zaterdag 31 december 2016

Guestblogger Heidi shopping at 38Dresses


Hey girls vandaag kom ik weer eens een gezellige gastblogpost delen met jullie. 
Ik vroeg op de Tante Betsy Liefde Facebook groep eens voor gastbloggers, Tante Betsy girls die het leuk vinden om een gezellig stukje te schrijven over hun bezoek aan een Tante Betsy verkooppunt.
Ik woon zelf te ver weg van veel Tante Betsy verkooppunten en met zo'n gastblog kan ik toch zo af en toe eens zo'n leuke stenen jurkjeswinkel in de spotlights te zetten. 
Vandaag een blogpost geheel door Heidi geschreven, jullie kennen haar vast wel, haar man Marco deed pas nog eens mee met een van mijn Tante Betsy kadobon winacties met deze geweldige foto. 


Nog even wachten, mijn zus komt zo. Nog 1 kopje koffie en dan gaan we. Naar Leeuwarden, 38Dresses, Shoppen met een hoofdletter. Mijn zus is dol op shoppen, ik ben onverzadigbaar wat dat betreft, dus het ideale duo. 

  
Op Facebook had ik al advies gevraagd over leuke adresjes en lekkere eettentjes. Want wij komen niet dagelijks daar dus we maken er een heel dagje uit van. Niet van alle adviezen heb ik gebruik gemaakt. Uit de auto wilden we zo snel mogelijk naar een toilet, vast herkenbaar :). Aangezien de Hema dan in ons systeem zit, zijn we daar blijven hangen voor een kopje koffie. 
En toen kon het beginnen. Even zoeken, zelfs met navigatie krijgen wij het voor elkaar om vreselijk fout te lopen. Maar toch gevonden.
 

  
Voor de winkel dacht ik "o is dat alles, wat klein". Maar eenmaal binnen bleek het een hele lange en grote winkel te zijn. Van buitenaf zie je dat niet gelijk. Groot zat dus. Pffff gelukkig. Een heerlijke winkel. Van alles waar ik als Tante Betsy girl blij van word. Tassen, schoenen, sierraden en kleine hebbedingetjes. Urban Hippies, Clumpy's, Sanita, King louie, The Bakery Ladies en nog veel meer. Ja en waar ik voor kwam, Tante Betsy!  



Midden in de winkel een groot rek vol met al die snoepjes van Tante. En het leukste komt nog, er was veel korting. Op de hele winkel! 1=20%, 2=30%, 3=40%. Ja dan ga ik los. Van alles gepast, ook andere mooie merken. Maar mijn hartje gaat toch veel harder kloppen als ik mezelf in een Tante Betsy kan bewonderen in de spiegel. 



  
Uiteindelijk 2 uur later, nadat we alles in de winkel gepast, gevoeld en bekeken hadden stond ik aan de kassa met mijn buit. Twee jurken en een shirt. Allemaal Tante Betsy. Gelukkig was mijn maat er nog. Blij, heel blij. Mijn zus heeft super leuke vestjes gekocht. Niets van Tante Betsy, wel gepast maar bloemen is niet haar ding. Ze weet nu wél dat die jurken van Tante Betsy ook iets voor haar zijn. Die zonder bloemen dan. Dus ik heb weer iemand fan gemaakt. Nou eigenlijk Tante zelf, want de jurken doen het werk.
 
 

Verder die dag hebben we lekker gegeten, niet bij het Broodhuijs, wat ik als advies had gekregen want dat zat propvol. Wel bij Barrevoets. Super lekker gegeten, ook een aanrader. Haha, ik als Leeuwarden kenner adviseer...
Rond half 5 zijn wij blij en super tevreden naar huis gegaan.


Thuis wachtte de jury, bestaande uit man en één van mijn zoons. Ze waren het helemaal met mij eens. Super geslaagd.  Voor nu ga ik even afkicken van winkelen. Dat is beter voor mijn banksaldo.
Stiekem had ik de vorige dag ook via Marktplaats een jurk gekocht. Die lag ook nog klaar om te passen... (ik heb meteen die outfit ook nog even toegevoegd, kunnen jullie gezellig mee kijken ;))


Winkelen vind ik altijd heerlijk, maar zo'n gezellige stad en een winkel als 38Dresses maken het extra leuk. Ik heb me goed vermaakt. Groeten Heidi.




Leuk hè zo'n gezellig verslag! Dankjewel Heidi ik heb heerlijk mee genoten en lief ook dat je/jullie nog een presentje hebben opgestuurd gekregen van Betty, die er jammergenoeg niet was toen je aan het shoppen was. Maar ik las al op de 38Dresses Facebook pagina dat ze heel blij is met Esmée die nu bij haar in de winkel werkt (die staat ook op de foto aan de kassa). 
Vandaag showde Heidi haar OOTD, Outfit Of The Day, op de Tante Betsy happiness in a dress Facebook groep. Een nog kleine Tante Betsy groep tegenover de andere waar al 500+ leden zijn, maar wel een hele gezellige. Dus heb meteen haar foto toegevoegd aan dit gastblog ;).
Een hele fijne jaarwisseling lieve Tante Betsy girls, morgen ben ik er met een gezellige nieuwjaars blogpost!

Lots of love from Susan

vrijdag 30 december 2016

Tante Betsy Winter 2017 preview Friday

Hey girls ik heb een hele leuke gastblog in de wacht staan (van een Tante Betsy girl op bezoek bij een Tante Betsy verkooppunt).
Maar nu kwam er een foto van de fotoshoot van de wintercollectie online en die wil ik toch echt even met jullie delen, als vervolg op mijn Behind the scenes at Tante Betsy blogpost. Ik heb natuurlijk wel eerst toestemming gevraagd aan het agentschap dat Tante Betsy vertegenwoordigd. 


Dit geweldig leuke denim setje op de foto met model Moira (fotograaf Andrew Greening) is dus van de winter 2017 collectie en komt er ook nog als jurk. Ziet het er niet gaaf uit?


Oh ja nu is het meteen een mooi moment om uit te leggen waarom er zulke slanke modellen in maatje XS/S gebruikt worden. 
De jurken en setjes die gisteren gebruikt werden tijdens de fotoshoot, zijn allemaal samples proefjurken. Die worden vooraf gemaakt en nog een keer gecontroleerd en als het allemaal goed is, gaat dan pas de produktie in gang gezet worden. 
Er kan dus helaas niet een hele maat serie gemaakt worden van de hele collectie. 
De Tante Betsy collecties zijn tegenwoordig enorm, dus dat is geen doen. 
En daarom is mijn Tante Betsy blog een uitkomst zodat je kunt zien hoe de jurkjes staan en vallen bij al die verschillende Tante Betsy girls!


Vandaag draag ik ook een setje van Tante Betsy, ja dat was een kadootje van Tante, je weet wel in die lantaarn ;). 
De rode top (Shirt Luna Red) die erin zat heb ik omgewisseld voor deze Skirt Cornflower Green (ja ik heb dat maar even brutaal gevraagd ;)), die staat mooi bij mijn Shirt Luna Black

Je weet wel die van de Black Friday fotoshoot met Polypants Black


En deze mooie rok, Skirt Bouquet Blue zat ook in de lantaarn, leuk met Shirt Luna Red


Maar ook met Shirt Luna Blue! En ik deed ook meteen even mijn Sweatvest Lotte Denim erbij aan. 


Leuk ook straks voor bij de denim jurkjes die van de winter gaan komen! 



En ja ik heb lekker mijn azuurblauwe ZOO Adventure laarzen aangedaan, we liepen de stad in op zoek naar een winterjas voor manlief (die heeft al meer als tien jaar dezelfde jas whahaha). 
Het is best koud en ik wilde niet op mijn gezicht gaan in mijn cowboy laarzen voor het geval het ook glad zou zijn. En ja we zijn geslaagd bij TK Maxx voor een gave knalgroene 'winter'jas voor €31 :).


En ze zijn heerlijk comfortabel! Tante en Anita hadden ze gisteren ook allebei aan, die zijn er ook zwaar verliefd op. 
Ik kocht de mijne bij Tante Betsy verkooppunt Diezijner (in de webshop) en oh ja mijn rode Danefae jas kocht ik bij Pantalone in Eindhoven (mijn verjaardagskado :)) en mijn tas kocht ik bij De Kunstboer ;). 


Ik hoop dat jullie weer genoten hebben. En zo hebben jullie toch al een leuke preview op de winter 2017 collectie. Het rode en zwarte jurkje zijn van de lente/zomercollectie die eraan komt :). 

Lots of love from Susan

donderdag 29 december 2016

Behind the scenes at Tante Betsy Thursday


Hey girls vandaag is de dag waar ik al wat weekjes met heel veel enthousiasme naar uit kijk. Vandaag mag ik een kijkje nemen in de keuken van Tante Betsy samen met Hilde van Hillybilly Beauty, die ook blogt over en in Tante Betsy outfits. 


Vandaag mogen we de fotoshoot bij wonen van de winter 2017 collectie. Tante zal het naar alle waarschijnlijkheid heel druk hebben met de modellen Suze, Ellen, Kim en Moira én fotograaf Andrew Greening om te zorgen dat alles mooi op de foto gaat. 
Zo leuk om een blik achter de schermen te mogen werpen...nou ja ik ga vast heel wat blikken werpen whahaha. 


Ik heb trouwens vannacht geen oog dichtgedaan, nou ja ze zijn wel dicht geweest, maar ik heb gewoon niks geslapen, zo frustrerend want naar mijn idee was ik niet in stuitermodus. Maar merk nu onderweg erheen dat ik toch ook wel wat zenuwachtig ben, terwijl ik daar dus helemaal niet het type voor ben. 
Ik heb eerder moeite met het oude loslaten ipv het nieuwe te omarmen. 


Maar zal ook voor een deel wel oververmoeidheid zijn. 
Hilde had ook al niet geweldig geslapen las ik...tis me toch wat met die Tante Betsy girls hè. 
We gaan er in ieder geval een gezellige dag van maken en jullie gaan zien wat ik wel en niet mag delen. 


Nou girls als ik dit gedeelte van de blogpost begin te schrijven zit dé dag erop. Wat heb ik genoten en Hilde die heeft even hard mee genoten, wat leukk we hebben gezien waar er gewerkt wordt en waar de orders worden gemaakt. 



We hebben zelfs mee geholpen met bestellingen klaar maken. Zelf in de rekken zoeken naar de bijpassende jurkjes of rokjes en shirts en dan ook ingepakt en verzendklaar gemaakt. 
Zo leuk om te zien wat er nog allemaal in de rekken ligt en de bak met retouren te zien. 



En natuurlijk hebben we ook een paar keer gekeken bij de fotoshoot die in een andere ruimte plaatsvond. 
Wat was het leuk om dat te mogen mee maken en wow wat komt er een gave collectie aan. 
Ik had al van 1 kledingrek een wishlist van 8 jurkjesss. 
Ik mag natuurlijk nog niks verklappen of laten zien, maar ik heb wel gevraagd of ik jullie mocht vertellen welke modelletjes terug komen en yess dat mag ik. 


Model Twiggy komt weer terug en wow in gave printjess. 


Het button down dress model komt ook terug (shirt dress van de zomer) en volgende winter in gave printjes!


Ook een fleurige zippie met lange mouwen yihaaa zo gaaf is die. 
Ik mocht wel even met de zippie op de foto die met de lente/zomer collectie komt! Geweldige jurk hè?!
Ook komen er weer overslagjurkjes zoals de Ola, maar dan een beetje anders. 
En ik heb ook jurkjes gezien zoals ze vroeger waren met bloemenborduursel...zo gaaf!
Het wordt weer een super gave wintercollectie, maar dat duurt nog heel wat maandjes voordat die te koop gaat zijn. 


Natuurlijk gingen we ook nog even met Tante Betsy herself en de 'nichtjes' (de dames bij Tante Betsy achter de schermen) op de foto. Eigenlijk was iedereen enigszins afgepeigerd, zo'n fotoshoot dag kost toch heel wat energie, maar ik vind het een gezellige foto geworden. 
Ik had inmiddels mijn Dress Cornflower Red verruilt voor mijn Dress Fraulein Winterflower Brown met Sweatvest Lotte Brown.



Hilde en ik vonden het een mega feestje om de winter collectie van 2017 te zien...maar eerst komt er een hele mooie zomercollectie aan, waarvan we ook een aantal jurkjes hebben gezien. 
Ik moest meteen aan Alma denken...ik heb je doorknoop jurk gezien in grijs met een roze biesje...mooii!
En natuurlijk had ik gevraagd of ik even met de roze vogeltjesjurk op de foto mocht ;). 


Zo girls ik ben total loss, vannacht zal ik vast veel beter slapen. En nee girls het is niet dat ik het nu zo superspannend vond, dat ik geen oog dichtgedaan heb...
Ik denk eerder dat ik hooggevoelig ben voor de energieën van al die dames die met me mee leven (ik slaap ook altijd heel slecht als de bekendmaking van de winnares van een winactie is) of dat ik het wellicht onbewust spannend vond ;). 


We kregen ook nog een hele leuke verrassing mee naar huis. Thanks lieverds van Tante Betsy 😘😃. 
Die mooie lantaarn mét inhoud; Luna shirt met Bouquet rokje én een kadobon én een fles wijn ;). Heel snel een leuke outfit foto!

Lots of love from Susan

Oh ja ik ben helemaal Joyce vergeten te vermelden die ook gezellig met ons mee liep...leukk!

woensdag 28 december 2016

My curvaceous body Wednesday


Hey girls ik noem mezelf volslank, maar wat nu volslank is en wie volslank is daar zijn de meningen over verdeeld. Ik kreeg van een Tante Betsy girl op Instagram naar aanleiding van mijn blogpost van gisteren, de opmerking dat je met L niet volslank bent en dat zet me aan het denken...Wat is volslank nu eigenlijk?!
Het lijkt me toch wel eens leuk om dat hier aan te kaarten en ik googlede er ook eens even op.  


 

Laat ik wel wezen dat ik mezelf niet slank voel en mezelf ook niet dik voel. Ik voel mezelf volslank en ben gezegend met een flinke buste en een dikke kont en ook best een buik. Ik vind mezelf een rubensfiguur. 
Nu ben ik iemand die niet snel onzeker over zichzelf is, al van kleins af aan treed ik deze wijde wereld met ferme stappen tegemoet. 


Ik zie de wereld zoals hij is en eigenlijk altijd alleen maar mooier, en haal altijd het positieve aan...ik zie het positieve in de mensen. 
Veel vrouwen zien zichzelf dikker als dat ze zijn, daar heb ik dus nooit last van gehad. 
Ik ging pas speciaal voor een Tante Betsy girl van opzij op de foto om te laten zien dat ook ik een buik heb (en nee die hou ik niet in op mijn foto's ;)).


En daar zit volgens mij het verschil in hoe men zichzelf en anderen ziet. Veel vrouwen zien zichzelf als dikker als iemand anders die ongeveer hetzelfde uit ziet. 


Als ik er op google kom ik veel dezelfde berichten tegen, maar ook tegenstrijdige. Er zijn mensen die volslank een verdekte term voor dik noemen, er zijn mensen die volslanke dames zien als een vrouw met de juiste proporties. Er wordt met BMI gegooid, veel is ook afhankelijk van je lengte, maar nog meer is afhankelijk van jouw kijk op jezelf en op de mensen om je heen. En ook hoe je je in je lijf voelt!


Ik draag inderdaad maat L bij Tante Betsy en meet in de buste 112cm en op de heupen 113cm en met een taille van 100cm.
Oh ja niet te verwaarlozen dit alles bij een lengte van 1.57m en ongeveer 75 kg!
Maar normaal gesproken pers ik me in een maat L omdat ik van mening ben dat mijn rubens lijf het beste uitkomt als het geaccentueerd wordt. Deze wintercollectie valt bij sommige modellen iets ruimer dus hoef ik niet zo te persen ;). In de groene Fraulein Winterflower heb ik by the way een M. 
Hieronder een foto van Sandra en ik in exact dezelfde jurk (Sandra kocht de jurk van me ;)), Sandra is heel wat slanker en langer en toch valt hij ons allebei op de knieën (er zullen een paar centimeter in zitten). Bij mij gaat er dan wel meer lijf in de jurk waardoor hij bij mij korter valt :). Dus ook hier een verschil in perspectief tussen de ene L en de andere L.

 

Als ik een grotere maat draag wordt mijn lijf een grote massa, dan word ik recht ipv rond. 
Er zijn mensen die mij omdat ik klein ben misschien dik noemen, terwijl er weer anderen mij een lekker ding noemen. Hieronder een foto van zomercollectie 2016, Dress Akke in L en in XL, je ziet duidelijk het verschil wat dat met mijn lijf doet als ik het accent op de taille mis.
In L ben ik een lekker ding whahaha en in XL zie ik er een stuk dikker uit ;).


Laten we wel wezen dat de meningen altijd verdeeld zullen blijven over wat iemand volslank vind.
Ik hoop in ieder geval dat jij je goed voelt in je lijf en dat de Tante Betsy jurkjes/outfits je mooier doen voelen.
Want dat is het allerbelangrijkste dat jij happy met jezelf bent in welke maat Tante Betsy je je lijf ook hult.
 

 
Lots of love from Susan