vrijdag 22 april 2016

Happy again with my Zippie dresses Friday


Hey girls vandaag mocht ik onder werktijd naaien aan mijn eigen jurkjes. Ik had eigenlijk van een jurk een vest willen maken, maar terwijl ik gisteren thuis de rits los aan het halen was bedacht ik me dat ik daar toch hulp en uitleg bij nodig heb (wordt uitgesteld tot een volgende keer als er deskundige begeleiding is ;)). 
Ik had al een tijdje twee zippie jurken ongedragen in de kast hangen, nou ja heb ze vorig jaar wel al eens aangehad en heb ze ook tweedehands gekocht op MP (zomer 2014 collectie zie ik net bij Tante Betsy op Pinterest) maar werd er niet meer happy van. Eentje was een XL en de andere een L, maar van oudere collecties dus die vallen vaker groter uit. Sinds zomer 2015 collectie vallen de Tante Betsy jurken op maat. 


Inmiddels weet ik dat dat vaak met de maatvoering te maken heeft. Als een jurk te los aan mijn lijf hangt lijk ik dikker als dat ik ben. Ik heb een zandloper figuur en het is belangrijk om de taille te benadrukken (ook al zit daar een flinke buik ;)). 



Gisteren thuis een ander goedpassend jurkje erop gelegd voor de maat, afgespeld of met kleermakerskrijt aangegeven waar smaller te maken.


En vandaag hupsakee onder de naaimachine op het werk, die stikt en geleid mooier als de mijne thuis. Met een hele lichte zitzagsteek (0,5) heb ik beide jurken smaller gemaakt (zoom een stukje losgemaakt om het netjes af te werken) en daarna nog onder de lockmachine gelegd. Eerst wel nog even gepast want wilde eerst zeker weten of ze mooi zaten voordat ik met de lockmachine het teveel aan stof in de zijnaad eraf lockte. 
Yess weer helemaal happy met de twee jurken



Hebben jullie gezien dat Tante Betsy meerdere jeansjurkjes in de webshop heeft staan? Gemaakt van een mooie tricot jeans/denim kwaliteit. http://www.tantebetsy.com/nl/jurkjes.html

Dress Nova die hooggesloten valt met een rits en leuke zakken. 
Dress Summer Zippie Jeans lijkt op mijn zippie jeansjurk maar niet zo kleurrijk. 
Dress Selma lijkt op dress Nova maar heeft een brede hals met knopen en ook weer zakken op de jurk. 
En dan heb je nog Jacket Dress Denim, een jurk waar ik toch nog steeds in mijn achterhoofd heb dat dit toch wel een hele leuke kan zijn om als zomerjas/zomervest over mijn jurkjes te dragen is. 
Let op het maatadvies! Twee jurkjes vallen op maat en bij twee wordt een grotere maat geadviseerd (Jacket Dress en Summer Zippie Jeans). Als je vragen hebt kun je ook altijd bij een Tante Betsy verkooppunt vragen. Hieronder Betty van 38 dresses in de Jacket Dress Denim en Marleen van Lef Hilversum, als ik het goed zie in Summer Zippie Jeans. 


Zo girls ik schrijf (typ) dit al in de middag, ik ga een verjaardagskaart voor Tante Betsy (Alisa) schrijven. Ze is morgen jarig en natuurlijk stuur ik met liefde een kaartje naar het postbus adres. Doen jullie met me mee?
Tante Betsy®
Postbus 734
6800 AS Arnhem
Ben je niet van de kaartjes afdeling en ben je creatief met foto's of collages stuur me dan een afbeelding vóór morgen 14 uur en dan maak ik er een speciale blogpost van : 365happytantebetsydresses(apestaartje)gmail.com



Lots of love from Susan