maandag 30 januari 2017

Tante Betsy shopping tips

Hey girls vandaag ben ik wat later, we waren op bezoek en daardoor later thuis. 
Maar een reactie van een Tante Betsy wannabee op de Tante Betsy Liefde Facebook groep stimuleerde me om deze blogpost te schrijven. 
Ze wilde namelijk jurkjes gaan passen in een Tante Betsy verkooppunt en dan kon ze ze later ook online kopen. 
Ik reageerde dat de maatvoering van de Tante Betsy jurkjes van de huidige wintercollectie geen maatstaf is voor de komende zomercollectie (en ook niet van eerdere collecties).


 
Normaal valt Tante Betsy namelijk op maat dit is het geval sinds de zomercollectie 2015. 
Deze winter waren er echter een aantal modellen die groter uitvielen omdat er een nieuwe producent is en naar wat ik gehoord heb heeft deze de kniplijnen als naailijnen aangezien (niet uit eerste hand gehoord). 


 
Ik draag de Tante Betsy jurkjes normaal vrij strak omdat dat me nu eenmaal het beste staat. 
Ik heb een zandloper figuur en als ik iets draag dat te los in de taille is dan lijk ik dikker als dat ik ben. 
En ook al heb ik best wel een buik (met flinke borsten en billen), die mag van mij gerust gezien worden. 
Zie hier het voorbeeld van het verschil voor mij in dress Akke (zomercollectie 2016, die dus gewoon op maat viel) in maat XL en mijn eigen maat L.


 
Ik heb zelf eigenlijk nog steeds alle Tante Betsy jurkjes van deze wintercollectie (die dus wat ruimer valt) in maat L, behalve het Dress Fraulein Winterflower model, die heb ik in maat M genomen. 
Maar zat normaal (bij de collecties die op maat vielen) je jurk al wat losser, dan zat het deze winter er dik in dat je een maat kleiner bent (moeten) gaan dragen.


 
Dus ga vooral met de zomercollectie terug naar een Tante Betsy verkooppunt om te kijken hoe de jurkjes je vallen van die collectie en steun zeker ook al die leuke stenen jurkjeswinkels door daar ook te kopen en niet alleen te gaan passen. 
Okay natuurlijk zullen ze niet de hele Tante Betsy collectie hebben ingekocht, maar ga vooral wel ook lekker shoppen bij zo'n Tante Betsy verkooppunt. Je vind op mijn blog, bij de pagina's in het menu een pagina met een hele lijst van Tante Betsy shops/verkooppunten.
Have fun shopping!
 
 


En lijkt het je leuk om te vertellen hoe het bij een Tante Betsy verkooppunt was, dan mail me en deel jouw ervaring in een gastblogpost.
Ik was er zelf ook al diverse malen op bezoek, hier voor de wintercollectie '16/'17, hier zomercollectie 2016

Lots of love from Susan

Ps op de Pinterest pagina van Tante Betsy krijg je een goed idee van welke collectie een bepaalde jurk is.