donderdag 20 april 2017

How to become a Tante Betsy girl


Sinds een aantal jaren ben ik een Tante Betsy girl, maar als je zo'n leuke Tante Betsy jurkjes en outfits hebt ben je er nog niet. Want waar krijg je nu zo'n knalkleur panty of legging en een leuke kleurige top onder je Tante Betsy jurk of een bijpassend vestje of een jas?! En welke schoenen/laarzen draag je eronder?
In een gewone winkel vind ik vaker niets bijpassends, cowboy laarzen of klompjes in leuke kleuren, tops en vestjes of leggings in bijpassende kleurtjes je moet haast stad en land afzoeken om iets met kleur tegen te komen.
Maar gelukkig vind je veel van dit soort bijpassende items in de diverse Tante Betsy verkooppunten, door het hele land zijn er leuke stenen winkels te vinden waar je vaak je hele outfit bij elkaar kunt shoppen.
Ik gebruik even een foto van Gilles die zich samen met haar man amuseerde met een fotoshoot...zo kun je natuurlijk ook een Tante Betsy girl worden hihihi.


Mijn tops/singlets verzamelde ik door de jaren heen, ik heb er van de Zeeman, van Kruidvat. Het is een hele zoektocht om een leuke vrolijke kleur te vinden want tsja zoals jullie allemaal wel weten loopt de rest van Nederland er maar kleurloos bij of het moet toevallig in de mode zijn.
Maar bij Tante Betsy verkooppunt Pantalone hoorde ik over singlets van het merk Slippely. En zo zullen er nog wel meer Tante Betsy verkooppunten zijn die bijpassende items hebben bij je Tante Betsy outfit. 


Oh ja als het straks hoogzomer is en je hebt een overslag jurk zoals Dress Penny Poppy/Klaver of Dress Songbird aan van Tante Betsy, dan is het vaak te warm om een volledig singlet aan te doen onder deze leuke jurkjes.
Dan kun je ook een onderbroek verknippen tot top...ja echt waar ;). Klik hier voor het Youtube filmpje.
Ik blogde er al eens over op mijn creatief blog (waar ik niet meer blog, maar waar mijn Tante Betsy liefde begon, http://365dagencreatief.blogspot.nl/2015/08/en-daar-sta-ik-dan-in-mijn-onderbroek.html). 


Ook is het niet altijd makkelijk om een vrolijke kleur legging of panty te vinden onder je Tante Betsy jurkjes/outfits. Ik zocht in het begin stad en land af en scoorde wel eens een knalkleur in de sale bij de Hema, vond er bij de kik in Duitsland, kocht er ook al eens een bij de Wibra of katoenen leggings bij de Zeeman. 
Maar via Tante Betsy girl en dinnetje Petra kwam ik terecht bij Sokken-online en daar scoorde ik panty's en ook leggings in vrolijke kleuren. Van zo'n Apollo panty maak ik ook een legging door de teennaad eraf te knippen (wees gerust het laddert niet, er is een verdikt stuk bij de tenen en dat is bij iedere panty het geval). 
Bij diverse Tante Betsy verkooppunten vind je ook mooie panty's (ook de Apollo panty's) en leggings, vraag er naar als ze niet in het zicht liggen/hangen.


Vorig jaar kwam ik voor het allereerst erachter dat er ook oplossingen zijn tegen schurende bovenbenen en heb ik vrijwel de hele zomer heerlijk met blote benen rondgelopen. Terwijl ik jarennn lang met leggings in de zomer heb gelopen omdat ik last heb van bovenbenen die tegen elkaar aan schuren. 
Ik zelf ben dan ook heel blij met de Bandelettes, een soort band met siliconen strips boven en onder die zorgen dat ze goed op hun plaats blijven (mits je de juiste maat hebt gekozen).
Ik zweer erbij en verheug me erop om mijn unisex bandelettes (klik voor de review) en mijn kanten bandelettes weer te gaan dragen.
In dit allereerste Youtube filmpje liet ik ze ook zien en in deze blogpost een link waar ik de rode kanten Bandelettes show bij een review over de Urban Hippies Hip Pockets.


Maar je kunt ook Vevina gebruiken, een andere oplossing tegen schurende bovenbenen/dijen. Ik heb op mijn blog een review staan én er loopt een winactie! Doe snel mee, vandaag is de laatste dag om mee te doen! Klik hier om mee te doen. 


Inmiddels weten jullie wel dat Tante Betsy ook prachtige bijpassende vestjes verkoopt, die perfect staan bij de zomercollectie jurkjes. Ik deed onlangs een fotoshoot met bijpassende vestjes en laarzen. 
Maar natuurlijk kun je ook terecht bij andere merken zoals King Louie, Zilch, Bakery Ladies of voor een goedkoper vestje bij de Kruidvat of Takko.
Zelf ben ik stiekem enorm blij met de Tante Betsy vestjes, die ook fijn zijn als je veel langere armen als ik hebt. Ik hoorde dat dat ook vaak een issue is bij langere dames, alsook de Vera Jacket die heeft ook mooie lange mouwen.


Zoals jullie allemaal inmiddels wel weten ben ik gek op laarzen en draag ik die graag onder mijn Tante Betsy jurkjes. Maar een paar vrolijke laarzen vind je niet zo snel in een schoenenzaak in de stad.
Ik stuitte al langer geleden op Boeties.nl waar ik de meest gave laarzen zag voorbij komen van Sendra en Tony Mora, beide bekende cowboylaarzen merken met wel hele gave exemplaren.
En ook van DWRS met wat minder dure exemplaren, ze lijken een beetje op de cowboyboots die Tante Betsy ooit had.
Ik ben een samenwerking met Boeties.nl aangegaan en schrijf binnenkort een review van wel hele gave Sendra Ibiza laarzen in hemelsblauw (zie mijn outfit of the day in Dress Betsy Poppy Blue). 



Ze hebben nog een andere webshop Fashionbootz.nl waar ze vrolijke regenlaarzen verkopen van merken als Joules en zelfs cowboy regenlaarzen!
Maar ze verkopen ook regenjassen die mooi passen bij/over onze Tante Betsy jurkjes van merken zoals Rains en HappyRainyDays waar ik ook jassen van heb. 


Ook ben ik heel blij met de gave outdoor laarzen van ZOO Adventure, zo fijn om een paar stevige leren weerbestendige vrolijke laarzen onder mijn Tante Betsy jurkjes te dragen als ik aan de wandel ga in het bos. Ze zijn er in heel wat kleurtjes en modellen, vooral het Adisa model is er in meerdere leuke kleuren.



Ik maakte ook al eens een blogpost over sneakers voor onder Tante Betsy jurkjes, ga gezellig even terug lezen. Ik draag zelf vaak sneakers van het merk Asics onder mijn Tante Betsy jurkjes in de zomertijd, maar je vind ook bij Nike en Adidas gave kleurtjes. Maar makkelijk is het niet om een paar sneakers te vinden in een mooie fellere kleur.


Ik ben trouwens ook enorm blij met de Danefae softshell jassen, de rode kocht ik bij Tante Betsy verkooppunt Pantalone op mijn verjaardag van verjaardagsgeld. Maar inmiddels heb ik ook een grasgroene versie erbij die ik kocht bij Tante Betsy verkooppunt Pinka.nl
Maar ik heb ze ook al gezien bij diverse andere Tante Betsy verkooppunten.


Ik ben zelf nog op zoek naar vrolijke tassen voor bij mijn Tante Betsy jurkjes. De Kunstboer heeft heerlijk vrolijke tassen die je ook als volwassene kunt dragen en waar ik veel plezier van heb. Maar ik ben ook al bij Tante Betsy verkooppunten de leren tassen van Sticks & Stones tegen gekomen, die ook enorm gaaf zijn.  


Nou girls daarmee ga ik deze lange blogpost beëindigen, maar hopelijk kunnen jullie wat met al die tips van mij, er staan meerdere doorklik links in deze blogpost, klik ze (dat zijn de roodgekleurde teksten)!
Ik vind het ook heel leuk als jij jouw tips hieronder deelt, over bijvoorbeeld een tassenmerk, wellicht heb jij ook gave sneakers of andere tips...ik hoor het graag.


Een ding is duidelijk naast heel wat gave webshops kun je ook altijd terecht bij een Tante Betsy verkooppunt voor bijpassende items. 
Ik heb een hele lijst met meer als 50 verkooppunten op mijn blog staan, ga er zeker eens heen en vraag ook daar raad. Vaak hebben ze bijvoorbeeld bijpassende tops en leggings, maar niet altijd in het zicht. 
Ik hoop dat jullie genoten hebben en koop je wat bij een van mijn sponsors, dan is het altijd leuk als je vermeld dat je door mij bij hun terecht bent gekomen. 


Lots of love from Susan

Ps oh ja vergeet ik jullie bijna te waarschuwen dat de laatste lichting van zomercollectie online staat/gaat. http://www.tantebetsy.com/ ik gooide al een jurk in het winkelmandje en sjeesde naar de kassa ;).