zondag 30 juli 2017

Living in abundance

Hey girls ik was me aan het bedenken waar ik het vandaag in mijn blogpost over zou gaan hebben. En opeens krijg ik inspiratie op een van de Tante Betsy Facebook groepen...
Het ging over een mooi inititatief van Eva beheerster van de groep en opeens bedacht ik me dat maar heel weinig mensen weten hoe ik ben begonnen met mijn Tante Betsy jurkjes verslaving. 
We weten allemaal dat een Tante Betsy jurkje niet goedkoop is in de winkel of in de webshop en zelfs op marktplaats ben je nog genoeg geld kwijt voor een tweedehands Tante Betsy jurkje. 


Ik heb jarenlang tweedehandskleding gekocht, het was voor mij een sport om er leuk uit te zien met een jurk of rok en top uit de kringloop, van de rommelmarkt of gekregen van vrienden of kennissen. Een jurk of rok kocht ik al voor €4,50, een top of vestje kocht ik voor €2. 
Er was weinig geld om te besteden aan zaken als kleding en ik was er blij mee, heb me er nooit minder of zo om gevoeld. Maar was trots om er leuk uit te zien voor weinig geld. 


Maar in de zomer van 2014 begon ik anders te denken, ik verkocht ook wel eens wat kleding die ik niet meer droeg op marktplaats en van de opbrengst kon ik me een paar laarzen kopen of wat dan ook. 
Ik kocht me een King Louie jurkje op marktplaats voor €20 en was er helemaal happy mee. 


En toen kwam Tante Betsy op mijn pad, ik zag een winactie op Facebook. Yess wat een leuke jurkjes en helemaal mijn smaak en zo ging ik op marktplaats kijken en zo kocht ik mijn eerste jurkje. Ik heb hem nog steeds en vind hem nog steeds super. 


Ik kocht jurkjes tussen de €20-€35 en vond het ook niet erg als ze wat pillig waren. Destijds was dat nog normaal bij de collecties... Ik verkocht kleding die ik zelf niet meer droeg en zo kon ik beetje bij beetje mijn kast vullen en mijn lijf sieren met leuke vrolijke jurkjes die me prachtig stonden. 
De meeste van deze jurkjes in de collage hieronder heb ik nog...op een na ;). 


Mijn eerste jurkjes die ik in de webshop van Tante Betsy kocht, kocht ik in de sale. Mijn allereerste jurk die ik voor het volle pond kocht was van de zomercollectie 2015, mijn Dress Betsy Black. We zouden eigenlijk op vakantie gaan naar Litouwen, maar konden vanwege grote rekeningen die betaald moesten worden niet gaan...nou ja besloten niet te gaan. Maar beetje bij beetje vertrokken diverse vrienden uit Mini land naar Litouwen en ik had er moeite mee...dat we deze keer niet naar de mini meeting konden gaan. En vroeg aan manlief of ik mezelf mocht verwennen met een Tante Betsy jurkje uit de nieuwe collectie die ik zo graag wilde. 


Oh wat was ik blij met mijn doorknoopjurk, ook die heb ik nog steeds en is een van mijn lievelings jurken en staat symbool voor de tijd dat ik besloot dat ik het waard was om mezelf met nieuwe jurkjes te verwennen. 
Daar tegenover stond dat we er nooit een boterham minder om gegeten hebben. Ik heb nog steeds een kast vol kleding die ik niet meer draag, weggooien kan ik niet...weggeven kan ik wel, maar toch is dat ook een beetje mijn geldboom. 


Inmiddels is Tante Betsy niet meer uit mijn leven weg te denken en ben ik al bijna twee jaar dagelijks aan het bloggen op mijn Tante Betsy blog. Ja ik word ook door Tante Betsy verwend met jurkjes, maar ik koop ook nog steeds zelf jurkjes in de Tante Betsy webshop of in een van de Tante Betsy verkooppunten
Eigenlijk zelden nog op marktplaats, daar verkoop ik dan wel weer zo af en toe een jurkje of iets anders, zodat er weer budget is. Deze hieronder zijn inmiddels al verkocht door de tijd ;). 


Maar eigenlijk gaat het ook om de mindset, ik leef in overvloed en alles wat ik nodig heb is er al...zijn affirmaties die ik jarenlang heb opgezegd. Het is belangrijk om niet in tekorten te denken, maar in overvloed te denken. Vertrouwen dat je dat krijgt dat nodig is, vertrouwen dat er voor je gezorgd wordt en dat je op die manier ook anderen blij kunt maken. 


Lots of love from Susan