maandag 25 juli 2016

Don't let anything dull your sparkle Sunday



Hey lieve Tante Betsy girls daar ben ik weer. 'Don't let anything dull your sparkle' die zin spookt me al de hele dag door mijn hoofd. Maar nu nog een blogpost eromheen brouwen dus dat neemt even tijd in beslag.
Doreen Virtue heeft een boek geschreven met deze titel en die zin inspireert me gewoon. Hier kun je het gratis e-book downloaden. 


Voor mij gaat het er gewoon om dat je lekker je ding doet, dat doet waar je energie van krijgt. 
Ik merk dat ik energie krijg van creatief zijn op mijn werk, mmm eigenlijk doe ik dat thuis veel te weinig...oftewel helemaal niet op dit moment. 
Veel vrije tijd gaat in dit Tante Betsy blog zitten (ik ben er toch snel twee uur mee bezig per dag en soms nog meer), maar daar krijg ik gelukkig ook energie van :). 
Ook natuurlijk van die geweldig vrolijke Tante Betsy jurkjes...als ik naar de foto's kijk van al mijn Tante Betsy jurkjes op dat grote rek buiten dan word ik instant vrolijk. 


Lekker stralen in dat leuke Tante Betsy jurkje/rokje/outfit is toch heerlijk en samen maken we de wereld nog eens vrolijker. Laten we eerlijk zijn, je krijgt toch instant goede zin als je ons ziet in zo'n vrolijk jurkje. En als je dan ook nog straalt van binnen uit stuur je lekker veel positieve energie naar buiten. In de collage en door deze blogpost heen sprankelende Tante Betsy girls foto's die ik in de gauwigheid tegenkwam op mijn telefoon ;). 


Ik hoop dat jullie veel lieverds om je heen hebben die niet de behoefte hebben om je omlaag te halen, omdat je er anders als de anderen in je omgeving bij loopt. 
Gisteren zei nog iemand 'kabouter' tegen me (ik had mijn rood met witte stippen jurkje aan van een oudere collectie van Tante Betsy), maar hij bedoelde dat niet verkeerd hoor en ja ik ben ook nog een kleine kabouter met mijn 1.57m (ben 1 centimeter gegroeid whahaha).


Maar las dat Petra haar zus haar 'een wandelende kermis' vind, oops dat is niet leuk om te horen. Hoop dat je het lekker naast je kunt leggen en je bedenkt dat jij lekker sprankelend erbij loopt en de jurkjes je prachtig staan!


Ja woorden kunnen soms meer pijn doen als dat je bijvoorbeeld een pak slaag krijgt. Nu gun ik het beide niemand hoor, maar bedenk je één ding, diegenen die stomme dingen zeggen tegen je, hebben vaak zelf erg weinig eigenwaarde en zelfvertrouwen.
En door iemand anders omlaag te halen, voelen ze zich vaak beter. Ze trekken in feite de goede energie uit je lijf. 
Dus don't let anyone or anything dull your sparkle! Blijf lekker stralen, blijf lekker jezelf en voel je goed erover. 


Heb je nu wel dat soort mensen in je omgeving die energie uit je halen...scherm je dan af ervoor, zet licht om je heen, ik zet vaak een koepel van wit en goud licht om me heen, zoiets als zo'n glazen maria stolp visualiseer ik me dan... Ik schreef hier eens wat tips op een rij. 

Ook het wereld nieuws kan veel energie uit je halen, al die zorgen die je je maakt over wat er allemaal gebeurd in de wereld...ik kijk er zelf niet meer naar, ik sluit me er heel bewust voor af. Als er echt iets ernstigs gebeurd krijg ik dat toch wel mee hoor, maar al die negatieve dingen die je hoort doen niks voor je en kosten alleen maar energie. 


Ik heb me trouwens eens gebogen over al die enthousiaste reacties op de 'Compassion with yourself Monday' blogpost. Ik heb al jullie reacties onderelkaar opgeschreven, ik las prachtige zinnen maar die zijn natuurlijk veel te lang om ze als tag/label te gebruiken, wellicht wel als blogpost titel. 
Ik heb meerdere reacties eens even als tag opgezocht op Instagram op populariteit maar ook welke foto's erbij hoorden. 


Instagram werkt veel met tags en ik heb nu drie favorieten...maar ik kan niet kiezen...en ben me aan het bedenken of ik wel moet kiezen...
Be-You-tiful van Esther, Get Inspired van Heidi en Happy Thoughts van Neeltje zijn mijn favorieten. Die passen het meeste bij meerdere van mijn inspirerende wijze blogposts. Misschien worden het dan drie kleinere suprises ipv een grotere...wat spreekt jullie aan?


Lots of love from Susan