facebook groepen en van jouw blog. Heerlijk. Fijn dat je nog even geslapen hebt. Balen he als dat niet goed lukt. Zo herkenbaar helaas. Fijne avond verder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ik geniet met jullie mee, zo leuk om al die lieve reacties te lezen :). Ik heb gelukkig niet wakker gelegen, wel veel gedroomd en een aantal keer wakker geworden maar weer lekker kunnen inslapen. Dikke knuffels!

   Verwijderen
 2. Hartverwarmend al die reacties op je blog van gisteren. Vandaag weer zo'n mooi blog. Je geeft zo de Tante Betsy girls een goed gevoel over zichzelf. Heel mooi en goed gedaan! We mogen er allemaal zijn met onze eigen mooie (en minder mooie - die horen er ook bij) eigenschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan :). Heb soms nog zoveel meer te schrijven, maar wordt dan of afgeleid of besluit dat een bericht wel al lang genoeg is whahaha. En dan nog plaatjes erbij zoeken...
   Nu ga ik eens wat in huis doen, het grote loslaten...nou ja stapje voor stapje. Dankjewel voor je lieve reactie. Dikke knuffels!

   Verwijderen
 3. Ik zit in de trein & lees jouw blog . Ik heb nu precies dezelfde jurk aan als op de foto:)
  Het is altijd leuk om complimenten te krijgen over hoe je er uit ziet - ik hoor nog regelmatig " wat zie jij er toch leuk uit met die gekleurde jurkjes "
  Mijn man die zegt iedere dag dat hij mij mooi vindt - en van mij houdt - kleurt je dag ook weer toch ! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk toch zo'n man, dat doet een mens goed! Ja het helpt wel enorm dat ik weet hoe mijn man in elkaar zit en dat hij me vaak genoeg laat weten dat hij om me geeft en van me houdt en die complimentjes die geef ik me lekker zelf hihi.
   Wat leuk dat je vandaag dezelfde jurk aan hebt, deze staat je prachtig! Dikke knuffels!

   Verwijderen
 4. Heerlijk zo'n momentje weg duiken in jouw blog en wat fijn zo'n positief stukje. Jou blogs helpen mij echt iets blijer te zijn met mijn lijf en met wie ik ben. En ook tante betsy helpt daarbij. Susan Dank je wel voor je spirit die je overdraagt Xxx EstherM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. You're welcome! Graag gedaan en altijd leuk om te horen, daar doen we het voor. En vandaag echt tijd maken om spullen (lees kleding) weg te doen die ik niet meer draag en wat op marktplaats te zetten. Zodat het ook opgeruimder in huis wordt en me dat een goed gevoel geeft. Dikke knuffels!

   Verwijderen
 5. Wat een heerlijk positieve blog, zo voor het slapen gaan! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk lezen weer, en mooi zijn we allemaal, ze zeggen altijd zo mooi; 'Het mooiste wat je kunt worden is jezelf'.
  Dat is een goede reminder voor ons toch ! Zelf ben ik wel van de complimentjes geven, ik kan er echt van genieten als iemand bijvoorbeeld een hele gave bril op heeft of een heel gaaf kapsel of aparte schoenen. Dan zeg ik dat ook gewoon. Waarom niet! Beetje positiviteit verspeiden toch ❤

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yeah you go girl! Ja heel belangrijk is dat om te doen, samen maken we deze wereld een nog mooiere wereld om in te leven :). Dikke knuffels!

   Verwijderen
 7. Hartverwarmend weer dit blog, net als de reacties. Keep up the good work! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi omschreven en zo waar!
  Fijn dat je toch nog even geslapen hebt! Hoop dat het goed met je gaat!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vind het zelf altijd leuk om complimentjes te geven! Als iemand er bijvoorbeeld leuk uitziet, dan zeg ik daar ook altijd wat van! ;)
  Complimentjes krijgen is ook altijd fijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks Tante Betsy girls voor jullie reacties, ik lees ze altijd met plezier :D.
Lots of love from Susan

Weet je niet hoe je een reactie achterlaat? In het witte vak kun je je tekst plaatsen. Vervolgens geef je bij 'reageer als' of 'profiel' aan hoe je wilt reageren. Als je kiest voor Naam/URL kun je je naam opgeven (de URL open laten), maar anoniem kan ook (bij een winactie wel gelieve je naam in het bericht achter te laten).

Op de pagina Giveaway How to? staat het ook nog eens uitgelegd, vooral als je doorklikt vanuit Facebook.