maandag 13 juni 2016

Are you a creative Tante Betsy girl Monday


Hey girls gisteren schreef ik mijn blogpost over bekend haakster Saskia Laan die regelmatig Tante Betsy jurkjes draagt. Nu blijkt Maureen van Studio Sier waar Saskia haar 'Alles is haken' signeersessie had een nog veel grotere Tante Betsy fan te zijn, binnenkort meer daarover ;).  
Nu vroeg ik me af, zijn er nog meer Tante Betsy girls creatief? En op welk gebied zijn jullie creatief? Ben je ook een haakster of breister zoals deze twee girls óf maak je misschien je eigen sieraden zoals ik dat wel eens doe (je hebt ze vast al eens zien langs komen op mijn foto's). 


Wellicht bak je wel taarten, of schilder je, hou je van quilten, schilder je, fotografeer je... 
Ik ben er heel benieuwd naar wat jij op creatief gebied doet en het lijkt me leuk om te kijken of ik er een wekelijks terugkerend item van kan maken en een Tante Betsy girl, in de picture kan laten staan. 


Creatief zijn kun je natuurlijk op verschillende manieren. Ik heb vroeger altijd gedacht dat ik niet creatief was. Ik was niet goed met handvaardigheid op de lagere school, niet goed in handwerken, niet met tekenen of schilderen... Dus dan denk je al snel dat je niets kunt op creatief gebied. 
Toen ik gescheiden was van mijn eerste man, deed ik vrijwilligerswerk bij vrouwen in de bijstand en daar vertelde me een collegaatje dat ik toch creatief met geld kan omgaan, dat ik mijn huis leuk inrichtte... 
Stapje voor stapje heb ik proberen los te laten dat ik niet creatief was, als ik op cursus ging keek ik niet naar wat de ander maakte, maar concentreerde ik me op mijn eigen werkje en zo kreeg ik meer zelfvertrouwen door me niet meer met een ander te vergelijken. 


Mijn 365 dagen creatief blog dat ik in december 2011 startte was creatieve therapie voor mij, oude denkpatronen loslaten, proberen iets vol te houden door dagelijks creatief te zijn. 
En creatief zijn kon ook betekenen om lekker wat in te kleuren of een creatieve foto te maken. 
Wie weet denk jij van jezelf ook wel dat je niet creatief bent door vroegere ervaringen en negatieve commentaren, slechtere cijfers als anderen. 
Ik hoop met mijn stukje ook te bereiken dat ook jij dat kunt gaan loslaten. 
Er zijn zoveel manieren waarop je creatief kunt zijn en ik ben benieuwd hoe jij creatief bent of misschien durf je ook wel toe te geven dat je denkt dat je dat niet bent. 


In deze blogpost wat van mijn creaties door de jaren heen, hierboven wat collages, dreamboards die ik maakte. In het zesluik wat recentere creaties, twee teckels die ik maakte, en speelgoedkrans, een voorjaarskrans...ik heb ook nog dreamcatchers gemaakt, hars creaties met edelstenen, lappendekens...
Het lijkt me leuk om ook jou in de picture te zetten. Wel graag met wat Tante Betsy outfits erbij, want daar draait dit blog om. Dus lijkt je dat wat, laat dat dan ook meteen in je reactie weten. 

Lots of love from Susan