woensdag 8 februari 2017

BeYoutiful and give sweet compliments

Hey girls ik wil graag eens wat ter sprake brengen, het gaat over complimentjes geven en over je mening geven. 
Ik geniet zo van de Tante Betsy girls die lieve reacties achterlaten op de OOTD's (Outfit Of The Day) van andere Tante Betsy girls, op de Tante Betsy Facebook groepen. 
Ik ben zelf van mening dat als je niks leuks te zeggen hebt, je mond moet houden. Nu hoef ik dat gelukkig nooit te doen met de Tante Betsy outfits/OOTD's want die vind ik stuk voor stuk leuk ;). 


Maar vandaag sprak Betty van Tante Betsy verkooppunt 38Dresses me aan op messenger en ze had zoiets dat dit wel een onderwerp was voor mijn blog. 
Ik dacht toen ik de foto's zag van jurkjes die geen Tante Betsy jurkjes waren, dat Betty de verkeerde Susan voor hebben, maar nee ze zat goed bij mij. 
Ze vertelde dat ze nogal wat kritiek kreeg op haar lijf, nou ja eigenlijk op haar outfit...de dames die reageerden schreven dat ze beter een maatje groter kon nemen en dat de jurk erg tekent.


Als je net zoals ik 38Dresses op Facebook volgt dan weet je dat Betty regelmatig foto's deelt van de jurkjes die ze in haar winkel verkoopt. 
Ik ben daar heel blij mee, want als straks de nieuwe zomercollectie uit is, mag ik altijd foto's van haar delen zodat ik aan jullie kan laten zien hoe de jurkjes staan (de toegevoegde foto's zijn allemaal foto's van haar, behalve die van mij ;)).  
Nu heeft Betty een S in de meeste jurkjes, dus voor velen van ons het ideale figuur, een mooie slanke den.
Maar dan nog is het niet leuk dat men ongevraagd advies/kritiek geeft en zegt dat je beter een maat groter kan nemen en dat de jurk wel erg tekent.


Ik schreef haar dat ik ook al eens zoiets aan de hand heb gehad, dat ik ongevraagde kritiek kreeg op een Tante Betsy jurk. Ik weet nog dat het ging om dress Akke, op de foto's had ik een L en op de andere een XL aan. Een heel aantal dames vonden me de jurk niet staan en dat ik wel andere Tante Betsy jurken in de kast had die veel beter bij me stonden. 
Ik weet nog dat ik ervan uit mijn huisje was, maar ik heb het naast me kunnen leggen en draag mijn Dress Akke in maat L nog steeds met veel plezier en denk nog altijd als ik hem aan doe 'eat your heart out!' met zo'n uitgestoken tong.


Nu weet ik wel dat de dames dat niet verkeerd bedoelden, maar een negatieve opmerking blijft nu eenmaal veel langer hangen, dus girls wees voorzichtig wat je zegt. 
In het geval van Betty zullen velen van ons een prachtige slanke den zien, in al die leuke Tante Betsy jurkjes en alle andere jurken die ze showt.
Maar het kan wel zijn dat zij zich ook ongemakkelijk voelt na zo'n opmerkingen.


Ik draag mijn jurken graag strak, net zoals Betty, waarom zouden we onze mooie vrouwelijke vormen verstoppen in een jurk die te groot is. Ik vind het persoonlijk veel mooier als mijn vrouwelijke vormen goed te zien zijn ipv dat ze verhult worden. Dat maakt mij dikker en maakt me er niet mooier op. En daar heb je dus natuurlijk ook zelfvertrouwen voor nodig, als ik in de spiegel kijk zie ik een prachtige vrouw!

En ja ook ik heb een buik, die hoort bij die andere vrouwelijke vormen die ik heb ;). 


Onlangs sprak ik nog met een Tante Betsy girl die een hele lief compliment maakte naar een andere Tante Betsy girl, ik reageerde erop want ik vind haar (diegene die reageerde) ook een prachtige vrouw en vind het belangrijk dat ze zichzelf ook zo ziet.
Ze had er moeite mee dat er zelfs geen 'like' op haar lieve complimentje kwam.


Ja wij vrouwen zijn nu eenmaal gevoelige zieltjes, het is niet altijd even makkelijk om jezelf als mooi te zien, om trots te zijn op je lijf dat wellicht veranderd is omdat je kinderen hebt gekregen of wellicht dat je vanwege een ziekte door medicijnengebruik niet meer het lijf hebt wat je voorheen had. 
Opeens moet ik denken aan een mooi verhaal over het viooltje in de tuin van de koning, ik zoek het eens op en ga dan snel foto's zoeken bij deze blogpost.

Een koning wandelde zijn tuin in en trof daar verdorrende en wegkwijnende bomen, struiken en bloemen aan. De eik zei dat hij doodging omdat hij niet zo hoog kon worden als de pijnboom. Toen de koning zich naar de pijnboom keerde, bleek die het er helemaal bij te laten hangen omdat hij geen druiven kon dragen zoals de wijnstok. En de wijnstok was aan het doodgaan omdat hij niet kon bloeien als een roos. De koning zag het viooltje bloeien en er zo fris op staan als ooit. Op zijn vraag kreeg hij dit antwoord:

`Ik ging ervan uit dat u mij geplant hebt omdat u viooltjes wilde. Als u een eik had gewild, een wijnstok of een roos, had u die wel geplant. Daarom dacht ik dat ik zo goed als ik kan maar moet zijn wat u zich hebt voorgesteld. Ik kan alleen maar zijn wat ik ben en ik probeer dat zo goed als ik kan te zijn.’


Ik zou nog zoveel meer kunnen en willen schrijven, ik schreef wel al eens het stukje 'follow your own opinion'. Als je op de labels BeYoutiful, Get Inspired, Happy Thoughts klikt kom je bij oudere blogposts die ik schreef over wat diepgaandere onderwerpen. 

Lots of love from Susan