woensdag 28 december 2016

My curvaceous body Wednesday


Hey girls ik noem mezelf volslank, maar wat nu volslank is en wie volslank is daar zijn de meningen over verdeeld. Ik kreeg van een Tante Betsy girl op Instagram naar aanleiding van mijn blogpost van gisteren, de opmerking dat je met L niet volslank bent en dat zet me aan het denken...Wat is volslank nu eigenlijk?!
Het lijkt me toch wel eens leuk om dat hier aan te kaarten en ik googlede er ook eens even op.  


 

Laat ik wel wezen dat ik mezelf niet slank voel en mezelf ook niet dik voel. Ik voel mezelf volslank en ben gezegend met een flinke buste en een dikke kont en ook best een buik. Ik vind mezelf een rubensfiguur. 
Nu ben ik iemand die niet snel onzeker over zichzelf is, al van kleins af aan treed ik deze wijde wereld met ferme stappen tegemoet. 


Ik zie de wereld zoals hij is en eigenlijk altijd alleen maar mooier, en haal altijd het positieve aan...ik zie het positieve in de mensen. 
Veel vrouwen zien zichzelf dikker als dat ze zijn, daar heb ik dus nooit last van gehad. 
Ik ging pas speciaal voor een Tante Betsy girl van opzij op de foto om te laten zien dat ook ik een buik heb (en nee die hou ik niet in op mijn foto's ;)).


En daar zit volgens mij het verschil in hoe men zichzelf en anderen ziet. Veel vrouwen zien zichzelf als dikker als iemand anders die ongeveer hetzelfde uit ziet. 


Als ik er op google kom ik veel dezelfde berichten tegen, maar ook tegenstrijdige. Er zijn mensen die volslank een verdekte term voor dik noemen, er zijn mensen die volslanke dames zien als een vrouw met de juiste proporties. Er wordt met BMI gegooid, veel is ook afhankelijk van je lengte, maar nog meer is afhankelijk van jouw kijk op jezelf en op de mensen om je heen. En ook hoe je je in je lijf voelt!


Ik draag inderdaad maat L bij Tante Betsy en meet in de buste 112cm en op de heupen 113cm en met een taille van 100cm.
Oh ja niet te verwaarlozen dit alles bij een lengte van 1.57m en ongeveer 75 kg!
Maar normaal gesproken pers ik me in een maat L omdat ik van mening ben dat mijn rubens lijf het beste uitkomt als het geaccentueerd wordt. Deze wintercollectie valt bij sommige modellen iets ruimer dus hoef ik niet zo te persen ;). In de groene Fraulein Winterflower heb ik by the way een M. 
Hieronder een foto van Sandra en ik in exact dezelfde jurk (Sandra kocht de jurk van me ;)), Sandra is heel wat slanker en langer en toch valt hij ons allebei op de knieën (er zullen een paar centimeter in zitten). Bij mij gaat er dan wel meer lijf in de jurk waardoor hij bij mij korter valt :). Dus ook hier een verschil in perspectief tussen de ene L en de andere L.

 

Als ik een grotere maat draag wordt mijn lijf een grote massa, dan word ik recht ipv rond. 
Er zijn mensen die mij omdat ik klein ben misschien dik noemen, terwijl er weer anderen mij een lekker ding noemen. Hieronder een foto van zomercollectie 2016, Dress Akke in L en in XL, je ziet duidelijk het verschil wat dat met mijn lijf doet als ik het accent op de taille mis.
In L ben ik een lekker ding whahaha en in XL zie ik er een stuk dikker uit ;).


Laten we wel wezen dat de meningen altijd verdeeld zullen blijven over wat iemand volslank vind.
Ik hoop in ieder geval dat jij je goed voelt in je lijf en dat de Tante Betsy jurkjes/outfits je mooier doen voelen.
Want dat is het allerbelangrijkste dat jij happy met jezelf bent in welke maat Tante Betsy je je lijf ook hult.
 

 
Lots of love from Susan