maandag 5 juni 2017

Makes my heart sing


Hey girls, hallo lieve dames die allemaal mee doen aan die gave winactie die ik mag doen van Tante Betsy, wat een lieve leuke reacties allemaal. 
Daar gaat mijn hart van zingen en het doet me zoveel vreugde om te lezen dat ik met mijn blog ook aan de vollere dames onder ons kan laten zien hoe mooi zo'n vrolijke Tante Betsy jurk ons staat. Doe je nog niet mee? Waag hier een kans!


Zo fijn dat steeds meer dames mijn blog weten te vinden en ik hoop dat het steeds meer worden, zodat we samen Nederland en België, maar ook andere delen van de wereld opvrolijken. Ik weet dat er namelijk ook dames uit Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Spanje en wie weet nog wel meer landen mee lezen. 
Jullie mogen natuurlijk ook mee doen met deze gave winactie! Graag een reactie in het Engels ;), dan kan ik het ook lezen. 


Ik ben destijds in september 2015 dit blog gestart omdat ik steeds vaker te horen kreeg dat men toch wel heel blij was om te zien hoe mooi deze jurkjes ook bij een vollere dame staan. 
Dit waren veelal dames die ik via Marktplaats sprak waar ik een Tante Betsy jurkje van kocht, maar ook dames via mijn 365 dagen creatief blog waar ik destijds enthousiast over Tante Betsy begon te bloggen. Ik blog er niet meer, maar je kunt mijn Tante Betsy posts onder deze link vinden. 


Het doet me goed dat ik jullie Tante Betsy girls en Tante Betsy wannabees een beter zelfbeeld mag meegeven. Gelukkig heb ik dat altijd al gehad, ik was toen ik al klein was een echte leeuwin en trots op wie ik was en kwam op voor mijn grotere broer. 


Volgens mij heb ik altijd schijt gehad aan wat anderen van me dachten, meer omdat ik wist dat ik goed in elkaar zat. 
Ik ben nog altijd een kleine dame met mijn 1.57m, maar om mij kun je niet heen hoor. Ik loop trots te wezen in mijn vrolijke Tante Betsy jurkjes en heb er lak aan wat anderen van me zouden kunnen vinden. 
Lees deze blogpost 'Follow your own opinion' daar maar eens over, iedereen heeft wel een mening en het is belangrijk om gewoon lekker je eigen mening te volgen. Je eigen gevoel te volgen en doen wat voor jou goed voelt. 


En ja ik word dit jaar vijftig en blijf gewoon rondhuppelen in mijn vrolijke Tante Betsy jurkjes. En ja de afgelopen maanden heb ik minder goed in mijn vel gezeten, onze vakantie naar Ierland heeft me enorm goed gedaan. Maar terwijl ik het gisteren met dochterlief (24) had over ons werk, voelde ik weer het verdriet erover omhoog komen. Ik blijf dus nog even een tijd thuis om goed voor mezelf te zorgen en hoop het reïntegratie traject in te mogen, zodat ik nog beter leer voor mezelf te zorgen. 


Ik ben en blijf een positief ingestelde vrouw, en zal altijd het zonnetje in huis zijn, zo ben ik nu eenmaal. Maar op de achtergrond spelen toch ook wel andere zaken mee, waardoor ik regelmatig als een zoutzak op de bank zit en er totaal niks uit mijn handen komt. De vakantie was een goede afleiding, iedere dag buiten in de natuur zijn heeft me goed gedaan. Ik ga proberen om dat vol te houden en de natuur op te zoeken, die me helpt te helen. 


Ik hoop ook dat ik beter leer los te laten, niet altijd de verantwoording op me te nemen op mijn werk. Dat ik leer grenzen te stellen, maar ook dat ik weer energie krijg om in dit overvolle huis meer ruimte te creëeren...mezelf meer lucht te geven. 
Ik wil niet zielig doen met dit laatste stukje, maar naast de vrolijke noot die ik jullie iedere dag mee geef wil ik ook laten zien dat ook ik een gewoon mens ben met mijn eigen 'kruisje'. 


Maar ik vertrouw volkomen in wat op mijn pad komt dat dat voor mijn hoogste goed is. Ik ben een spiritueel ingesteld mens en ben dan wel katholiek, maar ga nooit naar de kerk of het moet zijn om die te bewonderen zoals we op onze laatste vakantie dag in Frankrijk deden in de Basiliek van Lisieux. In die grootse kerk voelde ik me niet thuis, ik heb hem wel bewonderd maar toen we beneden de crypte in gingen begon mijn hart te zingen. Wat een prachtige ruimte, voelde zoveel zuiverder zoveel beter. 



Ik merk steeds meer wat mijn hart goed doet, ik leer er steeds beter naar te luisteren. De zee, zo'n ruig strand vol stenen, een prachtig meer met hoge bergen...daar word ik blij van. 
Een bos vol met loofbomen, daar voel ik me thuis. En in Tante Betsy jurkjes daar voel ik me Susan in, die blije Susan maar ook ernstige en serieuze Susan die ik altijd ben geweest. Ik hoop dat jij ook steeds beter leert kennen waar je hart blij van wordt. Dikke knuffels!



Lots of love from Susan