maandag 18 juli 2016

Compassion with yourself Monday

Hey girls wat is het opeens rustig op mijn blog, ja de vakantietijd is aangebroken en nee geen lopende winactie of toch wel?
Ik heb jullie hulp nodig en daar zit dan een leuke surprise aan verbonden. Wel alleen voor Nederlandse Tante Betsy girls deze keer ivm de verzendkosten. Lees gezellig even verder en dan lees je vanzelf waar ik jullie hulp bij nodig heb ;). 


Compassie met jezelf is de titel van vandaag. Ik zit op het moment (vanmorgen schreef ik deze blogpost ;)) op het terras in onze tuin een oude Flow magazine te lezen, het artikel 'Heb de moed om imperfect te zijn' van Brené Brown inspireert me tot deze blogpost. 
Zelfcompassie: Jezelf goed genoeg vinden, je kwetsbaar op te stellen, met hart en ziel leven, een goed gevoel van eigenwaarde...
 

Gewoon lekker jezelf zijn dus, schijt hebben aan wat anderen van je denken en of van je zouden kunnen denken....
Dat doe je waarschijnlijk al door die vrolijke jurkjes/rokjes van Tante Betsy te dragen. 
Je loopt er namelijk niet bij zoals ieder ander in je omgeving. Het vraagt lef om een theekopjes jurk, panterjurk, paddestoelen jurk te dragen. 


Okay dit seizoen zijn er eigenlijk geen uitgesproken printjes als ik zo eens even mijn garderobe, mijn Tante Betsy jurkjes, in mijn hoofd laat voorbij gaan. 
Hartjesjurken en vogeltjesjurken eventueel...maar vast staat dat je niet echt de mode volgt als je Tante Betsy draagt. Het is lekker eigenzinnig, gewoon aan hebben waar jij je goed bij voelt en niet achter de kudde aanlopen. 


En daar komen we weer terug op lekker jezelf zijn, je laten zien zoals jij bent. En nee dat hoeft natuurlijk niet uitgesproken te zijn, je hoeft niet opeens een panterjurk proberen te gaan scoren uit een oudere collectie of een theekopjes jurk uit de vorige zomercollectie ;). 


Ik ben bijvoorbeeld verre van perfect, maar ik ben wel secuur en doe mijn best om bijvoorbeeld op mijn werk (ik werk op een sociale werkplaats, leerplaats mode en textiel) zorgvuldig werk af te leveren. Ik ben nooit een snelle werker geweest, op de lagere school al niet...ik doe dingen op mijn eigen tempo. Ik ben soms dubbel zo lang bezig met dingen wat mijn man zo even uit zijn handen draait. 
Maar ik ga niet proberen hem of anderen te evenaren, ik heb afgeleerd om naar anderen te kijken hoe zij iets doen. Dat stond mijn creativiteit in de weg...de ander was altijd sneller en beter. Nu ben ik goed genoeg, ik heb geaccepteerd wie ik ben en doe mijn eigen ding. Ik ben trots op mezelf en mijn creaties, op wat ik uitstraal. 


Dus girls ga lekker stralen in je Tante Betsy jurkjes of rokjes, wees lekker jezelf...geef uiting aan jezelf...
Wees je authentieke zelf met je sterke en zwakke kanten, vertrouw op je eigen kunnen, vertrouw op je intuïtie, je ingevingen... Hou van jezelf! En trek je niet teveel aan wat anderen van je denken, maar volg je hart, je gevoel. 


Zo girls nu kom ik terug om jullie hulp in te roepen, ik deelde al vaker dit soort blogposts en ben nog steeds op zoek naar een leuke tag/label.
Een tag die ik bij deze blogposts kan toevoegen, die weergeeft dat het om een stukje diepgang, stukje inspiratie gaat. 
Zodat jullie ze altijd kunnen terugvinden als je in mijn lijst met tags/labels kijkt. Zoals deze óf deze blogpost...

 
Het moet natuurlijk wel een Engelstalig tag zijn...dus dames die creatief met woorden zijn, laat je gedachten er eens over gaan of gooi je eerste ingeving hieronder in een reactie door. 
Een korte pakkend zinnetje van maximaal drie woorden bedacht ik me zo...waarmee je dus alle inspirerende blogposts kunt terug vinden. 
Ik laat me verrassen...tot en met 24 juli kun je je iets bedenken. En dan maak je kans op een surprise van mijn hand :). 



Wie weet is het helemaal niet jouw ding creatief zijn met woorden...
Als je een pakkende tekst/tag van anderen ziet onder deze blogpost, lijkt het me leuk dat je dat dan even laat weten bij de reactie...kunnen jullie meteen een beetje mee stemmen ;). Lijkt het jullie wat? Ik ga het zien...

Lots of love from Susan