zaterdag 19 maart 2016

I'm Susan and I'm proud of myself and my body Saturday


Hey girls zo vandaag geef ik mezelf bloot, nee niet letterlijk :p whahaha. 
Oh het is best moeilijk om de juiste woorden op 'papier' te zetten, in mijn hoofd vanmorgen onder de douche hield ik al een heel pleidooi wat ik allemaal tegen jullie wilde zeggen. 
Ik ben geïnspireerd door een jurkjeszusje die geen OOTD durfde te delen omdat ze in iedere outfit haar buikje zag. 
Geloof me geen enkele van ons vrouwen zag dat buikje en velen van ons hebben zelf een buikkk en delen regelmatig een Outfit Of The Day met onze jurkjeszusjes. Zo meteen een foto van mezelf met rollen/rondingen van bovenaf genomen terwijl ik dit stukje aan het typen ben. 


Ik lees ook nog wel eens een opmerking van 'oops heb ik per ongeluk mijn OOTD foto op mijn eigen profiel geplaatst' ipv in de besloten Facebook groep (sorry girls hij zit vol voor het geval je erbij wilt). 
Ik ga vandaag op mijn profiel een foto plaatsen en ga een oproepje doen aan mijn Facebook vriendinnen om ook een foto van zichzelf te plaatsen. 
Want wij mogen er toch zijn mét onze rondingen, misschien wilde je wel dat je rondingen had...
Wij mogen er zijn met onze buikjes en buiken, met onze billen en misschien noem je het wel een reet, met onze borsten, borstjes, bloemkolen (ja die opmerking hoorde ik eens een paar maanden geleden van een tiener whahaha). 
Ik ben trots op mezelf en vind van mezelf dat ik er mag zijn, ik word dit jaar 49 en ja ik ben (heel) wat kilo's aangekomen sinds ik tien jaar geleden mijn beroerte heb gehad, sinds ik mijn man heb leren kennen. 
Maar ik ben nog net zo trots op mijn lijf als ik tien jaar geleden was hoor, met 14 kilo minder op de weegschaal. 


Ik vind dat ik een Goddelijk lijf heb en hul me daarom ook in die leuke Tante Betsy jurkjes, waarin ik mijn buik niet verstop door een maatje groter te nemen. 
En hierbij geef ik dan ook eens meteen mijn maten door, zodat je ziet dat ik ook heupen heb en rondingen heb. 
We gaan nu niet met z'n allen klagen waarom Tante Betsy geen flinkere modellen neemt of welk modemerk dan ook, we houden het positief en hier op mijn Tante Betsy blog kun je Tante Betsy modellen zien in alle maten en vormen én lengtes. 


Ik ben dus maar 1.56m, 107 cm busteomvang (met jurk), 97 cm buik- en tailleomvang en 112 cm billen- oftwel heupomvang en weeg nu 75 kilo, ik draag maat L in de meeste Tante Betsy jurkjes. 
Mijn bovenbenen zijn 61-63 cm en kuiten 39 cm (als je dat al eens afvroeg ivm mijn leuke cowboylaarzen). 


Ik laat meteen een foto zien van mezelf van de zomer in dezelfde jurk, een keer in XL en een keer in L. Ik vind mezelf veel dikker uit zien op de eerste foto waar ik een XL aan heb (was om te passen en omdat ik de jurk zo leuk vond). 
Let op dit is een model van een oudere collectie, die vielen voorheen groter uit. 
Sinds de zomercollectie 2015 valt de Tante Betsy collectie op maat. 
Mijn zomer 2015 jurkjes heb ik dan ook in XL gekocht, terwijl ik nu L draag (ben 3-4 kg afgevallen sinds vorig jaar, maar ook alweer wat bij gekomen ;)), maar heb ontdekt dat die me net wat beter staan als alles wat strakker aan mijn lijf zit. 
En ja iedereen kan mijn buik, billen en borsten, mijn rondingen zien, daar gaat het hele stukje over, daar hoef je je niet voor te schamen. 
Nee ook niet voor je buik, we hebben niet voor niks een naam voor dat lichaamsdeel, een buik! Iedereen heeft een buik en ook al is die dikker als gemiddeld of denk je dat die dikker is als gemiddeld, hij mag er zijn. 


Geniet van het leven lieve Tante Betsy girls, wees trots op jezelf en je lijf! Ik ben dat in ieder geval wel! Ondanks dat ik nooit complimentjes krijg van mijn man dat ik er goed uit zie, ik geef die gewoon lekker aan mezelf en ik hul mijn Goddelijke lijf in de leukste jurkjes die er volgens mij bestaan, Tante Betsy jurkjes!
Je hoort mij niet zeggen dat mijn man me niet goed vind uitzien hoor, hij is gewoon geen man die zich met complimentjes bezig houdt ;) verder is hij wel heel lief hoor en hij houdt van me en dat zegt hij wel regelmatig :D.  

Lots of love from Susan