woensdag 21 september 2016

Think positive Wednesday


Ik schreef gisteren dat ik bij de praktijkondersteuner was bij de huisarts. Ik was een kwartier te vroeg en las daar even in de Happinez en ook na mijn afspraak...er stond namelijk een heel artikel over positief denken in...dat wilde ik ook nog even lezen. 
Nu ben ik Miss Positive herself maar die grote veranderingen die nu gaande zijn in mijn leven, brengen me de laatste tijd steeds meer van mijn stuk. Ik ben er van uit mijn huisje en ga op dit moment niet meer met plezier naar mijn werk, wat ik wel drie jaar lang gedaan heb. 
Dus niet verkeerd om dan weer eens zo'n artikel te lezen over positief denken, het ging vooral over affirmaties, affirmeren. 


Op mijn fiets naar mijn werk affirmeer ik regelmatig 'alles wat we nodig hebben is er al', 'ik heb alles wat ik nodig heb', 'ik leef in overvloed'...bijvoorbeeld. 
Vaak ook in het Engels, dus de affirmatie die ik net zag op Facebook bij Doreen Virtue 'I now attract the highest and best good into my life', ga ik toevoegen aan mijn affirmaties. 


Het is belangrijk om aan je affirmaties, aan je wensen ook toe te voegen dat het voor ieders hoogste goed is. 
Want jij kunt je wel wat wensen...zoals bijvoorbeeld in het restaurant als je een hamburger besteld...de ober zal je die gewoon brengen als jij die besteld ook al is dat misschien niet de gezondste keuze...
Maar het is ook belangrijk dat jouw wens voor je hoogste goed is, dus voeg dat altijd toe. Daarom is dit een hele krachtige en goede affirmatie; 'Ik trek nu het beste en hoogste goed aan in mijn leven'.
In het Engels klinkt hij voor mij veel krachtiger ;). 


Bedenk dus krachtige affirmaties en zeg geen woorden erin op als nooit, geen, niet... Ik las in het artikel over woodstock dat men zong 'no rain, no rain'. Ze hadden dus moeten zingen 'It's a beautiful day the sun is shining' :p. 
Het is ook belangrijk om erop te vertrouwen dat het goed komt, goed isss. 
Je affirmatie zeg je als dat het er al is, dat je wens al is uitgekomen. 


Nu heb ik zelf ook affirmatie kaarten van Louise Hay en ik heb er een paar getrokken. 
'Alles wat ik nodig heb komt op een volmaakt moment naar mij toe'.
'Dit is een nieuwe dag, vandaag maak ik opnieuw aanspraak op al het goede en creëer ik niets dan het goede'. 
'Mijn gedachten zijn positief en vreugdevol'. 
'Ik ben een met iedereen op aarde'. 
'Ik hou van mezelf en ik accepteer mezelf'. 
Zo krijg je wat ideëen van affirmaties en kun je er vast wel wat mee of eentje zelf bedenken. 



Terwijl ik net de affirmatie kaarten uit mijn kast nam, zei mijn gevoel ook om het Magische Zeemeerminnen en Dolfijnen Orakel van Doreen Virtue uit de kast te nemen. 
Ik vroeg om kaarten voor bij deze blogpost en die een mooie boodschap hadden voor mij en voor jullie. 
Op mij zijn ze zeker van toepassing, maar wie weet ook op jou en kun je er wat mee. 
Ik kreeg vier kaarten in een keer terwijl ik de kaarten aan het schudden was :).

De eerste kaart is Ochtendaffirmaties: Spreek elke ochtend een aantal positieve affirmaties uit om je kanaal tot manifestatie te openen. Nou girls toepasselijk kan toch niet hè :D. 

De tweede kaart is Gelukkige verandering: Een belangrijke verandering in je leven zal je veel geluk brengen. Mooii!

De derde kaart is Nieuwe dageraad: Het ergste is nu voorbij en aan de horizon verschijnen positieve nieuwe ervaringen. Yihaa!

De vierde kaart is Je bent het waard: Weet dat je het verdient om op alle manieren het goede te ontvangen. Heerlijk! Toepasselijker kunnen deze kaarten niet zijn hè?!


Wie weet kun je er ook wat mee, het is eens even anders als anders. 
Zeg je ook wel eens positieve affirmaties op? Of ben je iemand die wel eens doemdenkt en zich veel zorgen maakt (dat is trouwens de verkeerde kant op fantaseren ;)).
Vandaag heb ik trouwens Dress Folky Black aan, het was hier nog heerlijk warm weer, dus blote benen weer met mijn Bandelettes


Lots of love from Susan

Oh ja het was 18.18uur toen ik klaar was met deze blogpost en de foto's enzo erbij voegde ;).