donderdag 9 februari 2017

Sweet compliments make you feel good


Hey girls gisteren schreef ik een blogpost dat weer veel lieve reacties opleverden. Ik heb mijn best gedaan om er ook zelf even een reactie op te plaatsen.
Daar neem ik of heb ik niet altijd evenveel tijd voor maar ik werd wakker van de bel...in mijn droom...om 4.47uur
En ik werd geïnspireerd door Alma, dus schrijf ik mijn stukje nu al midden in de nacht oftewel op de vroege morgen. (Hieronder een foto van Brigitte in Dress Lilly Light). 


Complimentjes geven en krijgen, het blijft iets waar we gevoelig voor zijn. Lieve oprechte complimentjes kunnen je heel goed doen, maar als je niet lekker in je vel zit zou je ook zomaar kunnen denken meent diegene dat nou echt of zegt ze dat alleen maar om me te plezieren. Nou meestal als iemand je een complimentje geeft, meent men dat oprecht laten we dat voorop stellen ;). 


Maar wellicht heb je wel net zoals mij een man die niet van de complimentjes afdeling is.
Nu wil ik meteen even duidelijk maken dat ik daar geen probleem mee heb hoor ;). Ik weet dat mijn man van me houdt en trots op me is en dat hij me een mooie vrouw vind. 
Maar ik moet eerlijk zeggen dat het vooral komt door een goed zelfbeeld en doordat ik ooit een lover heb gehad, die mijn hele lichaam centimeter voor centimeter bewonderde en 'gorgious...goorgious' mompelde. 
De foto hierboven is van Marco en Heidi en wij weten inmiddels dat hij haar op handen draagt ;). De foto hieronder is van  Sandra in twee jurkjes van de wintercollectie '15/'16. 


Ja een mooi oprecht compliment, lieve woorden kunnen zoveel goeds doen en kunnen je je hele leven bij blijven. 
Net zo goed als op- of aanmerkingen, maar daar had ik het gisteren al even over.
Ik houd het hier lekker positief en vaak zegt het meer over iemand zijn/haar zelfbeeld/smaak als dat het over jou gaat...maar filter dat er maar eens uit hè. 


Zoals jullie weten draag ik iedere dag vrolijke en mooie Tante Betsy jurken, maar toch krijg ik zelden complimentjes in real life. 
Mensen zijn het van me gewend dat ik iedere dag er zo vrolijk bij loop...en vaak is het wellicht ook helemaal niet hun smaak...of staan ze er niet bij stil om een complimentje te geven. 
Wederom heb ik er geen probleem mee hoor en doe ik gewoon lekker mijn ding, ik ben trots op mezelf dat de jurkjes van Tante Betsy mij en mijn lijf zo goed doen. 
Ik ben trots op mezelf dat ik er toch nog zo goed uitzie...dit jaar word ik vijftig ;). Ik zie geen rimpels als ik in de spiegel kijk, het heeft zo zijn voordelen als je overgewicht hebt whahaha. 


Ik hoop dat jij ook zo lief voor jezelf kunt zijn en een mooie vrouw in de spiegel ziet en niet meteen de aandacht richt op je minpunten, maar vooral kijkt naar al het moois dat je in de spiegel aan kijkt. 
Tante Betsy helpt daar enorm bij, de jurkjes staan zo verdomd goed en het is natuurlijk soms even zoeken in welk model jij je prettig voelt, waar jij in kunt stralen, waar jij gewoon lekker jezelf kunt in zijn. De foto hierboven is van Claudia.


Bij mij helpt het ook om iets van make-up op te doen voordat ik 's morgens mijn jurk aan doe. Ik schreef al eens dat ik in twee minuten klaar ben, met wat dagcrème, oogpotlood (kayal), wat rouche (anders ben ik erg bleek) en wat mascara. 
Ik heb gemerkt dat het me enorm helpt om dan meteen een mooi totaalplaatje te zien en dat ik zo mijn dag goed start. 
Zo girls ik ga er weer vandoor, ben het laatste stuk ergens in de middag aan het schrijven en heb vanmorgen nog wat kunnen slapen, dus no worries. 

Lots of love from Susan