maandag 4 juli 2016

Be yourself Monday


Hey girls het is be yourself Monday! Ja ik keek net naar de wekelijkse video van Doreen Virtue, ze trekt wekelijks engelen kaarten en tegenwoordig probeer ik daar iedere week even naar te kijken en te luisteren naar de boodschappen voor deze week. Voor maandag en dinsdag (en natuurlijk voor iedere dag van de week, van je leven ;)) heeft ze de kaart getrokken Be Yourself!


Ik ben Susan, Tante Betsy blogster, over anderhalve maand ben ik alweer 49 jaar voor diegenen die dat nog niet wisten en die me nog niet zo lang volgen. 
Dus ja als 'oudere vrouw' kun je ook Tante Betsy jurkjes dragen. 
Ik heb ooit eens gemaild met een dame die een jurkje op marktplaats verkocht omdat ze dacht dat ze er te oud voor was. Ze was 59 maar zag er absoluut niet zo oud uit, en dat geluk heb ik ook óf doen de vrolijke Tante Betsy jurkjes dat met je?! :). 


Ja girls het is belangrijk om jezelf te zijn, ik ben fleurig, kleurig, ik knal er graag uit, ik ben extravert en ik mag er zijn. En jij mag er natuurlijk ook zijn, gewoon zoals je bent en wat bij jou past. 
Ik word bleekjes bij pastelkleurtjes, maar toch kom ik er soms achter dat bepaalde jurken me beter staan als dat ik verwacht had. 
Zoals bijvoorbeeld het mouwloze Tante Betsy jurkje Dress Sakura White, die maakt me helemaal niet fletsjes en is stiekem toch een hele vrolijke jurk en staat me mooi terwijl ik helemaal niet echt zongebruind ben (van welke zon?!!).


Ook dress Sophie die ik vandaag aan heb met mijn rode Art clogs, was een jurk waarvan ik dacht dat hij me niet mooi zou staan, maar hij heeft heerlijk heldere kleurtjes. 
Manlief zei al van dress Sakura White dat hij het leuk vond dat ik eens een keer een andere kleur jurk heb, niet of een donkere kleur of een knalkleur. 
Ik moet zeggen manlief zegt zelden wat over mijn jurkjes hoor, hij is niet van de complimenten afdeling en laat de Tante Betsy jurkjes gekte aan mij over 'jij moet er mee lopen' is wat hij zegt als ik er naar vraag. 
Tsja daar kun je wat mee hoor met zo'n opmerking. Als ik onzeker zou zijn over mezelf zou ik beginnen te twijfelen, maar dat ben ik gelukkig niet. 
Ik kijk in de spiegel en zie mijn pluspunten, ik maak me niet druk over eventuele rimpeltjes...mmm heb ik die dan wel? Ik zeg altijd dat is het geluk als je genoeg spek op de botten hebt dan hebben die rimpels weinig kans whahaha. 


Zo kom ik dan ook weer op een vraag van een Tante Betsy girl Anja die zich afvraagt of ze met haar maat XXL niet als een pipo erbij loopt. 
En of er nog meer vollere Tante Betsy girls/addicts zijn... Verderop een collage, een negenluik met vollere Tante Betsy girls die er naar mijn idee absoluut niet als een pipo uitzien ;). 
Nu ben ik zelf gezegend met een zandloperfiguur dus mij staat veel, ik kan vrijwel ieder Tante Betsy jurkje aan. Soms heb ik het gevoel alsof ze perfect op mijn maat gemaakt worden, ik ben een XL'tje die tegenwoordig L draagt, omdat ze me beter strakker staan als los. Zoals je hierboven kunt zien bij Dress Akke. 


Ik draag als bijna 50'er gerust Tante Betsy jurkjes met paddestoelen, met vogeltjes, hartjes, aardbeien...printjes. 
Ik vind ze leuk en al zullen er mensen zijn die het een hoog pipi langkous gehalte vinden hebben...ik heb er schijt aan! 
Ik kan zelf wel in de spiegel zien of iets me leuk staat en ja hoor ik doe er dan ook nog een knalkleur legging op aan en een paar knalkleur laarzen, cowboy laarzen als het effe kan :p. 
En loop niet met de zoete menigte mee die zich nu allemaal in pastel hult omdat het bijvoorbeeld mode is of allemaal donkere kleuren...ik moet eerlijk bekennen dat je toch bijna depressief wordt van menig winkel met eenheidsworst. Die winkels slurpen energie van je...oversized is ook nog eens mode...hell no daar wordt je toch niet mooier op...het is alsof je een aardappelzak draagt. 


Die vrouwelijke vormen die we hebben die mogen benadrukt worden, geaccentueerd worden op de plekken waar we het smalst zijn en néé we hoeven die buik van ons niet te verstoppen, ook die hoort er bij!
Ik als zandloper model, heb een flinke buste (cup F) en ook flinke heupen och zeg eigenlijk maar gewoon dikke billen, maar daardoor heb ik wel een taille maar wel met buik! Hieronder een negenluik met wat vollere Tante Betsy girls (dames met L, XL en XXL), hope you don't mind. 


Nu kreeg ik pas een vraag van een Deense Tante Betsy girl die vroeg hoe een bepaalde jurk haar stond, hij zat haar wat strak op de heupen. 
Ik ken het jurkje en ik had al van menig jurkjeszusje gehoord dat ze die kleiner vonden vallen (jurkje uit een oudere collectie). 
Niet alle modelletjes zijn voor iedereen geschikt, maar je bent niet altijd in de gelegenheid om ze te passen en soms zie je een jurk bij iemand aan het lijf en die wil je graag hebben en dan blijkt hij jou niet zo mooi te staan. 
Nu had ik het idee dat de dame in kwestie een peermodel is, nu moet ik er even duidelijk bij zeggen dat ik pas sinds een aantal maanden fashionblogger ben en er de ballen verstand van heb. 
Moge dat even duidelijk zijn, ik ben gewoon gek op Tante Betsy jurkjes en nee ik werk niet bij Tante Betsy. Wordt tegenwoordig wel eens verwend door die lieve Tante en haar lieve 'nichtje' ;). 
Maar ik ben geen mode deskundige, heb er niet voor geleerd...maar al bloggend over mijn voorliefde voor die geweldige Tante Betsy jurkjes ben ik Fashion blogger geworden :D. 


Dus hoor graag adviezen van andere modelletjes en zal proberen om zoveel mogelijk verschillende girls in eenzelfde jurk te laten zien, maar daar heb ik jullie hulp bij nodig! 
Zo nu ga ik de rest van het youtube filmpje bekijken...het is nu 's ochtends 9uur als ik dit typ geïnspireerd door jullie en Doreen. 

Lots of love from Susan