dinsdag 31 januari 2017

Live to inspire



Hey girls vandaag had ik graag een review gedeeld over de ZOO Adventure outdoor laarzen Alette die ik gisterenavond heb ontvangen (zaterdag waren we niet thuis), maar ik heb besloten om lekker thuis te blijven en binnen te blijven. 
Ik heb me namelijk ziekgemeld en ik moet goed voor mezelf en mijn lijf gaan zorgen en dat betekent dat ik vandaag niet ga wandelen. Ik wil deze week zekers even het bos in gaan, de natuur in om goede energie op te doen en lekker af te schakelen...maar vandaag even niet. 
Een ding wat ik wel over deze ZOO Adventure laarzen kan vertellen is dat ze prachtig zijn, dat ze goed zitten (ook met mijn iets bredere kuitwijdte 38/39 cm) en dat deze zwarte laarzen (ik koos eens niet voor een felle kleur en ook voor een ander hoger model) vast goed staan bij diverse Tante Betsy jurkjes. Ik ging er gisterenavond heel even mee op de foto, maar het was al laat, ik was op en het was al donker. 


Wat ik wel kan doen is vertellen hoe het met de Purpuz planner gaat die ik begin januari ter review ontvangen heb, ik zou jullie nog regelmatig op de hoogte houden. 
Ik gaf al aan dat ik van nature niet zo'n planner ben, ik ben best wel een chaoot alhoewel ik ook wel weer hou van orde en structuur...alhoewel nee ik improviseer, ik inspireer en laat me inspireren. 
Een blogpost (of een aantal blogposts) vooruit plannen, dat probeer ik soms wel maar ik kan ook zomaar opeens over iets heel anders schrijven. 
Vandaag realiseerde ik me dat het de laatste dag van januari is, morgen is het alweer 1 februari, daarom vertel ik vandaag hoe ik de purpuz planner gebruik (onder de tag Purpuz planner kun je ze altijd terugvinden op de webversie van mijn blog). 


Ik gaf de vorige keer al aan dat het toch wel fijn is om een plek te hebben om mijn ideeën op te schrijven en daar gebruik ik de maandplanner voor. 
Ik schrijf daar de inspiratie voor de blogposts op. Ook al heb ik ze niet allemaal kunnen afvinken (ze schuiven gewoon een maandje op) toch hou ik zo overzicht en vergeet ik op die manier de leuke ideeën niet. Ik beantwoorde vandaag ook de vragen aan mezelf die op het einde van iedere maand terug komen in de Purpuz planner, leuk om te doen :). 




Verder noteer ik ook de contacten die ik heb gehad met de diverse Tante Betsy verkooppunten en sponsors. 
ZOO Adventure is nu ook mijn sponsor (mede dankzij Hilde van HillyBilly Beauty), de andere drie outdoor laarzen kocht ik zelf (okay het rode paar kocht ik met een leuke korting).
Ook staat er een leuke fotoshoot en interview in de planning (hoe en wat dat gaan jullie vanzelf zien ;)).
Ik kreeg van sponsor Urban Hippies, je weet wel die van de Urban Hippies Hip Pockets, leuke leren armbandjes (Peony's). 


Deze maand komt er dan ook eindelijk de giveaway/winactie die ik doe samen met Binnie van SoMuch, de beide jurken zijn verkocht en blij ontvangen. Germiene die de aarbeienjurk kocht (Dress Holiday) ging zelfs even op de foto, leuk hè?!
Maar ik ben nog even met Binnie in contact hoe we die winactie het beste kunnen vormgeven. Op de Facebook pagina van SoMuch loopt er nu ook een gave winactie, mis hem niet. 
In maart staan er ook nog wat leuke dingen in de planning...meer daarover later in de maand. 


En ja girls I live to inspire, dus ga ik een link delen naar een Youtube filmpje, nee geen vlog op mijn eigen Youtube kanaal, maar een filmpje gemaakt door Hachim Bannir http://youtu.be/JfVsaLoLOMI met een speech van Morgan Freeman. 
Ik hou van inspirerende filmpjes, samen deze wereld een betere plek maken door te vergeven, door liefde uit te dragen, door mensen te inspireren. 
Dat is ook een reden voor mij om te bloggen hier op mijn Tante Betsy blog, ik vind het fijn jullie te inspireren. 
En dat is iets wat ik van nature doe, maar ook omdat ik mijn passie hier deel en samen maken wij deze wereld een betere plek door al die vrolijke Tante Betsy jurkjes te dragen die ons zo prachtig staan en daarmee brengen we samen vrolijkheid en fleurigheid de wereld in. 


Wees niet ongerust als jij bedenkt na het zien van de speech van Morgan Freeman 'oh ik doe helemaal geen grootse dingen met mijn leven'... 
Volg gewoon lekker je passie, volg je gevoel en alle kleine beetjes helpen ook hoor, dus wees trots op jezelf voor dat stuk of stukje wat jij bijdraagt aan deze wereld. Live to inspire!


Lots of love from Susan

maandag 30 januari 2017

Tante Betsy shopping tips

Hey girls vandaag ben ik wat later, we waren op bezoek en daardoor later thuis. 
Maar een reactie van een Tante Betsy wannabee op de Tante Betsy Liefde Facebook groep stimuleerde me om deze blogpost te schrijven. 
Ze wilde namelijk jurkjes gaan passen in een Tante Betsy verkooppunt en dan kon ze ze later ook online kopen. 
Ik reageerde dat de maatvoering van de Tante Betsy jurkjes van de huidige wintercollectie geen maatstaf is voor de komende zomercollectie (en ook niet van eerdere collecties).


 
Normaal valt Tante Betsy namelijk op maat dit is het geval sinds de zomercollectie 2015. 
Deze winter waren er echter een aantal modellen die groter uitvielen omdat er een nieuwe producent is en naar wat ik gehoord heb heeft deze de kniplijnen als naailijnen aangezien (niet uit eerste hand gehoord). 


 
Ik draag de Tante Betsy jurkjes normaal vrij strak omdat dat me nu eenmaal het beste staat. 
Ik heb een zandloper figuur en als ik iets draag dat te los in de taille is dan lijk ik dikker als dat ik ben. 
En ook al heb ik best wel een buik (met flinke borsten en billen), die mag van mij gerust gezien worden. 
Zie hier het voorbeeld van het verschil voor mij in dress Akke (zomercollectie 2016, die dus gewoon op maat viel) in maat XL en mijn eigen maat L.


 
Ik heb zelf eigenlijk nog steeds alle Tante Betsy jurkjes van deze wintercollectie (die dus wat ruimer valt) in maat L, behalve het Dress Fraulein Winterflower model, die heb ik in maat M genomen. 
Maar zat normaal (bij de collecties die op maat vielen) je jurk al wat losser, dan zat het deze winter er dik in dat je een maat kleiner bent (moeten) gaan dragen.


 
Dus ga vooral met de zomercollectie terug naar een Tante Betsy verkooppunt om te kijken hoe de jurkjes je vallen van die collectie en steun zeker ook al die leuke stenen jurkjeswinkels door daar ook te kopen en niet alleen te gaan passen. 
Okay natuurlijk zullen ze niet de hele Tante Betsy collectie hebben ingekocht, maar ga vooral wel ook lekker shoppen bij zo'n Tante Betsy verkooppunt. Je vind op mijn blog, bij de pagina's in het menu een pagina met een hele lijst van Tante Betsy shops/verkooppunten.
Have fun shopping!
 
 


En lijkt het je leuk om te vertellen hoe het bij een Tante Betsy verkooppunt was, dan mail me en deel jouw ervaring in een gastblogpost.
Ik was er zelf ook al diverse malen op bezoek, hier voor de wintercollectie '16/'17, hier zomercollectie 2016

Lots of love from Susan

Ps op de Pinterest pagina van Tante Betsy krijg je een goed idee van welke collectie een bepaalde jurk is. 

zondag 29 januari 2017

Susan at ease



Hey girls eigenlijk was ik al bezig met een blogpost om eens een keer jullie vragen te beantwoorden waar ik gewoonweg niet aan toe kom. 
En zo kwam ik al weer scrollend op een blogpost die ik van de week schreef (I'm Susan and I'm proud of myself), zo mooi om nog een keer al jullie reacties te lezen, zo waardevol ook.
Ik snuif heerlijk jullie positieve reacties in me op, ze doen me goed en jullie helpen er ook weer anderen mee. Eenzelfde blogposts vind je onder de labels, BeYoutiful, Get Inspired en Happy Thoughts.
 

 
Op dit moment loopt niet alles op rolletjes thuis (nou ja op het werk), nee geen grote drama's aan de hand, alleen heb ik last van alle onrust op het werk en begin ik over te lopen en moet ik voor mezelf aan de handrem trekken en mezelf eens heel goed rust gaan geven. 
Ik trek het gewoonweg niet meer en donderdag heb ik op een gegeven moment alleen nog maar zitten te janken. 
Jullie hebben er niets van gemerkt, ik deelde een blogpost over Tante Betsy girls power women.
Ik wil het er natuurlijk niet altijd over hebben, maar dan weten jullie als ik minder reageer dat ik meer voor mezelf moet kiezen.
 

 
Ik loop al langer over, er is al langer enorme onrust op het werk sinds onze twee leidsters allebei onze afdeling hebben verruild voor ander werk in juli is het zwaar (de dames konden ook niet anders hoor). Hier blogde ik er over Creative therapy Thursday.
Het is voor mij een enorme klap geweest en ook voor andere medewerkers.
Eerst verteld onze ene begeleidster dat ze over twee weken stopt en de week erna deelt ze ook mede dat onze andere begeleidster stopt. 
Dit waren harde klappen en eigenlijk zijn we die nog steeds niet te boven gekomen en blijft het een groot gemis. 
Er is wel vervanging geweest, maar geen deskundige begeleiding die ons echt goed kan helpen met het werk (ik werk op een sociale werkplaats, mode en textiel). Natuurlijk is er wel begeleiding en geloof me die doet ook heel hard haar best.


 
Maar nu moet ik eerst aan mezelf denken en zorgen dat ik weer lekker in mijn vel kom te zitten.
En dan heb ik het over op werkgebied...verder is alles okay hoor en blijf ik Miss Positive en geven de Tante Betsy jurkjes (en het vooruitzicht op die gave zomercollectie), bezig zijn met mijn Tante Betsy blog en het contact met jullie Tante Betsy girls me nog steeds veel plezier.
 

 
Ik hoop door deze rust die ik mezelf ga nemen, dat ik ook weer energie ga krijgen om het thuis op een rij te krijgen. Ons huis begint vol te raken, ja loslaten is niet mijn sterkste kant...ik ben en blijf een verzamelaar en zie overal mogelijkheden in. 
Maar doordat ik al zolang op mijn tenen aan het lopen ben, kom ik thuis tot weinig of niks en loop ik enorm achter met alles. 
Ons huis is dan ook echt niet fotoshoot waardig hihi, vandaar ook dat ik vaak in de tuin te vinden ben voor mijn foto's. Ik hoop dat ik energie kan vinden en puf kan vinden om het stap voor stap aan te pakken. 


 
Ik wil ook zorgen dat ik toch regelmatig lekker het bos in ga om even af te schakelen buiten en goede energie op te snuiven en om al wandelend de onrust kwijt te raken. 
Ik ben dan ook enorm blij met de ZOO Adventure outdoor laarzen die op mijn pad zijn gekomen, ik weet niet meer of ik ze eerst bij Tante Betsy girl Hetty heb gezien of dat ik ze eerst ben tegengekomen op Facebook bij een Like&Win actie. 
En ik mag jullie alvast verklappen dat een gesponsord paar onderweg is! Deze keer een ander model als het Adisa model ;).
 

 
Zo girls nu ga ik lekker de rest van de dag afschakelen (ik schreef deze blogpost vanmorgen om een uur of zeven) en genieten van tijd met manlief, ik was al weer veel te vroeg wakker maar dat komt wel goed. Beetje bij beetje zal ik meer rust gaan vinden zodat ik ook tot rust ga komen.
Update: we hebben heerlijk de hele dag lui in bed gelegen (borduursel van de eerste foto is van mijn Tante Betsy jurk die ik nu als pyama draag ;)) en Netflix gekeken, wel alle Tante Betsy jurkjes gewassen waar ik afscheid van ga nemen.

Lots of love from Susan

zaterdag 28 januari 2017

My Tante Betsy outfit of the day


Hey girls ik ben toch nog maar eens even door mijn Tante Betsy jurkjes gaan kijken of er toch nog meer jurkjes zijn waar ik afscheid van ga nemen. 
Want die wishlist van de zomercollectie wordt langer en langer, dus er moet budget gecreëerd worden.
En ja er zijn er een aantal die naar een andere eigenaresse mogen, binnenkort zet ik ze op marktplaats. 


Maar aan deze jurk, dress Marjan met de peacock print, hing het kaartje nog en die blijft. Deze is van de zomercollectie 2016 en ik hou wel van dat groene appelgroene knalkleurtje.
Vandaag combineerde ik dress Marjan met een kobaltblauwe thermolegging en mijn kobaltblauwe Tante Betsy hoodie (uit een oude collectie). 
Ook deed ik vandaag weer eens mijn Tante Betsy cowboy laarzen aan, zo gaaf die knalgroene laarzen. 


Ook deed ik vandaag de groene Urban Hippies armband/Peony om.


En natuurlijk mijn appelgroene softshell Danefae jas die ik kocht bij Tante Betsy verkooppunt Pinka, heel happy mee. Zo leuk om die te kunnen afwisselen met mijn rode Danefae jas. 


Zo girls ik ga ervandoor, we zijn vandaag een paar uurtjes bij oude vrienden op bezoek geweest en zijn nu onderweg naar Duitsland, even heerlijk zo'n dagje afschakelen en lekker bijkweppen. 
Heb een fijn weekend!

Lots of love from Susan

vrijdag 27 januari 2017

Another Tante Betsy preview


Hey girls ik zie online foto's van de Tante Betsy wintercollectie 2017 bij enkele Tante Betsy verkooppunten langs komen (de ene keer een hele kleine preview en soms ook echt exacte foto's van jurken enzo van de wintercollectie 2017).
Aan een kant wil ik die ook dolgraag met jullie delen, maar aan de andere kant heb ik een geheimhoudings verklaring getekend op de dag dat ik bij de Tante Betsy winterfotoshoot was en ik wil me daar natuurlijk aan houden.


Daarnaast ben ik én ook enkele Tante Betsy verkooppunten waar ik contact mee heb, van mening dat het toch veel slimmer is om jullie lekker warm te maken voor de zomercollectie die eraan staat te komen medio Februari.


Naar mijn idee best vroeg...ik vind het zelf allemaal een beetje absurd dat er in de winkels nu al zomergoed verschijnt terwijl we nog midden in de winter zitten.
Maar zo werkt het nu eenmaal in de mode industrie...dus vandaag another Tante Betsy spring/summer preview ;).


Wat komt er een gave collectie aan en ik heb zelf al een méga wishlist die alsmaar groter wordt.
Nynke van Diezijner maakte ons al even lekker op Facebook groep Tante Betsy happiness in a dress.
Deze foto's zijn gemaakt terwijl ze samen met Karin van Pinka op inkoop was, de collages zijn dan ook van de foto's die ze daar deelde. 


Ik zag een mega gave zippie jurk, ik had de zwarte versie wel al gezien (en hier gedeeld, zie links verderop) maar de groene versie is ook heel gaaf! Hebbe :D. En dat rood vest hierboven in de collage, mooii...oh ik duim heel hard dat er ook eens een rood sweatvest Lotte komt of een hoodie...

Deze prachtige foto van model Suze met dit gave doorknoopjurkje kreeg ik toegestuurd van Tante Betsy, zucht...die is ook al zo mooii! Nog een voor op mijn wishlist ;). 


Volgens mij dezelfde print als deze groene, die ik al eerder deelde. Die stond al op mijn wishlist!


Ik sprak Tante even aan (normaal val ik Tante zelf niet meer lastig, die moet haar energie gebruiken om al die geweldige collecties voor ons te ontwerpen) over het produktieproces in India, ik weet dat er wel eens vragen over zijn en wilde er hier eens wat over delen. 
Ik ben er zelf helemaal niet in thuis, maar Tante stuurde me een filmpje om te laten zien hoe het eraan toe gaat in het naaiatelier in India. Tante zei al 'zoals je ziet het gaat er best relaxed aan toe, geen kinderarbeid en goede omstandigheden, ook is alles gecertificeerd'.



Even wennen voor me om te zien (ik werk dus ook wel eens aan zo'n industriële naaimachine) dat heel wat medewerkers daar een stofmasker dragen (tegen het stof dus). Ik maakte een paar screenshots, zoals je ziet zijn die van de zomercollectie die aldaar in de maak is. 



Deze mooi zippie jurk zag ik ook in het filmpje langskomen bij een naaimachine. 


En natuurlijk wil ik jullie een foto van de autumn/wintercollectie 2017 die Tante Betsy op haar Instagram account deelde niet onthouden ;).


Fotograaf Andrew Greening deelde een foto op zijn Facebook account op bezoek bij de Tante Betsy stand op de ModeFabriek. Even geen links hier, ik heb deze foto en tekst later toegevoegd. 



Maar laten we ons vooral op de zomercollectie richten die er aan komt en waar ik al eens twee keer eerder een blogpost over deelde;
Onlangs de blogpost; Tante Betsy Spring Summer 2017 preview
En in november 2016 een blogpost met link naar een filmpje dat Tante deelde op haar Facebook paginaTante Betsy Spring Summer 2017 sneak peek Thursday


Deze jurk (zomercollectie 2017) deelde ik nog niet en de foto is afkomstig van een Tante Betsy verkooppunt en ook die heb ik later toegevoegd, terwijl ik alle links al geplaatst had. 


En girls wat vinden jullie ervan? Het beloofd veel leuks hè deze zomer en die kleine sneakpeek van de wintercollectie en geloof me die wordt ook heel kleurrijk!

Lots of love from Susan

donderdag 26 januari 2017

Exhausted Thursday


Hey girls vandaag een korte blogpost, vandaag ook een outfit of the day blogpost. Ik had vandaag Dress Ola Bouquet Black aan gecombineerd met een roze top van de Zeeman en een roze thermopanty (heb ik een legging van gemaakt) volgens mij scoorde ik die eens bij de Wibra. Als vest draag ik de hoodie black fit. 
Ook vandaag weer gecombineerd met mijn roze ZOO Adventure outdoor laarzen, deze keer een paar roze die ik scoorde op marktplaats (je komt ze zelden daar tegen hoor, want het zijn laarzen die heel lang mee gaan, maar ik bofte ;)). 
Op de outfit foto (met lapjesdeken) zie je ook mijn Polka Blossom Urban Hippies Hip Pocket (die kocht ik eens met een leuke kortingsactie).


Vandaag ook even een foto van een lapjesdeken die ik vandaag heb afgemaakt...nou ja eigenlijk is het een dekbedhoes. 
De vrolijke monster lapjes zijn van de dekbed hoes zelf en de andere lapjes zijn van overhemden. Aan de achterkant is de monsterprint in het wit. 


Vandaag sta ik niet zo happy op de foto (op die foto thuis in de tuin), vandaag liep ik over op mijn werk door een opmerking van een begeleidster. Ik was daar (en ben dat ook nog steeds) flink over uit mijn huisje, meer ook omdat ik al langer op mijn tenen loop en het allemaal nog steeds erg onrustig is op mijn werk ipv dat er echt iets was voorgevallen.
Nou ja ik vond het niet prettig hoe ik benaderd werd, dat ben ik niet gewend. Maar het komt ook meer doordat ik gewoon al langer niet lekker in mijn vel zit en weer een aantal korte nachten achter de rug is. 


Het is ook dat die deken af moest (is een kraamkado), maar morgen heb ik in ieder geval vrij genomen om een lang weekend te kunnen bijkomen. En van daar uit zie ik wel weer verder, ik ben in ieder geval niet happy hoe alles loopt en daar ben ik niet de enige in en daar hebben wel meer medewerkers last van (dat hebben we ook vandaag te kennen gegeven). 
Ik ga er weer vandoor, geen zorgen girls ik zorg wel goed voor mezelf. 

Lots of love from Susan

woensdag 25 januari 2017

Not so blue Tante Betsy Wednesday


Hey girls vandaag een outfit of the day blogpost, gewoon wat gezellig geklets over wat ik aan heb vandaag en wie weet kwebbel ik er vanzelf nog wat meer op los... 
Vandaag heb ik een blauwe Tante Betsy oufit aan, maar ik voel me niet blue hoor.
Het is een jurk van de winter collectie van 2015/2016 (ik weet even de naam niet meer ;)), ik heb er nog even over nagedacht om deze jurk te verkopen omdat ik het blauw wat flets vond. 


Maar toch als ik de jurk draag word ik er vrolijk van, ik heb deze jurk ook in het zwart en dat is een van mijn favorieten. Ik vind het ook een geweldig model met die v-hals, ik hoef er namelijk geen topje onderaan te doen. Dus het hele jaar door draagbaar. 


Vandaag heb ik een kobalt blauwe thermolegging aan (sorry ik weet niet meer waar die vandaan is) onder mijn Tante Betsy jurk en mijn rode ZOO Adventure laarzen
Verder heb ik ook meteen Sweatvest Lotte Jeans aangedaan (want de jurk heeft driekwart mouwen en het is toch wat fris aan de armen nu ;)).
Oh ik ben zo gek op de vesten en hoodies van Tante Betsy daar woon ik compleet in en ik heb al gehoord, gelezen en gezien dat ik daar niet de enige in ben. 


Vandaag heb ik ook drie items van sponsor Urban Hippies aan/om. Je hebt de laatste tijd weinig foto's van me gezien met mijn hip pockets, maar ik draag ze bijna dagelijks en ik ben nog steeds blij met deze kobalt blauwe, die ik eens gesponsord kreeg van Femke van Urban Hippies. 


Ik klemde een rood vilten roosje (zelf gekocht) aan mijn Sweatvest Lotte Jeans om het rode bloemetje uit de print van de jurk terug te laten komen en ook vanwege mijn rode Adisa ZOO Adventure outdoor laarzen.


Gisteren lagen er twee leuke armbandjes van Urban Hippies in de brievenbus (dankjewel Femke ze zijn mooii). 
Ze vroeg me zondag welke ik graag zou willen hebben en ik koos voor de kobaltblauwe met rode geborduurde roos en de groene met roze geborduurde roos, die spraken me het meeste aan.


Leuk is dat als een sponsor aan je denkt en je verrast met zulke leuke items die zo mooi passen bij mijn Tante Betsy jurkjes. Oh ja by the way ik kan niet doorgaan voor handmodel whahaha, ziet zo raar uit op de foto. Ik heb geen mooie smalle handen met lange vingers, maar gewoon een paar stevige handen die passen bij wie ik ben ;). 


Oh ja de armbandjes (Peony's) zijn nog niet te koop in de webshop, maar wel in diverse verkooppunten waaronder ook Tante Betsy verkooppunten. Op de Facebook pagina van Urban Hippies deelde Femke waar, zie hierboven in de afbeelding. 


Oh ja voor wie denkt dat er hier nog veel sneeuw ligt dat is maar een illusie hoor hihi, er ligt alleen nog wat in de tuin (dat is nog van vorige week of zo). 

Lots of love from Susan

Toevoeging op donderdag om 01.00 uur (ja ik hoor te slapen ;))
Ps oh so blonde Femke heeft op haar Urban Hippies blog nog een heel stuk geschreven over de Peony's; http://www.urbanhippies.nl/blog/products/peony/